Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

19/03/2015 - VE “El Francas”

VE “El Francas”

Els alumnes de primer curs d’Aprofitaments i Conservació del Medi Natural van visitar la finca agrícola-forestal del Sr. Albert Camprubí. Els alumnes van veure una finca amb una important superfície forestal i la seva adaptació per a la pastura de vaques de carn, així com altres aprofitaments forestals com la llenya o la tala per a serradores. L’Albert, antic alumne de l’escola, els va explicar les feines de neteja, aclarides, recuperació de pastures... que ha fet al bosc amb l’objectiu de fer viable l’aprofitament ramader de 75 vaques de carn i a l’hora la conservació d’aquest espai en les millors condicions. També ens va explicar temes de maneig , aspectes sanitaris i econòmics. L’explotació es complementa amb una casa dedicada a l’agroturisme i una granja de porcs d’engreix que també van visitar. A la tornada, vam fer una parada a Sant Boi de Lluçanès per veure un roure monumental, el roure de La Senyora, molt espectacular i en molt bon estat de conservació.


12/03/2015 - VISITES D’ESTUDIS D’AUS I CONILLS

VISITES D’ESTUDIS D’AUS I CONILLS

El dia 12 de març, amb els alumnes de segon d’agropecuàries de grau mitjà, vam fer tot un seguit de visites tècniques. Al matí a primera hora, vam visitar la granja de gallines ponedores de la família Clotet de Fals. L’explotació compta amb més de 15.000 gallines ponedores i l’Enric ens ha explicat tot el procés d’alimentació, producció, la sanitat, la comercialització tot destacant-ne la venda directa. També hem pogut veure el procés de classificació dels ous i les instal•lacions amb totes les reformes per al benestar animal. Després d’aquesta visita, i no molt lluny de Fals, hem visitat l’explotació de pollastres d’engreix de la família Puig, de Rajadell, concretament a Mas Miralles. En Josep Ma Puig ens ha fet una molt bona explicació sobre l’engreix integrat de pollastres, tot remarcant la gran importància de les instal•lacions, amb tota la tecnologia incorporada al benestar animal i a la simplificació de la feina de la granja. Una persona, amb una dedicació de 2 hores / dia de mitjana, porta dues naus amb un total de 60.000 pollastres. A la tarda, havent dinat al Parc de l’Agulla de Manresa, hem anat a visitar l’explotació de conills de la família Tatjé de Viladordis. L’empresa compta amb 600 mares i tot l’engreix. En Marc ens ha explicat tot el que fa referència al maneig, alimentació, sanitat, reproducció, controls i aprofundint en la comercialització directa dels conills. També ens ha explicat altres activitats de l’explotació com les vaques de carn i sobretot dels colomins. Realment un dia molt aprofitat i des d’aquí agrair la bona predisposició d’aquestes famílies envers l’Escola i els nostres alumnes. Moltes gràcies.


02/03/2015 - I Saló de l'Ensenyament del Ripollés

I Saló de l'Ensenyament del Ripollés

El proper dia 3 de març ens trobareu al I Saló de l'Ensenyament del Ripollés a Ripoll. Us presentarem el nostre centre amb tota la formació que oferim, els cicles formatius i també us mostrarem les novetats del centre. Us hi esperem!


25/02/2015 - Visita a les granges l’Artiga i la Tribana

Visita a les granges l’Artiga i la Tribana

El passat dia 25 de febrer, els alumnes de primer curs del CFGM de Producció Agropecuària van visitar dues explotacions: la primera, la granja porcina L’Artiga, al terme de Brunyola. El responsable de l’empresa. L’ Adrià Buada, va explicar i mostrar als alumnes el maneig de la granja; l’alimentació i les noves instal•lacions d’alimentació automatitzada de les truges en gestació, la sanitat, la reproducció i el procés d’elaboració de dosis destinades a la inseminació artificial, els porcs, resultat del creuament de races selectes, que tenen les qualitats adequades per a la posterior elaboració de productes carnis, que la pròpia empresa elabora i comercialitza de manera directa. La segona visita va ser l’explotació ovina La Tribana situada a Viloví d’Onyar. En aquesta explotació els alumnes van poder veure el funcionament d’una explotació intensiva d’ovelles de carn, en la qual, gràcies a l’organització en lots i un correcte maneig reproductiu i alimentari, aconsegueixen poder tenir els parts repartits al llarg de l’any, i així poder satisfer les necessitats dels seus clients amb un producte de qualitat i proximitat. Les dues visites van ser unes excel•lents oportunitats d’aprenentatge pels alumnes. Des de l’escola agraïm la disponibilitat i l’atenció rebuda per part de l’Adrià Buada.


