Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

16/05/2023 - Temps de Flors de Girona.

Temps de Flors de Girona.

Els alumnes de Grau Mitjà Jardineria i Grau Superior Paisatgisme i Medi Rural, acompanyats per monitors de l'escola, van dissenyar una proposta per guarnir les escales de l'Església dels Dolors, en el bonic context de Temps de Flors de Girona.

Una proposta de nom "Diversitat". La riquesa ecològica, l'equilibri i la complementarietat dels diferents ecosistemes fan del món un entorn sostenible i resilient. La lluita per la diversitat comporta una societat sana, saludable, que pot créixer en llibertat. Una societat plena de vida. La natura, la cultura, la societat actual són realitats que s'han d'entendre com un tot ple de milions d'aportacions que les fan extremadament valuoses.

Gràcies a tots i totes :)
28/04/2023 - NOVA REVISTA!!

NOVA REVISTA!!

Com sabeu cada any tenim revista, i ens encanta!

L'any passat ja vam aprofitar l'avinentesa de la Diada de Sant Jordi per a entregar-la als monitors i monitores de l'escola.

Moltes ja van en camí de les cases de les persones i empreses que hi aparèixen, perquè sense vosaltres no seria possible, i en sou els PROTAGONISTES absoluts. Sempre gràcies.

Esperem que us agradi :)

Si la voleu fullejar, la podeu trobar penjada aquí, a la pestanya REVISTA.


+ info: http://www.quintanes.com/imatges/reg1001381_arxiu1_08-05-2023_11-55-03.pdf
01/03/2023 - el BOSC com a AULA

el BOSC com a AULA

La gestió de la finca de Quintanes. El bosc com a aula.

L’EFA Quintanes fa l’ús de la finca en la qual està ubicada per a realitzar diferents tipus de pràctiques i d’actuacions. La finca, propietat de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, té unes 160 hectàrees, de les quals unes 138 ha són de terreny forestal. La finca és compartida entre l’escola i un arrendament per a la gestió dels cultius i pastura.

Aprofitant la renovació de l’anterior Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal (PTGMF) el conjunt dels professors de l’escola vam renovar les usos i gestió previstos anteriorment per vincular-los a les diferents matèries tractades a l’aula.

S'ha iniciat el marcatge de les unitats de gestió del pla tècnic de la finca de Quintanes. Les marques corresponen a les unitats incloses al Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal, i han de servir com un referent dels límits de les actuacions a realitzar a les diferents parts.

Les marques les van realitzar els alumnes de 1er de Grau superior de Gestió forestal i del medi natural durant tot el matí; s'anirà completant fent-les en diferents pràctiques.


06/02/2023 - MAS LA CARRERA

MAS LA CARRERA

Visita a l'explotació agropecuària LA CARRERA, situada al municipi de Sant Esteve d'en Bas, és una explotació de vaques de pastura, que engreixa els vedells per després comercialitzar-ne la carn.

Durant la visita els alumnes van poder conèixer l'evolució de l’explotació, les característiques de la raça i el maneig de les vaques al llarg de les estacions de l'any, la producció de cultius per a l'alimentació del bestiar, l'aplicació d'un sistema d'alimentació dels vedells basat en una ració farratgera, les innovacions i les noves tecnologies aplicades a la localització i el control del bestiar, etc. i com fan la comercialització dels seus productes a través de la marca NATRUS.

Agraïm a en Sergi Pujolriu i a en Salvador Carrera, la seva amabilitat i atenció en rebre’ns, que ha permès aquesta gran experiència d'aprenentatge.


09/01/2023 - FIRA CASSERRES

FIRA CASSERRES

El matí del 5 de gener de 2023, s'ha celebrat la 26a Fira de Reis i en paral·lel l'11a mostra ramadera de Casserres (Berguedà). Quintanes ha participat activament amb la tradicional carpa, rolls-ups, revistes, etc. i amb la presència de 3 monitors: Josep Bagaria, Albert Crosas, Josep Llorens i un exmonitor de l'escola, Marco Jacho.

