Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

09/02/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

El dijous 9 de febrer, els alumnes de segon curs del cicle de grau superior de gestió forestal i del medi natural van visitar una finca del Parc Natural del Montgrí on s'estan executant uns treballs silvícoles de millora. L'empresa Lignia, de l'Escala, està fent una aclarida de millora d'una pineda procedent de repoblació. Durant la visita l'encarregat i l'enginyer de Lignia va mostrar als alumnes l'abatiment mecanitzat mitjançant 2 màquines giratòries de cadenes amb capçal de cizalla acumulador. Al mateix temps un autocarregador efectuava el desembosc amb mètode d'arbre sencer fins al carregador accessible per trailer. El destí de la fusta és per biomassa industrial, en concret per a la central de l'empresa EON a Marsella (França).


08/02/2017 - Neix el Projecte de l’Ecomuseu del Blat “Xarxa de Patrimoni Rural” amb l'Escola EFA Quintanes com a impulsors

Neix el Projecte de l’Ecomuseu del Blat “Xarxa de Patrimoni Rural” amb l'Escola EFA Quintanes com a impulsors

L’Ecomuseu del Blat tenia com a eix únic el blat, però a partir d’ara engloba tot el món rural de la comarca d’Osona i per això passa a anomenar-se Xarxa de Patrimoni Rural . El dia 7 de febrer es va fer la signatura de l’acta fundacional de l’associació sense ànim de lucre que neix per iniciativa d’un conjunt d’institucions, entitats i persones que vetllen “per la recuperació, l’estudi, la conservació i la difusió del patrimoni rural”. L’associació neix impulsada pels ajuntaments de Taradell, Tona, Malla, i Santa Eulàlia de Riuprimer, l’associació Tonis de Taradell, la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles, El Mas El Colomer de Taradell, el Museu del Pa de Tona, El Camp de les Lloses de Tona, el Molí de la Calvaria de Calldetenes, l’Escola de Formació Professional Quintanes de Les Masies de Voltregà i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Està obert a tothom que vulgui recuperar, preservar i divulgar el patrimoni rural. Els primers objectius de la Xarxa de Patrimoni Rural seran la consolidació, difusió i generació de projectes que vetllin per la memòria del patrimoni rural i que contribueixin al desenvolupament sostenible del territori. Santi Ponce, secretari de l’associació, destaca la importància de compartir projectes en xarxa que relacionin iniciatives a escala local amb projectes d’un abast territorial més ampli.


08/02/2017 - Visita amb els alumnes de 2n GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Visita amb els alumnes de 2n GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

El dimecres dia 8 de febrer, els alumnes de 2n de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural es van dirigir cap al Berguedà per realitzar diferents activitats relacionades amb els aprofitaments forestals. A mig camí, van aprofitar i es van aturar a la Pedra llarga. Allà els esperava en Marc Pujol, exalumne de l’escola i un dels socis de l’empresa Forescat s.c.p. Aquí els alumnes van poder fer una tertúlia professional molt productiva, realista i que va donar molt de sí. Després es va continuar fins a la serradora Boix, on la Iolanda i en Marc, del departament forestal, els van ensenyar com funcionava l’empresa i més concretament els defectes dels troncs ocasionats per una mala pràctica en el processat amb motoserra. Per acabar el dia, es van traslladar fins a una finca propera per poder veure en directe com treballava una processadora i un autocarregador forestal. En Dimitri ens va atendre molt amablement i ens va respondre a totes les preguntes que van sortir en aquell moment. Aquesta jornada va ser molt profitosa pels alumnes, per poder agafar referències tècniques i laborals del sector forestal.


02/02/2017 - Visita d’Estudis a Grans del Lluçanès 2-2-17

Visita d’Estudis a Grans del Lluçanès 2-2-17

El dijous 2 de febrer, amb els alumnes de primer de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Grans del Lluçanès té a Sant Martí d’Albars. En aquesta visita, en David Pizà ens ha explicat i mostrat tot el procés per obtenir biomassa en forma de pèl•let. Un procés que s’inicia amb un material que era un refús de les serradores: les serradures o encenalls. Aquestes s’assequen i es comprimeixen formant pèl•lets, que després es poden envasar en sacs de 15 kg o en “big bags” de 1200kg o vendre-ho a granel, subministrant-lo amb camió cisterna pressuritzat. També ens han explicat els rendiments i els costos de produir pèl•let, així com les seves diferents qualitats. Els alumnes han pogut comprovar com s’ha aconseguit valoritzar un subproducte de les serradores, a més de disposar d’un combustible, que és una font d’energia sostenible i més econòmica que els combustibles fòssils.


