Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

19/04/2013 - Visita d'Estudis Riera de Merlès

Visita d'Estudis Riera de Merlès

El dia 19 d’abril els alumnes de 2n curs del CFGM de Treballs Forestals van visitar les instal·lacions de l’Associació per a la Defensa de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) amb seu a Santa Maria de Merlès. Va ser una jornada dedicada a la problemàtica de la fauna al·lòctona i a la recuperació de fauna autòctona. Durant la jornada es va alliberar un eriçó i es varen estudiar sobre el terreny les espècies al·lòctones del cranc senyal i del cranc americà.


18/04/2013 - Visita d'Estudis Cultius Roig

Visita d'Estudis Cultius Roig

Dijous 18 d’abril, el 2n curs de Jardineria de Grau Mitjà, va visitar l’empresa de jardineria Cultius Roig, de Premià de Mar, dedicada a la producció de planta ornamental. El 50% de la producció és de diferents varietats de geranis. També produeixen planta ecològica per al mercat estranger, especialment Alemanya. El Tècnic de Producció, Sr David Serra, ens va explicar les diferents fases del procés de producció, des del cultiu in vitro, fins a l’expedició de comandes, passant per la preparació d’esqueixos, l’arrelament, el transplantament i l’embalatge.


17/04/2013 - Visita d'Estudis a Semega i a Mas Gener

Visita d'Estudis a Semega i a Mas Gener

El 17 d'abril vam anar a la provincia de Girona a visitar dues empreses capdaventeres en genètica bovina. Al matí, en Xavier Carrer de SEMEGA ens va fer un recorregut per les instal·lacions del seu camp de proves i posteriorment ens va explicar la nova tecnologia anomenada Genòmica. A la tarda, els Germans Xifra de Mas Gener van tenir l'amabilitat d'explicar-nos l'origen de la genètica del seu ramat i també el funcionament dels dos robots de munyir amb els que treballen a la seva granja.


17/04/2013 - Jornada de grimpada d’arbres

Jornada de grimpada d’arbres

Dimecres 17 d’abril va tenir lloc la Jornada de grimpada d’arbres al jardí del “Pelut” (Orís). Els alumnes de 2n de Recursos Naturals i Paisatgístics de Grau Superior van poder posar en pràctica els nusos (Prusik, as de guia, etc.) apresos el dia anterior a l’escola.Els tres professionals arboristes/grimpadors van muntar cinc estacions on els alumnes van fer exercicis d’ascensió amb diferents tècniques, desplaçaments per les capçades, ràpels, utilització d’esperons, etc.Totes aquestes tècniques, juntament amb bons coneixements de botànica, física i altres, són essencials per a aquells jardiners que es vulguin dedicar professionalment a tasques d’esporga d’alçada, desmuntada d’arbres, etc.


12/04/2013 - La Jornada Tècnica Parlem d'arbres, va ser molt interessant

La Jornada Tècnica Parlem d'arbres, va ser molt interessant


El passat divendres dia 12 d’abril vam parlar d’arbres a l’escola a través de la Jornada PATT. El Sr. Josep Selga va explicar les característiques que han de tenir els arbres i sobretot com es pot fer per aconseguir un arbre de qualitat. Vam parlar del procés de producció de l’arbre en el viver i del maneig adequat que cal fer-li. També va parlar del transport dels arbres, que és una fase molt important per garantir-ne la qualitat. Al final hi va haver un torn de preguntes que va portar a una improvisada taula rodona molt interessant.12/04/2013 - Viatge amb els alumnes de 2n de Grau Mitjà de Treballs Forestals

Viatge amb els alumnes de 2n de Grau Mitjà de Treballs Forestals

La setmana del 8 al 12 d’abril, el grup de Forestals de Grau Mitjà va anar a la zona d’Annency (França). Els Alps francesos són molt reputats dins del sector forestal. Aquí van poder visitar cables aeris, serradores, boscos públics i privats. L’escola agrícola de Poissy va organitzar un viatge molt complert. Un dia els alumnes de Quintanes van ajudar als alumnes de Poissy,  tot un matí de feina en un plantació forestal.   Les visites van tenir el factor temps en contra, ja que va ploure durant tota la setmana. Les temperatures eren baixes i, fins i tot, van trobar neu. Es va poder conèixer uns boscos amb forts pendents i arbres més grans i voluminosos que els que hi ha per aquí. Van comparar diferents gestions, veure maquinària de gran potència i indústries de transformació amb instal·lacions novedoses. Fins i tot, van poder veure el Barça-PSG en condicions adverses…


10/04/2013 - Visita a l’explotació “El Francàs Vell”