24/02/2015 - Visita a la granja La Caseta d’en Grau

Visita a la granja La Caseta d’en Grau

El passat dia 24 de febrer els alumnes de primer curs del CFGS d’Organització i Gestió d’Explotacions Agropecuàries van visitar La Caseta d’en Grau al municipi de Calldetenes. La Caseta d’en Grau és una explotació ramadera dedicada a la producció de cultius, la producció de llet de vaca, la cria de vedells i la producció porcina. També treballen per poder tancar el cicle, i arriben a comercialitzar una part de la seva producció directament al client final: carn de porc i de vedella, llet i derivats làctics. Cal destacar que es fan des de l’elaboració del pinso pel bestiar fins al tractament de les dejeccions en una planta depuradora que funciona pel procés de nitrificació i desnitrificació. La Caseta d’en Grau és una empresa familiar que, amb la implicació i l’empenta de tota una família, i adaptant-se als temps canviants, ha portat a terme projectes diversos, com són la fabricació del pinso, la depuració dels purins, la producció elèctrica amb plaques solars fotovoltaiques, la comercialització dels seus productes, etc. Una visita molt interessant que els alumnes valoren molt, ja que és un exponent d’iniciativa, d’innovació, de superació i d’aplicació de noves tecnologies. Des de l’escola agraïm la disponibilitat i l’atenció rebuda per part de la família Colom Vilamala.


19/02/2015 - VE Grup Talher

VE Grup Talher

El 19 de febrer amb els alumnes del 1r curs de GFGM de jardineria es va visitar Talher amb l’objectiu de veure una aplicació pràctica dels temes de reg que treballem a l’escola. Talher és una empresa dedicada a serveis i obres ambientals de tot tipus, especialitzada en treballs forestals, jardineria, recuperació ambiental, gestió de fauna i serveis ambientals. Actualment té molts centres de treball arreu de Catalunya i nosaltres vam visitar el de Bellaterra que és l’encarregat dels jardins del Campus de la UAB. La visita va ser possible gràcies a l’atenció del seu gerent, el Sr. Joan Reina. Va ser una jornada tècnica en la que primer de tot el Sr. Reina ens va presentar l’empresa i les activitats que realitzen. Vam continuar amb un repàs del diferent material de reg, des de canonades fins a filtres, passant per diferents accessoris, programadors, etc. Una vegada repassat tot el material, vam anar a muntar un reg de cobertura (aspersors) amb tots els alumnes. En resum, una molt bona forma de veure la realitat, amb un professional que col•labora en la formació dels nostres alumnes.


18/02/2015 - Visita d’Estudis al Cabrerès

Visita d’Estudis al Cabrerès

Els alumnes de segon de grau superior de Gestió Forestal i del Medi Natural, van visitar una finca del Cabrerès on s'estan portant a terme treballs de millora forestal per part de l'empresa Forestal Importarbre SLU. Durant la visita els alumnes van poder veure uns treballs d'adevesament en un rodal on s'està desemboscant amb autocarregador i uns treballs d'aclarida de millora en un rodal on s'està desemboscant amb skidder.


16/02/2015 - London Trip

London Trip

On 29th January the AGS course left for their annual trip to London. The seven students and tutor left from Barcelona and arrived in the UK capital in time to complete the first activity in pairs, which involved going to a particular part of London and finding out information there. Over three days they visited the Cutty Sark and Royal Observatory in Greenwich, Hyde Park, Buckingham Palace, Big Ben, Camden and took a boat trip along the river Thames. They also enjoyed an English breakfast and visited typical pubs and restaurants. Everybody enjoyed the trip, practised their English and had a break from the intensive course which culminates with the official exam in May. In the photo you can see the students standing on either side of the Meridian Line in Greenwich.


