Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

05/03/2018 - 20è Congrés de l’APEVC

20è Congrés de l’APEVC

Roses, del 8 al 10 de març de 2018 va acollir el Congrès de l’APEVC. PRESENTACIÓ Les zones verdes i l’arbrat de carrer són elements essencials per disposar d’un espai urbà de qualitat i amb capacitat d’adaptació a un ambient que canvia ràpidament: són ja una infraestructura urbana imprescindible. En aquest 20è Congrés de l’APEVC, de la mà de reconeguts experts, es van tractar aspectes clau per configurar i consolidar el verd necessari.


Arxiu PDF: Díptic 20è Congrés de l’APEVC


01/03/2018 - Campionats d'FP de Catalunya, Catskills, amb la competició de l'especialitat de jardineria i paisatgisme a Castellar del Vallès

Campionats d'FP de Catalunya, Catskills, amb la competició de l'especialitat de jardineria i paisatgisme a Castellar del Vallès

Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català competeixen en 29 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant. Nosaltres vam participar-hi a la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme els dies 20 i 21 de febrer amb els alumnes de GM de Jardineria i amb els de GS de Paisatgisme i Medi Rural. Els alumnes han d’utilitzar diversos materials, com ara pedres naturals o artificials, fusta i/o plàstic, substrats, gespa i plantes, per crear aquesta zona enjardinada d’acord amb el plànol i les indicacions proporcionades pel jurat. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.


23/02/2018 - Adquisició de nova maquinària

Adquisició de nova maquinària

L’escola EFA Quintanes, augmenta el seu parc de maquinària amb un tractor tallagespes de la marca VIKING, per a poder millorar les pràctiques amb els alumnes de jardineria. Gràcies a la col•laboració que tenim amb l’empresa Vicreu, de Vic, s’ha fet realitat un objectiu que feia temps que es perseguia. Aquesta és una màquina que els alumnes es trobaran a les empreses i que caldrà que sàpiguen manipular, conduir, fer-ne la seva posada a punt i el seu manteniment. Esperem que se’n tregui un bon profit. També esperem que les sinèrgies que hi ha entre l’escola i l’empresa Vicreu vagin tirant endavant. Des d’aquí els volem agrair la seva col•laboració i participació en l’aprenentatge dels nostres alumnes.


22/02/2018 - VISITA D’ESTUDIS A FIMA

VISITA D’ESTUDIS A FIMA

El passat dia 22 de febrer, Quintanes va assistir a la 40a Fira de Maquinària Agrícola de Saragossa amb els alumnes dels cicles formatius d’Agraris i de Paisatgisme i Medi Rural, amb un total de més de 60 alumnes. Una de les coses a destacar va ser un retorn de marques que feia temps que no hi eren presents i sobretot l’allau de visitants que vam trobar, la qual cosa normalment significa un bon present pel sector agrari. Totes les primeres marques portaven novetats i sobretot màquines de grans potències i dimensions. Pel que fa als alumnes, els va agradar molt i com sempre falta temps per a poder veure tot el què voldries.


19/02/2018 - IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

El dia 20 de febrer de 2018, vam assisitir a la IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, organitzat amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll, el Departament d’Ensenyament i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura en el marc del programa Odisseu, el Servei Educatiu del Ripollès, el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament. El Saló també compta amb un espai d’orientació per a què els estudiants puguin decidir el seu futur acadèmic i laboral. Horari: de les 10h a les 14.30h. Pavelló esportiu de Ripoll.


14/02/2018 - Visita d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a l’empresa Saltoky

Visita d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a l’empresa Saltoky

El passat dia 14 de febrero, amb els alumnes de 1r de CFGM de jardinería, vam visitar l’empresa Saltoky de Vic. A l’empresa ens van explicar de forma extensa temes relacionats amb el reg del jardí. També vam visitar les seves instal•lacions i vam veure el material de que disposen per als professionals de diversos sectors.