27/01/2017 - Vista d’Estudis a Can Bosc de Viladrau

Vista d’Estudis a Can Bosc de Viladrau

El divendres 27 de gener, amb els alumnes de 1r de GM d’aprofitament i conservació del medi natural, vam visitar Can Bosc de Viladrau. En aquesta visita vam poder observar diferents espècies d’arbres. Entre les espècies hi havien castanyers centenaris. Vam poder aprofundir amb el tema de plagues i malalties que afecten aquestes espècies.


24/01/2017 - Visita d’Estudis al Grup Casacuberta SL

Visita d’Estudis al Grup Casacuberta SL

El dimarts 24 de gener de 2017, amb els alumnes de primer de superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, s’han visitat les instal•lacions que el Grup Casacuberta (concessionari de maquinària agrícola Case IH i New Holland) té al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. La visita ha tingut dues parts, en primer lloc un tècnic de l’empresa New Holland, especialista en les noves motoritzacions per complir les noves normatives europees sobre emissió de gasos i partícules contaminants, ens ha explicat les solucions a les que s’està arribant per reduir aquestes emissions. Seguidament el gerent, Enric Casacuberta, ens ha fet una visita per les instal•lacions, explicant-nos la seva distribució, com s’organitzen, com gestionen els residus, els recanvis, etc.


24/01/2017 - Pràctica a l’Hípica Maver de Sant Vicenç de Torelló

Pràctica a l’Hípica Maver de Sant Vicenç de Torelló

El passat dia 24 de Gener vam anar amb els alumnes de 1r de Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a fer una pràctica a la Hípica Maver, de Sant Vicenç de Torelló. Vam tenir la possibilitat de veure com funciona una hípica, les seves instal•lacions, l'alimentació i el maneig. Els alumnes van veure com es realitza l'exploració física d'un cavall i van poder fer, en grup, una ressenya gràfica d'un cavall. També vam veure els sementals de l’hípica i els diferents poltres d'aquest any que ja havien deslletat. En definitiva van poder veure com es desenvolupa l’activitat professional d’una hípica.


20/01/2017 - Visita a Mas Coll Fred

Visita a Mas Coll Fred

El dia 20 de gener, els alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar l’explotació agropecuària MAS COLLFRED, situada a Vidrà, que és una empresa de vaques de carn de raça llemosina i que elabora i comercialitza la seva producció. Els Srs. Esteve i Ricard Anglada van explicar l’evolució i el funcionament actual de l’empresa, les vaques de pastura, la producció de vedells d’engreix, vedelles selectes que són venudes com a futures reproductores, l’elaboració artesanal de productes carnis frescos, embotits i plats cuinats, que venen a les seves botigues, a restaurants, i directament a particulars a través d’internet. Collfred és un exemple d’empresa familiar, que produeix aliments de qualitat i que fa la venda directa, des del productor al consumidor. Des de l’escola agraïm a la família Anglada l’oportunitat de realitzar aquesta nteressant visita.


+ info: http://www.collfred.cat
19/01/2017 - Jornada d'esporga

Jornada d'esporga

El passat dijous 19 de gener a l’escola es va realitzar una jornada d'esporga d’arbres. Els tècnics responsables d’organitzar, coordinar i supervisar els treballs d’alçada en arbres van ser en Jordi Rosell i en Toni Martorell. Els alumnes van treure molt profit d’aquesta jornada tot i el mal temps que va fer.


05/01/2017 - 6a MOSTRA RAMADERA DE CASSERRES

6a MOSTRA  RAMADERA  DE CASSERRES

Un any més, el dia 5 de gener, s’ha celebrat la tradicional Fira Ramadera de Casserres. Aquest és el tercer any consecutiu que Quintanes hi participa amb un petit estand i amb la presència de dos monitors. Aquest esdeveniment es porta a terme gràcies a l’empenta de dos dels nostres ex alumnes, en Josep Llorens i en Joan Torner. Enguany a la fira s’hi ha pogut veure diferents tipus de bestiar com: conills, gallines, cabres nanes, porcs, xais, mules i cavalls, Vedells “mamons” creuats de frisones i brunes amb blanc-blau belga, i llemosins. També hi ha hagut exposició de tractors de la marca John Deere i un Valtra amb una biotrituradora d’estella, de l’empresa de treballs forestals Serra del Teix. A partir de les 11 del matí i fins a la fi de la fira, en Nil Anselmo, ex alumne de Quintanes ha estat fent demostracions de treballs amb motoserra, una bona atracció per a petits i grans. A més de tot això, també hi participen un bon nombre de parades de productes artesanals, típics de la zona i molt vinculats al món de pagès. De cara properes edicions, en Josep i en Joan ens comenten que els agradaria augmentar en diversitat de bestiar i en demostracions de treballs forestals, com per exemple veure treballar la gran biotrituradora d’estella. A aquesta diada tenen calculat que hi assisteixen unes 600 persones. Durant el fi de festa han fet el sorteig d’una panera i un pernil per a finançar despeses de la fira. Des d’aquí agraïm la invitació que ens fan a l’escola i sobretot el bon tracte dispensat.