11/02/2015 - Visita a Vilarta S.A. i a Mas La Torra

Visita a Vilarta S.A. i a Mas La Torra

El passat dia 11 de febrer els alumnes que estudien el segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària van fer una visita a l’empresa Vilarta S.A. El seu responsable, el Sr. Lluis Vilaregut, va explicar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’empresa: el transport de bestiar, el benestar animal, les instal•lacions, el maneig i la comercialització, etc. Durant la visita els alumnes van poder veure la intensa activitat de l’empresa: l’arribada de vedells, la classificació, els controls, l’alimentació que rebien, les instal•lacions on s’allotjaven i els equipaments per a la neteja i desinfecció, etc. El mateix dia també van fer una visita a l’explotació ramadera anomenada “Mas la Torra” situada a Olost. Aquesta explotació té vaques de carn de raça Bruna, forma part de la Federació de Raça Bruna dels Pirineus i segueix el programa de controls i millora de la raça. El responsable de l’explotació, el Sr. Josep Altarriba, va fer una explicació de tots els diferents aspectes del treball a l’explotació i ens va mostrar els diferents lots de bestiar, tant els vedells d’engreix allotjats a les instal•lacions, com les vedelles destinades a recria, i el bestiar que estava a les pastures: un lot de vaques amb les seves cries i un lot de sementals. Ambdues visites han permès als alumnes veure de primera mà com treballen actualment diferents professionals del sector boví de carn.


06/02/2015 - JORNADA FORESTAL ECHO

JORNADA FORESTAL ECHO

El divendres 6 de febrer, amb els alumnes de 2n de superior forestals, vam tenir una jornada teòrica – pràctica a càrrec del senyor Pedro Sillero, màxim responsable tècnic de la Casa HONDA – ECHO, amb seu a La Garriga. La jornada va consistir en una primera part a classe, on es va parlar sobretot de les normatives actuals, mesures que es prenen per no contaminar tant, per disminuir el soroll i les vibracions de les màquines forestals. En Pedro també ens va explicar com està el mercat internacional i la competència que hi ha i es va treballar la importància de fer un bon manteniment a la maquinària i les conseqüències que es poden tenir si no es fa correctament. La segona part va consistir en fer la part pràctica del manteniment a fons de la moto serra i una demostració de tala, desbrancat i trossejat al bosc. Tot molt interessant. Des d’aquí agrair a l’empresa Honda – Echo i, especialment, al Sr. Pedro Sillero, la col•laboració i atenció envers l’Escola i els nostres alumnes.


05/02/2015 - ASSAIG DE SEMBRA

ASSAIG DE SEMBRA

El dijous, dia 5 de febrer, i després de la petita nevada del dia abans, vam poder fer unes pràctiques de sembra amb els alumnes de 2n d’agropecuàries de grau mitjà. En petits grup, es va fer l’explicació de la sembradora, les regulacions de la màquina, el seu manteniment, els càlculs de les dosis a sembrar, el marcatge de les parcel•les, la comprovació de l’estat del terreny, etc. Un cop fet tot això, vam sembrar tres varietats d’ordi amb tres dosis de sembra diferents, una per a cada parcel•la. Les varietats sembrades són Gustav, Berangere i Luhkas. Ara, només cal esperar que germini i estudiar els resultats.


29/01/2015 - Visita d’estudis a Grans del Lluçanès

Visita d’estudis a Grans del Lluçanès

El dijous 29 de gener, amb els alumnes de primer de superior de Gestió Forestal, s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Grans del Lluçanès té a Sant Martí d’Albars. En aquesta visita ens han explicat i hem vist tot el procés per obtenir biomassa en forma de Pellet. Un procés que es basa en un material que era un refús de les serradores, les serradures o encenalls, i que, un cop assecades i comprimides, es converteixen en pellets, que després es poden envasar en sacs de 10 o 15 kg o en “big bags” de 1200kg o vendre a granel, subministrant-lo amb camió cisterna. També ens han explicat els paràmetres que defineixen la qualitat del pellet i com els controlen. Els alumnes ham pogut comprovar com s’ha aconseguit valoritzar un subproducte de les serradores a més de disposar d’un combustible, que és una font d’energia sostenible i més econòmica que els combustibles fòssils.