12/02/2018 - Fòrum Professional de Jardineria 2018

Fòrum Professional de Jardineria 2018

El Gremi de Jardineria de Catalunya ha organitzat, un any més, la Jornada tècnica per a professionals de la jardineria que, enguany, se celebrarà a l’Espai Tolrà, de Castellar del Vallés els propers 20 i 21 de febrer. Els jardins són avui més propers i necessaris que mai. És per això que, en el marc del Fòrum Professional de Jardineria, una de les activitats més destacades comptarà amb la participació d’un total de 16 alumnes de 8 centres amb cicles de jardineria de Catalunya, que participaran en aquesta 7a edició del campionat de formació professional Catskills amb la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme. A més a més, el Fòrum Professional de Jardineria organitzat pel Gremi de Jardineria de Catalunya inclou enguany un seguit de demostracions pràctiques que volen acostar els professionals del sector a noves formes de fer i maquinàries de darrera generació. Per a més informació, pots consultar el programa de la jornada.


Arxiu PDF: Programa Forum Castellar V 18


02/02/2018 - JORNADA FORESTAL ECHO

JORNADA FORESTAL ECHO

El passat divendres 2 de febrer, el Sr. Pedro Sillero de l’empresa Honda Echo de la Garriga, va venir a Quintanes a fer una jornada teoricopràctica, sobre màquines forestals als alumnes de 2n de grau superior forestal. La jornada va consistir en una part a l’aula, per parlar de diferents temes relacionats amb les motoserres com el seu funcionament, motors, contaminació, manteniments, futur, etc. Una segona part es va dur a terme al bosc, on en Pedro ens va fer una demostració pràctica d’abatiment, desbrancat i trossejat amb seguretat i professionalitat. També vam poder veure el funcionament i la comparació de la motoserra més potent del mercat de funcionament amb bateria, envers la tradicional d’explosió de 2 temps. Tot plegat va ser una jornada molt interessant, pedagògica i motivadora per als nostres alumnes.


31/01/2018 - VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

El dimecres 31 de gener, amb els alumnes de 2n de CFGM de jardineria, vam visitar BrucJardí al matí i CORMA a la tarda. A BrucJardí ens va atendre el gerent, en Francesc Caballero, qui ens va fer de guia per a les instal•lacions tot explicant-nos els diferents materials que existeixen per a construir jardins i les tendències actuals. A part va transmetre tota la il•lusió que té pel món de la jardineria i va animar els alumnes a treballar amb constància i il•lusió. A CORMA ens va atendre la responsable de qualitat, l’Eli Alonso, qui va explicar els orígens de CORMA i el seu funcionament. Els alumnes van poder veure in situ milers i milers de plantes. Amb aquestes dues visites els alumnes poden obtenir molta informació que els serà útil per al seu projecte. Volem agrair tant a en Francesc com a l’Eli l’atenció i tracte dispensat. Sempre és un plaer anar-los a visitar.


24/01/2018 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

El dimecres 24 de gener de 2018, amb els alumnes de primer de Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, s’ha visitat les instal•lacions que el Grup Casacuberta (concessionari de maquinaria agrícola Case IH i New Holland) té al parc d’activitats econòmiques d’Osona. La visita ha tingut dues parts: en primer lloc s’ha realitzat una visita per les instal•lacions, on ens han explicat la seva distribució, com s’organitzen, com gestionen els residus, els recanvis, etc. Seguidament un tècnic de l’empresa New Holland, especialista en les noves motoritzacions per complir les noves normatives europees sobre emissió de gasos i partícules contaminants, ens ha explicat les solucions a les que s’està arribant per reduir aquestes emissions .


16/01/2018 - Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

El dimarts 16 de gener, els alumnes de 1r CFGS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita a diferents hivernacles de la zona del Maresme. La primera part de la visita es va fer a Premià de Mar, on van anar a veure un hivernacle de producció de planta (de l’empresa Cultius Roig) i un de comercialització de planta (de CORMA (Cooperativa de plantes ornamentals del Maresme)). Durant la visita ens va acompanyar en Toni Hernández, enginyer tècnic de l’empresa ININSA, una empresa que es dedica a la construcció de tot tipus d’hivernacles i centres de jardineria arreu del món. La segona part de la visita es va fer als hivernacles de Can Bleda (Mataró), on un alumne de l’Escola Quintanes, en Marc Masjoan, ens va fer la visita guiada, mostrant-nos les diferents instal•lacions de les quals disposava, i ens va posar una mica al dia dels preus de mercat de les diferents instal•lacions agrícoles.