18/12/2016 - Festa de Nadal 2016

Festa de Nadal 2016

El diumenge, dia 18 de desembre, amb més de 200 assistents va tenir lloc la Festa de Nadal. Durant el dia hi va haver diversos actes i activitats. Primer es va celebrar la Santa Missa a la capella de l’escola, després les reunions de pares de tots els cursos de cicles formatius de grau mitjà. A les 13 hores s’iniciava la conferència “Claus per parlar amb els nostres fills” a càrrec del Sr.Carlos Goñi, Doctor en filosofia i escriptor i la Sra. Pilar Guembe, pedagoga i orientadora. La jornada es va acabar amb un dinar amb tots els assistents. Els alumnes de segon curs de grau superior van fer una fantàstica rifa de Nadal, amb lots de diferents productes de proximitat. Una diada molt maca per celebrar el Nadal amb les famílies i professors de l’escola. Volem agrair l’assistència a tots els pares, alumnes, professors i molt especialment a les cuineres.


15/12/2016 - Visita d’estudis a l’empresa CUSACHS

Visita d’estudis a l’empresa CUSACHS

El dia 15 de desembre, amb els alumnes de primer de forestal, hem visitat l’empresa de treballs forestals CUSACHS, de Riells del Montseny. Hem passat tot el dia dins el bosc i veient tota la maquinària i serradora on treballen i venen la llenya que produeixen. L’objectiu era veure la diversitat de maquinària forestal i com es desenvolupa treballant. Hem pogut veure tallar pins, desbrancar i trossejar, arrossegar amb cabrestant i desbrossar amb una màquina de martells de widia. Després també hem vist desbrossadores de cadenes, una desbrossadora lateral de martells, un toro per a la càrrega de biomassa i l’estrella del dia, que és l’autocarregador. A la tarda hem visitat la serradora on preparen la llenya per a la seva venda. Tallen, estellen, apilen, carregen i distribueixen fusta d’alzina, alzina surera, roure, castanyer, arboç... Ha estat una visita molt interessant i ben explicada per en Sergi Cusachs. Només queda dir: gràcies Sergi.


01/12/2016 - Visita a Mas Isern.

Visita a Mas Isern.

El dia 1 de desembre, els alumnes de segon curs de mitjà d’explotacions agropecuàries van visitar l’explotació Mas Isern de Vic. Mas Isern és una empresa familiar que produeix llet. En Jordi Compte, responsable de l’empresa, va explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja. Una granja de vaques de llet és un tipus d’empresa amb un elevat grau d’especialització i tecnificació, que requereix una alta professionalitat i coneixements en camps molt diversos: seguretat alimentària, medi ambient, sanitat, reproducció, alimentació, reproducció, instal•lacions, gestió tècnica i econòmica, etc. Tots aquests camps estan en constant evolució. Mas Isern és una mostra d’una explotació emprenedora que té una llarga trajectòria, en adaptar-se i evolucionar en el temps. Un exemple de la selecció del bestiar que fan és la utilització de “dosis de semen sexat” i de la “genòmica” per escollir els toros que seran els pares de les futures vaques. Actualment, els preus de venda del litre de llet són baixos, en comparació amb els costos de producció, i els contractes de venda de la llet a les indústries làctiques comporten limitacions en la producció; aquests fets fan que el sector lleter visqui un moment d’incertesa. Des de l’escola agraïm a Mas Isern l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


24/11/2016 - Can Garús guanya la 1a Edició del Premi Emprenedoria i Mas el Lladré guanya l'accèssit

Can Garús guanya la 1a Edició del Premi Emprenedoria i Mas el Lladré guanya l'accèssit