+ info: http://http://www.gransllusanes.com/
28/01/2015 - VISITA D’ESTUDIS A SESACOR SL.

VISITA D’ESTUDIS A SESACOR SL.

El dia 28 de gener amb els alumnes de primer d’agraris vam anar a visitar l’empresa SESACOR SL , dedicada a l’engreix de vedells de carn i xais. La visita va ser molt interessant ja que a més d’explicar-nos tot el que fa referència a l’engreix dels vedells: alimentació, maneig, sanitat, veure instal•lacions, etc. també ens van parlar sobre el tema, molt interessant, de la comercialització, tant pel que fa a la compra com a la venda de vedells i xais. La principal particularitat de l’empresa de la família Segura, de Riber, és la venda d’aquests animals a països àrabs com Líbia, Líban, Algèria i properament potser Egipte, amb totes les dificultats i tràmits burocràtics que això comporta. Tan el Sr. Joan com en Sergi ens van explicar amb detall totes les preguntes que els vam fer i els volem agrair la seva dedicació i col•laboració.


27/01/2015 - Visita d’estudis a Can Vilà

Visita d’estudis  a Can Vilà

El dia 27 de gener hem visitat amb els alumnes del 1r de Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries la granja Can Vilà, propietat de l’empresa Granges Buadas. És una granja de 1400 truges en cicle obert ubicada a Sant Andreu Salou. Amb aquesta visita vam tenir l’oportunitat de repassar tots els conceptes revisats en el pla d’estudis de producció porcina. Volem aprofitar l’ocasió per donar les gràcies a la família Buadas Artau i als seus tècnics, en Pau i l’Abel, pels seus valuosos consells.


23/01/2015 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta, Concessionari New Holland Case

Visita d’estudis  al Grup Casacuberta, Concessionari New Holland Case

El passat dijous 22 de gener, els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió d’empreses agropecuàries van visitar les instal•lacions que té el Grup Casacuberta al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. Després de visitar totes les instal•lacions del concessionari, els van explicar les dues solucions que hi ha actualment en tractors per reduir l’emissió de partícules i complir la normativa europea TIER 4A, és a dir, el sistema SCR de reducció catalítica selectiva, sistema que utilitza urea i el sistema CEGR de recirculació dels gasos d’escapament refrigerats. Seguidament van poder veure els dos sistemes en dos tractors, un de la marca New Holland i un de la marca Case. Visita molt interessant ja que a més permet repassar temes de mecànica i manteniment del tractor


Arxiu PDF: Més fotografies


+ info: http://www.grupcasacuberta.net/automocion/index.php?seccion=historia&idioma=es
22/01/2015 - VISITA A PARCS I JARDINS DE CATALUNYA I A IMAQ

VISITA A PARCS I JARDINS DE CATALUNYA I A IMAQ

Aquest dijous, dia 22 de gener, amb els alumnes de 1r curs del CFGM de jardineria i floristeria hem visitat l’empresa de Parcs i Jardins de Catalunya, empresa de jardineria, i IMAQ, botiga de maquinària i taller, ambdues ubicades a Rubí. A Parcs i Jardins de Catalunya ens van explicar la gestió de personal i a IMAQ ens van explicar temes relacionats amb la maquinària de jardineria. Van ser unes visites que van ajudar a entendre la complexitat de la gestió de personal i de la maquinària. Volem agrair tant a representants de Parcs i Jardins de Catalunya com a representants d’IMAQ l’atenció rebuda. Si voleu conèixer més Parcs i Jardins de Catalunya i IMAQ podeu consultar els seus webs: http://www.parcsijardinscatalunya.com/ http://www.integralmaquinaria.com/ca/imaq


+ info: http://www.parcsijardinscatalunya.com/
15/01/2015 - VISITA D’ESTUDIS AGROSALVI

