Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

16/11/2016 - V.E. Vivers Ter

V.E. Vivers Ter

Amb els alumnes de 1r de CFGS de Paisatgisme i Medi Rural vam visitar l’empresa Vivers Ter. Vivers Ter és una empresa amb un conjunt d’instal•lacions agronòmiques en les quals es cultiven tot tipus de plantes, fins que arriben a l’estat adequat per a la seva distribució i venda. I també es dediquen al disseny i muntatge de parets i cobertes vegetals, paisatgisme, plantes i bioconstrucció. el que rep el nom d’arquitectura verda.


09/11/2016 - Visita d’Estudis a l’empresa HONDA GREENS

Visita d’Estudis a l’empresa HONDA GREENS

El dia 9 de novembre amb els alumnes de primer de jardineria vam anar a visitar l’empresa HONDA GREENS de la Garriga. Aquesta empresa és la que s’encarrega de subministrar totes les màquines de jardineria de les marques Honda, Echo i Silky arreu de l’estat espanyol. El Sr. Pedro Sillero ens va fer tota l’explicació de l’empresa i vam poder veure totes les màquines i instal•lacions de la casa. Al final de la visita també ens va fer una demostració de tot un seguit de màquines, per així poder veure les diferències que hi ha entre elles, avantatges, inconvenients, etc.


09/11/2016 - Visita a l'empresa francesa de maquinaria de jardineria Outils Wolf

Visita a l'empresa francesa de maquinaria de jardineria Outils Wolf

El dia 9 de novembre a la tarda, amb els alumnes de jardineria de primer de grau mitjà, vam visitar les instal•lacions de l’empresa francesa de maquinària de jardineria Outils Wolf. Aquesta empresa, que està situada a St. Feliu de Buixalleu, és la distribuïdora d’aquesta marca per a tot Espanya. Amb els alumnes vam poder gaudir de les explicacions del Sr. Joan Mas, sobretot el que és l’empresa i les seves màquines en particular. A més de tot el que fa referència a característiques, manteniment, utilització, seguretat i rendibilitat, vam poder fer tot un seguit de proves amb les seves màquines i tractorets tallagespes. Al final també hi va haver la demostració i proves amb el tractor desbrossador ATILA de la casa Etesia, tota una experiència.


08/11/2016 - Tertúlia professional de l’empresa Jardí.cat de Manlleu

Tertúlia professional de l’empresa Jardí.cat de Manlleu

El passat dimarts 8 de novembre va venir a fernos una Tertúlia Professional en Martí Cabanas, de l’empresa jardi.cat. L’empresa jardi.cat es dediquen als serveis integrals de jardinería. És una empresa familiar de Manlleu, amb més de 30 anys d’experiència en el sector de la jardineria. En Martí Cabanas ens va explicar temes relacionats amb el disseny de jardins i zones verdes, a través de projectes que havien dissenyat ells mateixos.


+ info: http://www.jardi.cat/




01/11/2016 - Renovació del Consell Escolar

Renovació del Consell Escolar

Aquest mes de novembre hi ha la renovació de la meitat dels representants dels pares al Consell Escolar (segons resolución ENS/2172/2016, de 13 de setembre, DOGC de 28.09.16) El Consell Escolar és l’òrgan de participación de la comunitat escolar al govern del centre. El calendari del procés de renovació és el següent: -Presentació de candidatures: fins el 18 de novembre. -Exposició del cens: fins el dia 21 de noviembre (taulell d’anuncis de l’escola). -Dia de les votacions: fins el dia 2 de desembre. Tots els que estigueu interessats podeu presentar la candidatura que us adjuntem i entregar-la a la secretaria de l’escola abans del 18 de novembre. Adjunt hi ha la candidatura i el calendari.


Arxiu PDF:


28/10/2016 - Viatge de 1r GS de Paisatgisme i Medi Rural

Viatge de 1r GS de Paisatgisme i Medi Rural

Del 24 al 28 d’octubre, els alumnes de 1r de GM de Paisatgisme i Medi Rural van fer un viatge d’estudis al Perigord (França). L’objectiu general era conèixer alguns jardins de la zona i alguna altra activitat relacionada amb el medi rural, així com l’enfortiment de la cohesió del grup. Vam estar allotjats a l’escola MFR du Périgord Noir, de Salignac-Eyvigues. Les visites van ser: •Restauració paisatgística del Lac de Cavayère. •Jardins i rapinyaires del Château de Milandes, de la mà d’un dels jardiners al càrrec. •Jardins del Manoir d’Eyrignac. •Turisme a Sarlat-la-Canède. •Col•lecció de Bambús del Jardí Planbuisson. •Castell i jardins d’Hautefort, amb el Cap de Jardineria. •Producció de safrà. •Jardins de Marqueyssac, guiats pel Mestre Jardiner. •Turisme a Carcassona.