L’empresa Can Garús de Llers guanya la 1a Edició del Premi Emprenedoria Quintanes / BBVA de l’entorn rural Mas el Lladré, de les Llosses, s’emporta l’accèssit. El Premi, dotat amb 15.000 euros i un accèssit de 5.000, està convocat per l’Escola de Formació Agrària Quintanes, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i Casa Tarradellas. El guardó fomenta l’emprenedoria i la innovació en els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria. L’empresa Can Garús de Llers ha estat la guanyadora de la 1a edició del Premi Emprenedoria Quintanes / BBVA de l’entorn rural, convocat per l’Escola EFA Quintanes, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i Casa Tarradellas. Els guanyadors s’han donat a conèixer en el marc de l’acte de lliurament celebrat a l’Auditori Marià Vila d’Abadal, edifici el Sucre de Vic. El Premi Emprenedoria Quintanes / BBVA de l’entorn rural, dotat amb 15.000 euros i un accèssit de 5.000, té per objectiu principal fomentar els valors de l’emprenedoria per a les empreses del món rural en els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria. Can Garús, empresa establerta a Llers, és una explotació agrícola de caràcter familiar que l’any 2002 s’especialitzà en productes de l’hort per al sector gourmet. Són pioneers en cultivar microbrots i microverdures (herbes tops, flors, fulles...). El jurat ha premiat Can Garús “per la innovació en el procediment de producció i la seva complexitat. A més, l’activitat presentada és una de les primeres iniciatives d’aquest tipus arreu de la península.” En el cas de l’accèssit, el guardó ha estat per a Mas el Lladré, de les Llosses, una petita explotació agro-ramadera, la qual alterna l'activitat ramadera de producció de llet amb l'elaboració artesanal dels derivats de la llet, en especial formatges. Sobre Mas el Lladré, el jurat ha destacat els “aspectes com la sostenibilitat i la vinculació al territori. S’ha tingut en compte la presència de les noves generacions en la continuïtat de l’empresa, especialment la presència de la dona com a impulsora del negoci familiar”. Imma Puigcorbé ha dedicat, un moment molt emotiu, el premi al seu pare, en posar en valor tota la seva feina. El jurat de la 1a edició del Premi Emprenedoria Quintanes / BBVA de l’entorn rural està format per professionals de renom, vinculats al món rural del país: la Presidenta del jurat, Elisenda Tarrats, Directora d’Economia i Empresa de la UVic – UCC; Albert Castells, Enginyer de Monts per la Universitat de Lleida; Álvaro Aunós, Catedràtic de l’Escola Universitària (Universitat de Lleida); Jaume Sió, Sotsdirector General de Transferència i Innovació Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya; Miquel Rusiñol, Enginyer tècnic agrícola i professor a l’Escola de Campjoliu; Marco Antonio Jacho, Director I+D+i i professor de l’Escola EFA Quintanes; Joan Pujol, Doctor enginyer agrònom a la Universitat de Girona i tres representants de les entitats col•laboradores: Joan Contijoch per Fundació Antiga Caixa Manlleu, Miquelina Saborit per Casa Tarradellas i Joan Font per BBVA CX. D’entre un total de 105 empreses presentades, provinents de les quatre províncies catalanes i dels diferents sectors agricultura, ramaderia, forestal i jardineria, els 10 finalistes que optaven al Premi eren les empreses Naturalea Conservació de Castellar del Vallès, Agropecuària Mas Bes de Salitja, Francesc Serrano Vancell de Berga, Sargaire d’Almacelles, Mas El LLadré de les Llosses, El Serradet de Barneres de Sant Martí Sescorts, Formatges Mas el Garet de Tona, Can Garús de Llers, Viamel de Bianya i Idària, Empresa d'Inserció de Llagostera. L’acte ha comptat amb una conferència sobre l’optimisme i valors humans en un cas d’emprenedoria, a càrrec de Pere Meya de Casa Ametller, qui ha parlat de la seva visió com a emprenedor en primera persona. El premi Emprenedoria BBVA/Quintanes vol posar en valor els negocis i activitats agràries i reconèixer la feina dels emprenedors.


22/11/2016 - TP Recursos Humans

TP Recursos Humans

Dimarts dia 22 de novembre, la Yolanda Herreros i l’ Anna Aumatell, del departament de Recursos Humans de Casa Tarradellas, han vingut a fer una xerrada sobre la selecció de personal als alumnes de 2n CFGS de RAS que els ha donat una visió de com està avui en dia el mercat laboral i com inserir-s’hi.S'estan mostrant 15 notícies (196-210) de 539