Visita a l’explotació “El Francàs Vell”


El dimecres dia 10 d’abril, el grup d’alumnes que estudien el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Treballs Forestals  va realitzar una visita a l’explotació “El Francàs Vell” situada a Sant Agustí de Lluçanès. El responsable de l’explotació, Albert Camprubí, va explicar als alumnes el tipus de bosc present a l’explotació i les diferents activitats de l’empresa, des de l’agroturisme a la ramaderia extensiva de les vaques de pastura. Els alumnes també van tenir ocasió de veure “in situ” el tipus de treballs forestals realitzats a l’explotació i entendre la complementarietat de les activitats ramaderes  i forestals.08/04/2013 - Intercanvi EFA Quintanes MFR Château Jolibert

Intercanvi EFA Quintanes MFR Château Jolibert

Entre els dies 8 i 12 d’abril de 2013 l’escola Quintanes ha acollit un grup de francesos procedents l’escola Maison Familiale Rurale “Château Jolibert”, situada a la població de  Bourgougnague, a la regió d’Aquitània. El grup ha fet estada a l’escola i ha realitzat diverses visites tècniques a diferent empreses del sector agrari i ramader: Embotits la Gleva, l’explotació agrícola i ramadera “Mas Carous” de Gurb, el Concessionari New Holland de Vic, l’empresa de vins i caves Olivella Galimany, i el moli d’oli Pere Lluch situats a Guardiola de Font Rubí, i a més també han fet un dia de visita turística cultural a Barcelona ciutat. Mentre aquest grup d’alumnes francesos han estat a Catalunya, un grup d’alumnes de escola Quintanes estan fent una estada de pràctiques en explotacions franceses situades a la regió de l’escola MFR  “Château Jolibert”.  Aquestes activitats s’han realitzat gràcies a la col·laboració entre ambdues escoles.


04/04/2013 - Visita a la Garrotxa

Visita a la Garrotxa

El dijous 4 d'abril vam anar a visitar en Miquel Àngel de Lamo, antic alumne de l'escola, a Sant Eudald del Jou (La Garrotxa), des d'on es dedica al món de la jardineria. L'objectiu de la visita era conèixer un jove que ha muntat la seva pròpia empresa i que viu de manera apassionada la jardineria, no com a negoci, sinó com a sistema de vida.  Per acabar la jornada hem anat fins a Olot, als jardins del Casal dels Volcans, on en Jordi ens ha obsequiat amb una sessió de reconeixement de plantes a l'aire lliure.


03/04/2013 - Visita d’Estudis a Semen Cardona

Visita d’Estudis a Semen Cardona


El dijous 14 de març vam anar a visitar Semen Cardona. Semen Cardona és una empresa dedicada a la producció i comercialització de semen porcí multi-genètic. La seu empresarial està ubicada al municipi de Cardona (Barcelona) i té com a principal objectiu portar un control exhaustiu de tot el procés de producció de dosis seminals amb la finalitat de garantir un producte final de màxima qualitat per al seus clients. Amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en l’especialitat de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries vam tenir l’oportunitat de visitar un dels centres, concretament el de Cardona. Acompanyats pel director tècnic, en Xavier Barrera, vam poder visitar les instal·lacions, així com poder conèixer els últims avanços en manipulació i elaboració de semen de porcí.02/04/2013 - Estada a França 2013

Estada a França 2013

Seguint el pla de formació previst per als alumnes agraris i ramaders, el passat dia 2 d’abril, un grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Explotacions Agropecuàries van començar una estada de pràctiques, de tres setmanes de durada, en explotacions franceses de la regió d’Aquitània. Aquesta estada, que va finalitzar el dia 19 d’abril, es va organitzar gràcies a la col·laboració de l’escola francesa, MFR Château Jolibert, situada al municipi de Bourgougnague, a la regió d’Aquitània, al sud-oest de França.


L’estada a França ha fet possible aprenentatges com: la vivència d’una cultura i costums diversos, la pràctica de la llengua francesa, la descoberta i la participació en les activitats diàries d’una explotació agroramadera, la convivència en el si d’una família d’acollida, etc. Tots aquests aspectes han comportat l’adaptació a una realitat desconeguda, adquirir una visió més àmplia i un millor coneixement d’aquest gran país veí que és França.La valoració de l’estada ha estat molt positiva, i totes les parts que hi han intervingut; famílies d’acollida i les seves respectives explotacions agrícoles i ramaderes, les dues escoles, i els propis alumnes, han valorat l’activitat com a una gran experiència.