Aquesta fira, cada vegada agafa més importància a la comarca del Berguedà i rodalies, aquest any a més de la mostra de diferents espècies i races de bestiar, maquinària agrícola, forestal, jardineria i estands comercials, ha comptat amb la presència en directe de Ràdio Puig-Reig. Quintanes ha tingut l'oportunitat de participar en una taula rodona /debat interessant i animada, d'aproximadament mitja hora, sobre la formació professional i l'actualitat de l'agricultura i la ramaderia a Catalunya.

Des d'aquí una vegada més, volem agrair a l'organització de la fira i en especial als exalumnes Josep Llorens i Joan Torné per les facilitats i oportunitat que ens donen per donar veu i imatge de l'Escola i també del sector, tantes vegades poc reconegut. Fins l'any que ve. Josep Bagaria.


11/11/2022 - VISITA a HONDA GREENS.

VISITA  a HONDA GREENS.

Visita amb els alumnes de 1er curs de Jardineria a Honda Greens.

Tot el dia veient i provant màquines i eines, els van explicar i ensenyar totes les novetats del sector. Una jornada superproductiva.


22/10/2022 - DRON FINCA

DRON FINCA

Durant el mes de juliol s'han sobrevolat amb dron unes 160 hectàrees, amb l'objectiu de complementar la informació existent de la finca de Quintanes per poder millorar la gestió.
Amb les fotos obtingudes es generarà un model 3D mitjançant tècniques fotogramètriques per poder obtenir alguns productes com ortofoto i model digital del terreny. Aquesta actuació s'ha realitzat dins l'àmbit de la redacció del nou Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal de la finca de Quintanes.


11/10/2022 - MAS TERRICABRAS

MAS TERRICABRAS

El passat dimarts 4 d’octubre, els alumnes de 2n curs de Producció Agropecuària van tenir l'oportunitat de visitar el Mas Terricabras, a Oristà. La família Rovira Costa és la responsable d’aquesta explotació agrícola i ramadera que té diferents activitats: producció porcina, un ramat de vaques de pastura, vedells d’engreix, cultius de cereals per gra, cultius farratgers destinats a l’alimentació del ramat, cultius singulars com els cigrons amb Denominació d’Origen, cultius de varietats amb unes qualitats diferencials com són els Blat Xeixa i Forment.

Mas Terricabras és també una empresa innovadora que utilitza energies renovables com la biomassa produïda a la pròpia explotació per a la calefacció de la granja, i plaques solar fotovoltaiques que produeixen electricitat.

Mas Terricabras obre les portes al públic, rep visites, participa a la jornades de benvinguts a pagès: Moltes coses per veure, aprendre i viure! Des de l’escola Quintanes agraïm a la família Rovira Costa de Mas Terricabras, la seva amabilitat que ha permès als alumnes fer aquesta interessant visita.


+ info: https://www.instagram.com/masterricabras/
30/09/2022 - PRIMERS AUXILIS.

PRIMERS AUXILIS.

Tenir habilitats i coneixements de primers auxilis ajuda a crear comunitats més segures i saludables. Això és el que promou i treballen totes les Societats Nacionals de la Creu Roja. Assegura que els nens i nenes i els adults han de tenir accés a una educació de qualitat en primers auxilis, un compromís de per vida amb l'aprenentatge i la prestació de primers auxilis que faci una societat més resilient.

Com a centre facilitem que els nostres alumnes tinguin aquests importants coneixements, cada any els primers dies d'escola Creu Roja visita el centre per a realitzar aquesta formació a tots els alumnes de primer de Grau Mitjà.

Molt agraïts amb l'Ajuntament de Masies de Voltregà que subvenciona aquesta formació demostrant la sensibilitat i el suport envers aquest aprenentatge dins l'entorn escolar.


23/06/2022 - NOVA REVISTA!

NOVA REVISTA!

A tots els que heu participat a la revista us volem donar les gràcies, sense vosaltres la revista no seria possible!
Esperem que us agradi molt, l'hem fet amb totes les ganes del món esperant transmetre l'essència del que passa a Quintanes durant l'any, un tastet ;)


+ info: http://www.quintanes.com/imatges/reg1001272_arxiu1_22-04-2022_20-36-34.pdf
21/06/2022 - COL.LABORACIÓ HONDA-ECHO

COL.LABORACIÓ HONDA-ECHO

El dia 20 de juny del 2022, el Sr. Pedro Sillero de l'empresa Honda Greens de la Garriga ha fet entrega d'una ensulfatadora de carretilla model CPH 55 que s'utilitzarà per a les pràctiques de fitopatologia; tant pels jardiners, agraris com forestals.