VISITA D’ESTUDIS AGROSALVI

El passat dijous 15 de gener, amb els alumnes de segon curs de grau mitjà de jardineria, es va anar a visitar l’empresa Agrosalvi a Viloví d’Onyar. Aquesta empresa fa molts anys que es dedica a la venta de productes fitosanitaris, a la realització de tractaments i actualment a l’assessorament en aquests temes, en els àmbits d’agricultura i jardineria. Ens va atendre la Sra. Teia que va explicar als alumnes les darreres novetats en temes de normativa d’aplicació de fitosanitaris, necessitat d’assessorament, gestió integrada de plagues, diferència entre productes d’us professional i productes JED (jardineria exterior domèstica), les condicions d’emmagatzematge d’aquest tipus de productes per una empresa de jardineria petita o mitjana, i les condicions d’emmagatzematge que havien de complir ells com a empresa distribuïdora. També els va fer una explicació dels tractaments amb endoteràpia i de la lluita biològica. Una visita molt interessant sobretot per conscienciar els alumnes de la necessitat d’estar al dia en el tema de sistemes de lluita contra plagues i malalties.


12/12/2014 - Jornades de demostració de maquinària Agric & Bison

Jornades de demostració de maquinària Agric & Bison

Els dies 11 i 12 de desembre, amb els alumnes de 1r de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries vam assistir a la demostració de màquines de l’empresa Agric&Bison. La demostració va durar un dia i mig. Primer ens van fer una explicació de l’empresa Bison (empresa familiar mexicana) que ha comprat l’empresa Agric amb l’objectiu d’introduir-se en el mercat europeu. Després ens van ensenyar les noves instal•lacions de l’empresa situada a Centelles, i per acabar vam anar a Mas Casacuberta, a Collsuspina, on vam poder comprovar el funcionament al camp d’ un seguit de màquines: subsoladors, pales excavadores per accionar amb el tractor, barrinadores, grades de discs, etc.


11/12/2014 - Visita a Explotacions Forestals Cusachs

Visita a Explotacions Forestals Cusachs

El dia 11 de desembre, amb els alumnes de 1r de forestal vam visitar “Explotacions Forestals Cusachs”. Va ser una visita de tot el dia per poder veure molta maquinària forestal, que era del què es tractava. Aquesta empresa, a més de treballar la finca familiar, fan de rematants i treballen per altri; també fan venda de fusta i altres productes forestals. L’objectiu de la visita era poder veure “in situ” i treballant tot un seguit de màquines forestals i així va ser. Vam veure motoserres tallant i desbrancant alzines sureres, tractors amb diferents tipus de desbrossadores : de martells, de cadenes i de braç, tractor amb cabrestant. Un toro per a la manipulació de la biomassa d’estella i després tot un seguit de serres i serres de cinta per a fer la llenya que venen a particulars. També ens van explicar tot el que fa referència a manteniment i reparacions de màquines a més de tots els preus actualitzats. Finalment, donar un especial agraïment al Sergi per a totes les seves explicacions i dedicació.


10/12/2014 - Jardí Botànic de Barcelona i Jardins Mossèn Costa i Llobera

Jardí Botànic de Barcelona i Jardins Mossèn Costa i Llobera

El passat 10 de desembre, els estudiants de 1r de Grau Mitjà de Jardineria de Quintanes van visitar el Jardí Botànic de Barcelona i els Jardins Mossèn Costa i Llobera. Acompanyats pel monitors Jordi i Ivan, al Botànic van poder treballar diferents aspectes de la seva formació, com la morfologia i fisiologia de les plantes, adaptacions al clima mediterrani i conceptes relacionats amb el disseny de jardins i paisatgisme. I al Costa i Llobera, es van poder estudiar especialment cactus, crasses i palmeres; permetent descobrir als alumnes un vessant més del disseny i funcionament de les plantes Tenim els dos jardins situats a Montjuic, i des d’aquest web aprofitem per recomanar la seva visita i gaudir-ne.


10/12/2014 - La Festa de Nadal ha estat un èxit!

La Festa de Nadal ha estat un èxit!

El diumenge passat va tenir lloc la tradicional Festa de Nadal a l’Escola. Durant la jornada es van dur a terme les reunions de pares dels diferents cursos dels CFGM i es va fer una xerrada molt interessant sobre “l’autoritat dels pares” per tal de donar eines per millorar la relació i la comunicació amb els nostres fills adolescents. Seguidament, alumnes de 1r de CFGM van servir un bon àpat preparat per les cuineres de l’escola i per acabar la jornada va tenir lloc la rifa de dues magnifiques paneres amb productes de primera qualitat. Va ser un dia per estar junts pares, fills, monitors i personal no docent de l’Escola.