21/03/2013 - Visita al Ripollès

Visita al Ripollès

El dia 21 de març, el segon curs de Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Treballs Forestals va fer una una visita al Ripollès. El tècnic del Departament d'Agricultura, Santi Farriol, va  explicar el funcionament de les subhastes de fusta i la gestió de les finques públiques. A la visita es van veure diferents treballs silvícoles realitzats en boscos de pi roig, construcció de pistes forestals i la gestió d'espais d'ús públic en un entorn forestal.


20/03/2013 - Visita d’Estudis a Agric-Bemvig i a Juscafresa

Visita d’Estudis a Agric-Bemvig i a Juscafresa

El dimecres 20 de març, amb els alumnes de segon de Grau Mitjà de Producció Agropecuària hem anat de Visita d'Estudis a dues empreses dedicades a la construcció de maquinàra agrícola. Al matí s'ha visitat Agric-Bemvig de Masies de Voltregà dedicada principalment a la construcció de fresadores, trituradores, i moltes altres màquines per a l'empresa agrària a més d'instal·lacions ramaderes.


 A a tarda hem visitat una empresa més familiar, dedicada a la construcció de tot tipus de remolcs: segadors, autocarregadors, escampadors, unifeeds... aquesta empresa està situada a Camallera (Girona). Aquí ens ha sorprès la seva comercialització ja que allà on veuen més futur en aquests moments de crisis és a Mèxic i Nova Zelanda.Molt ben atesos en les dues visites i aprofitar per donar-los-hi el nostre agraïment, ajudant així a la formació dels nostres alumnes.


18/03/2013 - Viatge d’Estudis dels alumnes del segon curs de CFGS de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a Baviera (Alemanya)

Viatge d’Estudis dels alumnes del segon curs de CFGS de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a Baviera (Alemanya)

Entre els dies 18 i 22 de Març de 2013 vam tenir l’oportunitat de visitar Alemanya, concretament el Land de Baviera. El grup estava integrat per 7 alumnes acompanyats per dos monitors, Jordi González i Marco A. Jacho López. Durant el viatge vam realitzar diferents visites tècniques entre les quals volem destacar: La fàbrica de maquinària agrícola Deutz Fahr, Biodigestor granja Götz, Lampl – hof venda directa, granja de vaques de llet Kellerer, l’escola de doma de cavalls Reitanlage Fenzl, granja de porcs amb alimentació líquida Schneidhuber. Volem aprofitar aquestes línies per  agrair  la col·laboració dels Gerents de Terramaq Josep Mª i Lluc,Same Deutz Fahr Iberica, a l’empresa de material per a granges Weda i la seva filial, BayWa i a en Martin Schüβler representant del Ministeri d’Agricultura i Alimentació del Land de Baviera.


15/03/2013 - Visita d’Estudis a Granja Claro

Visita d’Estudis a Granja Claro


El passat divendres dia 15 de març amb els alumnes de 2n Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, vàrem anar a visitar una granja de repoblació de conills de bosc a Palafolls. Va ser una visita molt interessant, ja que aquesta granja té un maneig, sanitat i producció força diferent a les granges convencionals de producció de carn. El Sr. Pere Clarà ens va ensenyar i fer totes les explicacions referents a aquesta producció destinada a repoblar els vedats de caça.+ info: http://www.granjaclaro.es
14/03/2013 - Visita d’Estudis a Jardí Pond

Visita d’Estudis a Jardí Pond

El passat 14 de març el 2n curs del cicle formatiu de grau mig de jardineria va visitar les instal·lacions de Jardí Pond a Terrassa. Allà vam poder veure i tocar els elements inerts que es fan servir en jardineria: terres, cautxú, còdols, fustes, paviments, basses, estàtues …  És una exposició de materials a l’aire lliure que tot professional hauria de conèixer.


14/03/2013 - Visita d'Estudis a Embriones Equinos

Visita d'Estudis a Embriones Equinos

El dijous 14 de març, vam anar a Taradell amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en l’especialitat de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a visitar EMBRIONES EQUINOS, una empresa dedicada exclusivament a la reproducció d’èquids. Acompanyats pel gerent tècnic, en Guillem Formiguera, vam poder visitar les instal·lacions, així com conèixer els últims avanços en reproducció assistida, concretament la congelació i transplantament d’embrions.