10/01/2018 - Visita a Mas La Carrera

Visita a Mas La Carrera

El dia 10 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas La Carrera és una empresa familiar que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Sergi Pujolriu, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i empren nous projectes de millora, com per exemple la identificació individual de les vaques via GPS, l’ús de sensors, etc. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.maslacarrera.cat/en
18/12/2017 - Festa de Nadal 2017

Festa de Nadal 2017

El diumenge 17 de desembre, va tenir lloc la Festa de Nadal. Hi van assistir unes 200 persones. Primer es va celebrar la Santa Missa a la capella de l’escola, després les reunions de pares de tots els cursos de cicles formatius de grau mitjà. A les 13 hores s’iniciava la conferència “Les addiccions, la punta de l’iceberg” a càrrec del Sr.Manuel Mas-Bagà Blanc, Doctor en Psiquiatria, CAT Barcelona. La jornada es va acabar amb un dinar amb tots els assistents. Els alumnes de segon curs de grau superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal van fer una rifa de Nadal, amb 3 lots de diferents productes de proximitat. Una diada molt maca per celebrar el Nadal amb les famílies i professors de l’escola. Volem agrair l’assistència a tots els pares, alumnes, professors i, molt especialment, a les cuineres.


14/12/2017 - Va de maquinària forestal

Va de maquinària forestal

El passat dia 14 de desembre, amb els alumnes de primer de forestal, després de fer el pla d’estudis sobre maquinària forestal, vam anar a visitar l’Empresa Cusachs, de Riells del Montseny. Aquesta empresa es dedica a l’explotació, tala, i comercialització de la fusta i altres productes del bosc. En Sergi Cusachs ens va acompanyar durant tota la jornada i ens va explicar tota mena de detalls de les feines que estan fent i sobretot ens va anar ensenyant totes les màquines de que disposen. Vam començar al matí, visitant un bosc a Dosrius, on estan fent una tala de pins i allà ens van fer una demostració de tala, arrossegament amb cabrestant i càrrega amb camió ploma. També vam fer el manteniment de la motoserra . Tot seguit ens vam desplaçar a Riells del Montseny, on hi ha el magatzem de les altres màquines, com el toro que carrega la biomassa, la criba de neteja de biomassa, l’autocarregador, les desbrossadores de tractor : de martells, de cadenes, de braç, etc. A la tarda vam arrodonir la visita anant a la serradora on tenen els diferents tipus de fustes i llenyes. Allà la serren , l’estellen i la comercialitzen. Només ens queda donar les gràcies a la família Cusachs i en especial a en Sergi per la seva disponibilitat i dedicació.


14/12/2017 - Jornada Tècnica. Bones pràctiques a les empreses forestals.

Jornada Tècnica. Bones pràctiques a les empreses forestals.

El dimarts dia 12 de desembre els professors Carles Lorca Enginyer… i Albert Castells, Enginyer de Monts per la UdL i Enginyer tècnic en indústries forestals per la UdL, Gerent i Director Tècnic d’EMC Projectes, han participat a la jornada tècnica de “Bones practiques a les empreses forestals”. Els objectius de la Jornada són posar en valor el treball que estan fent diferents empreses del sector forestal duent a terme la seva feina d’acord amb el codi de bones pràctiques, i com aquesta correcta realització de la gestió i del treball forestal aporta més beneficis al propietari i a la societat. Conèixer de primera mà, i de manera pràctica, els requeriments que tenen diferents administracions publiques per a la contractació d’empreses forestals, especialment des de la vessant d’afavorir la contractació de les empreses que treballen a bosc amb bones practiques i alhora conèixer com les administracions poden fer el seguiment per garantir que les bones praxis es realitzen correctament. Han participat a la jornada: ARICO FOREST, ELFOCAT, ARNAVAT, EMC Enginyeria, ASSOCIACIÓ PROPIETARIS FORESTALS del LLUÇANÈS, ESCOLA AGRÀRIA QUINTANES, BOSCAT, ESCOLA AGRÀRIA del SOLSONÈS, BOSQUEROLS, FORESTAL CATALANA, SA, CEIN del Ripollès, GEFOS, CENTRE DE LA PROPIETAT FORESTAL, IFORWOOD (socis del projecte), CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA, INS MOLLERUSSA, CONSORCI FORESTAL DE CATALUNYA, PYREMPFOR (socis del projecte), CONSORCI de la VALL DE GES, ORÍS I BISAURA, SUBDIRECCIÓ GENERAL DE BOSCOS, DIPUTACIÓ DE BARCELONA, TORB, DIPUTACIÓ DE GIRONA.S'estan mostrant 15 notícies (121-135) de 539