03/12/2014 - Visita a la granja SAT GURI

 Visita a la granja SAT GURI

Com ja sabeu l’escola Quintanes programa visites d’estudis per tal que els alumnes adquireixin coneixements de les diferents produccions agrícoles i ramaderes. És per això que el dia 3 de desembre, els alumnes de segon curs del Grau Mitjà d’Explotacions Agropecuàries, van visitar l’explotació SAT GURÍ, situada a Cassà de la Selva. El Sr. Francesc Bofill, responsable de l’empresa, va fer les explicacions i va guiar el grup per les diferents instal•lacions de l’empresa. La visita va permetre conèixer de primera mà el funcionament d’una gran explotació de vaques de llet, i veure les seves modernes instal•lacions, inclosa la sala de munyir rotativa exterior de 60 punts. Si en voleu saber més de la SAT Gurí podeu trobar informació a


+ info: http://gurisat.com/
27/11/2014 - Tertúlia professional amb els alumnes de Grau Superior de Forestal

Tertúlia professional amb els alumnes de Grau Superior de Forestal

El passat 27 de novembre ens va visitar l’exalumne i divulgador ambiental Josep A. Uroz per passar una estona fent tertúlia amb els alumnes del cicle de grau superior de Gestió Forestal i Medi Natural. La xerrada es va centrar en donar consells sobre com abordar l’inici d’una activitat professional centrada en la divulgació mediambiental, partint de l’experiència viscuda pel mateix Josep, fundador de Naturepolitan. Temes legals, formació continuada, publicitat, elaboració del lloc web i preparació de les activitats... van ser alguns dels temes tractats. Tanmateix va recomanar diversificar l’oferta de serveis professionals per arribar al màxim nombre de clients. En aquest sentit va posar com exemple la seva nova orientació com empresari: Bloom Jardineria (www.bloomjardineria.com), des d’on ofereix serveis de disseny i manteniment de jardins.


+ info: http://www.naturepolitan.com
21/11/2014 - VISITA D’ESTUDIS A HONDA GREENS I OUTILS WOLF.

VISITA D’ESTUDIS A HONDA GREENS I OUTILS WOLF.

El dijous 21 de novembre, amb els alumnes de primer de jardineria, vam anar a fer unes visites d’estudis per veure tot tipus de maquinària destinada a empreses professionals de jardineria. Primer, al matí, visita a Honda Greens de la Garriga, on el Sr Pedro Sillero, tècnic de la casa, ens va ensenyar totes les màquines de les marques que representen -Honda, Echo i Silky- explicant-nos els detalls tècnics de cadascuna. A la tarda, després de dinar a l’arborètum de Santa Maria de Palautordera, ens vam arribar a l’empresa Outils Wolf de Sant Feliu de Buixalleu on vam veure i provar les seves màquines i també els tractorets tallagespes i desbrossadors Etèsia. Des d’aquí volem agrair la col•laboració d’aquestes empreses en la formació dels nostres alumnes i la implicació de les persones que ens van atendre. Moltes gràcies.


18/11/2014 - VISITA COLL FRED

VISITA COLL FRED

El passat dimarts 18 de novembre vam anar a Vidrà, a visitar l’empresa Coll Fred s. l. que elabora carn fresca de vedella i porcí i embotits artesans i els comercialitza a les seves pròpies botigues. Els nostres alumnes del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior, especialitat de Gestió Ramadera, van poder comprovar de primera mà, gràcies a les explicacions de l’Esteve i en Ricard, pare i fill, tots dos exalumnes de Quintanes, el particular i exitós model de producció que ha portat la seva empresa a ser capdavantera en el seu sector. El procés de producció comença al Mas Cavaller de Baix, on seleccionen amb molta cura el bestiar de raça Llemosina base genètica dels seus animals. Segueix a l’obrador, on s’elaboren tots els productes derivats del porc i la vedella, així com l’elaboració de plats preparats i finalitza a les diferents botigues que tenen en diferents punts de la comarca d’Osona.


+ info: http://www.collfred.cat/

S'estan mostrant 25 notícies (326-350) de 557