12/03/2013 - Saló de l'Ensenyament 2013 (Del 13 al 17 de març)

Saló de l'Ensenyament 2013 (Del 13 al 17 de març)

Entre els dies 13 i 17 de març ens trobareu al Saló de l'Ensenyament, que se celebra en el marc de la setmana de la formació i el treball. Podreu consultar-nos les opcions formatives que s'adapten a les vostres preferències i aptituds després de cursar l'ensenyament secundari obligatori o el batxillerat. Realitzem cicles formatius de Grau Mitjà i Superior.CFGM  -Producció Agropecuària  -Aprofitaments Forestals i Conservació del Medi Natural  -JardineriaCFGS  -Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries  -Gestió Forestal i del Medi NaturalAltres estudis: Preparació a la Prova d'Accés a Grau Superior+ info: http://www.ensenyament.com/
12/03/2013 - VE/TP Observatori de Pujalt

VE/TP Observatori de Pujalt

El dia 12 de març, el primer curs de cicle formatiu de grau superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries va fer una visita a l’observatori de Pujalt on van realitzar diferents activitats guiades pel meteoròleg Albert Borras.  Es va estudiar tot tipus d’aparells meteorològics, les característiques d’un observatori i una estació meteorològica automàtica; la relació amb l’agricultura, els fonaments de la predicció del temps, com es realitza un estudi climàtic i es va acabar fent experiments per entendre processos meteorològics. Un dia molt complet i fins i tot divertit gracies al Sr. Borras.


12/03/2013 - Els elements i la calibració d’una màquina de tractaments fitosanitaris

Els elements i la calibració d’una màquina de tractaments fitosanitaris

El dimarts 12 de març els alumnes de Grau Superior de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van realitzar una pràctica de calibratge d'una màquina de tractaments fitosanitaris; a més es va aprofitar per a que els alumnes avaluessin els elements que es revisen en la inspecció tècnica d'aquestes màquines i amb l'ajuda de papers hidrosensibles mesuressin la qualitat de la polvorització. Cal agrair la col·laboració del Sr Joan Solà, propietari de la màquina.


08/03/2013 - Visita d’Estudis a Regaber

Visita d’Estudis a Regaber

El dia 8 de Març el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de jardineria va fer una visita a l’empresa Regaber. El tècnic Jordi Peña va ensenyar tota l’empresa als alumnes: magatzem, oficines, àrea financera i tècnica, i els va fer una explicació sobre el reg localitzat, la seva evolució, tipus, instal·lació, també filtratge, vàlvules, accessoris. En definitiva, una explicació molt acurada de les carácterístiques d’un bon disseny de reg i els tipus de materials que hi ha al mercat.


+ info: http://www.regaber.com/
06/03/2013 - Granja La Tribana

Granja La Tribana

Aprofitant l’amabilitat dels propietaris d’embotits Boada–Porcel, empresa que té la seu a Vilobí d’Onyar, també ens vam poder acostar fins a la granja “La Tribana”, una granja  d’ovelles de carn de raça Lacaune x Ripollesa, on l’Adrià Boada ens va explicar tot el maneig necessari per a obtenir un producte de qualitat.


06/03/2013 - Visita d’Estudis a Granja L’Artiga

Visita d’Estudis a Granja L’Artiga

Aquesta setmana hem visitat amb els alumnes del 1r curs del cicle formatiu de grau mig de l’especialitat de Producció Agropecuària la granja l’Artiga, propietat de l’empresa embotits Boada-Porcel. És una granja de 250 truges en cicle tancat ubicada a la comarca de la Selva. Amb aquesta visita hem tingut l’oportunitat de repassar tots els conceptes revisats al pla d’estudis de producció porcina.


04/03/2013 - Jornada Tècnica: És possible augmentar la rendibilitat de les explotacions d'oví?

Jornada Tècnica: És possible augmentar la rendibilitat de les explotacions d'oví?

A la propera Jornada Tècnica del dia 13 de març tocarem temes d'alimentació, reproducció i maneig sempre enfocats a l'objectiu principal: reduir costos i augmentar beneficis d'una manera racional i eminentment pràctica. Dirigida pel Veterinari Sr. Ramon Bach. L’horari de la jornada será de 9:00 a 18:00h. Jornada oberta a tot el públic, inscripcions abans del dia 11 de març. Truqueu al 938502441.


28/02/2013 - Visita d’Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon

Visita d’Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon

El passat dijous, dia 28 de febrer, el grup de 1r de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural va fer una Visita d'Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon, on el Sr. Francesc Carola, Cap del Parc, ens va explicar el seu funcionament. Vam poder veure tot l'equipament d'un camió de bombers, les noves instal•lacions i saber de primera mà què és el que empeny una persona a donar un servei a la societat sense esperar-ne res a canvi. Sortides com aquesta no només motiven professionalment els nostres alumnes, sinó que també els pot encendre aquella flama de solidaritat que tots portem a dins.S'estan mostrant 25 notícies (501-525) de 553