Una màquina més, per ampliar el ventall de possibilitats per a fer pràctiques reals de tractaments fitosanitaris amb els alumnes a la E.F.A.

Des d'aquí donar les gràcies a l'empresa Honda Greens i en especial als Srs. Pere Cañizares i Pedro Sillero, pel seu ajut, col·laboració i suport en la formació dels nostres alumnes, els presents i futurs professionals del sector.


01/06/2022 - Visita a Cal Ros

Visita a Cal Ros

L'explotació Cal Ros de Muntanyola forma part d'un projecte europeu anomenat FERTIMANURE on col.laboren la UVic (Centre Beta) i la Cooperativa Plana de Vic.

Un projecte dedicat a la recuperació innovadora de nutrients a partir de fonts secundàries per a la producció de fertilitzants d’alt valor afegit a partir de fems animals. FERTIMANURE és un acrònim que prové de l’anglès “Fertilisers from animal MANURE”.

20 socis de 7 països de la UE, Argentina i Xile uneixen forces per implementar aquest projecte.


16/05/2022 - Visita a BCN Drone Center.

Visita a BCN Drone Center.

Visita d'Estudis per a conèixer les possibilitats dels drons en el món del paisatgisme. Una eina del present, per un futur potent.

El BCN Drone Center és 1 dels 10 únics centres de drons del món, la primera empresa de drons civils a Europa i una de les pioneres a nivell mundial... aquí al costat de casa.


12/05/2022 - Auditoria europea EFESC

Auditoria europea EFESC

El Consell Europeu de Capacitats Forestals i Ambientals (EFESC) és una organització de membres de representants de la indústria i organitzacions que gestionen i supervisen els processos de certificació de capacitats i competències a nivell nacional. EFESC va ser establert el 2009 per membres d'un projecte Leonardo de la UE. El 2012 es va aprovar el manual d'EFESC i es va establir oficialment l'organització.

La missió de EFESC és facilitar la mobilitat dels treballadors forestals i de zones verdes dins de la Unió Europea en l'acreditació i la promoció del reconeixement de les qualificacions nacionals individuals entre països socis a nivell europeu.

Durant el mes de maig Kris Hofkens (Inverde, Bèlgica), Jessica Schmidt (KWF, Alemanya) i Carles Lorca (Agència Nacional EFESC, CTFC) han visitat l'escola per a realitzar l'auditoria de control.


02/02/2022 - Viatge d'Estudis Jardineria.

Viatge d'Estudis Jardineria.

Al principi del grau ens agrada fer un viatge per introduir els alumnes de primer de Grau Mitjà en el món de la Jardineria, per això vam anar de viatge al País Valencià, on es van programar visites a diferents espais perquè puguin observar diferents zones verdes de tipologies variades.

L’objectiu d’aquest viatge era veure els diferents espais verds que pot haver-hi i que pot acabar treballant l’alumne, ja que vam veure jardins privats, parcs públics, jardins històrics i botànics i finalment un parc natural.


17/11/2021 - Visita al Serradet de les Barneres.

Visita al Serradet de les Barneres.

El passat 16 de novembre els alumnes d'agràries van visitar l'explotació d'ovelles de llet del Serradet de Barneres. De primera mà van conèixer una altra manera de concebre la ramaderia, on el ramader s'adapta al ritme natural de l'animal, entra en connexió amb ell i aconsegueix, a més, que sigui econòmicament viable. Encara que pugui semblar increïble, d'aquesta manera (i amb només amb 100 ovelles productores) poden viure 3 famílies.

Fa anys que els visitem i constatem que aquesta opció és perfectament vàlida, que amb els anys es va consolidant de manera ferma i que, per la seva mida, s'adapta fàcilment als canvis que puguin ocórrer. Volem agrair la Maria Llorens la seva acollida i l'excel·lent tracte que sempre ens ha dispensat.S'estan mostrant 15 notícies (1-15) de 549