20/10/2016 - V.E. el viver de Forestal Catalana

V.E. el viver de Forestal Catalana

Amb els alumnes de 1r de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural vam visitar el viver de Forestal Catalana. A la visita, a part de l’explicació dels tècnics, els alumnes van poder realitzar unes pràctiques.


18/10/2016 - Visita a Mas Bes

Visita a Mas Bes

El dia 18 d’octubre, l’explotació agropecuària Mas Bes, ha rebut la visita dels alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas Bes és una empresa que produeix llet per a la marca ATO Natura. En Joan Viñolas, en Carles Comas i la Maria Viñolas van explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de gent interessada. Els visitants poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de la pròpia explotació, i finalment dinant al restaurant de la granja. Des de l’escola agraïm a Mas Bes l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/




14/10/2016 - El Dept d’Ensenyament lliura un diploma a l'Escola EFA Quintanes

El Dept d’Ensenyament lliura un diploma a l'Escola EFA Quintanes

El Departament d’Ensenyament, lliura un diploma a l’Escola EFA Quintanes i a altres 9 centres de Catalunya, per la seva contribució a la millora de la qualitat a l’Educació com a centre a certificat el seu sistema de gestió per a tots els seus ensenyaments. Aquesta entrega es va realitzar a la XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, on van participar 330 centres educatius públics i privats de Catalunya, a més de 800 participants. L’acte va tenir lloc a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les ponències de la jornada van anar a càrrec del Director de Polítiques Educatives de la UNESCO, Francesc Pedró, amb el tema “El professorat i la qualitat educativa: què ens diu la recerca internacional?”; de la Presidenta executiva de l’empresa Sellbytel (amb més de 3000 treballadors), Helena Guardans, que va tractar sobre “Què esperem les empreses i organitzacions del sistema educatiu?”; i, finalment, el President del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, que va parlar sobre “Les famílies i el sistema educatiu”. Aquesta jornada també va incloure un “Work-café” amb una presentació simultània de 50 temes de bones pràctiques educatives i de la gestió. Des de la direcció de l’escola, felicitem a tot l’equip de professors i el personal no docent la feina que fan cada dia per fer de Quintanes una escola de qualitat al servei dels seus alumnes, famílies i de tot el medi rural.


14/10/2016 - Viatge amb els alumnes de primer d’agropecuària a França 2016

Viatge amb els alumnes de primer d’agropecuària a França 2016

Del 3 al 7 d’octubre vam fer el viatge professional amb els alumnes de primer d’agropecuària. Les zones visitades van ser els departaments del Tarn i l’Aveyron. Amb la col•laboració de l’escola MFR Peyregoux on vam estar acollits, vam poder visitar: GAEC “La Durantie” (Saint Pierre Conils), explotació bovina ecològica i porcina; CUMA (Lombers); GAEC Les Nauzes (Lautrec), una explotació de vaca de carn Blonde d’Aquitaine; les caves de formatge “Papillon” (Roquefort); GAEC de la Baussie (Vénès), una explotació d’ovelles de llet de raça Lacaune; un escorxador (Puylaurens); la Ferme La Vache Occitane, una explotació de producció de llet i làctics (Puylaurens); EARL Vernheres “Le Canard Gras De La Métairie Neuve” una explotació agrícola i avícola de cria d’ànecs i elaboració de foie gras (Saint Paul Cap de Joux); i la cooperativa Coopelso (Soual), que és un centre de producció de dosis per a fer inseminacions artificials bovines. Durant el viatge també vam poder visitar la ciutat emmurallada de Carcassona i el viaducte de Millau. Durant aquesta setmana, els alumnes van desenvolupar la seva capacitat d’obertura a noves realitats, coneixent el sector agrícola i ramader a França.


13/10/2016 - Visita a VICREU

Visita a VICREU

El passat dia 5 d’octubre amb els alumnes de primer de jardineria de grau mitjà, vam anar a visitar VICREU, empresa puntera en el sector de la jardineria, on el responsable tècnic Sr. Pere Tanyà ens va explicar tot un seguit de maquinària destinada al manteniment dels jardins. Els alumnes van poder veure in situ tota aquesta maquinària i preguntar tots els dubtes que van anar sorgint. A més de l’explicació de les característiques tècniques de les màquines, en Pere també ens va comentar de què s’ha de tenir cura i el manteniment que cal fer-hi. Van estar dues hores i mitja molt ben aprofitades i que agraïm sincerament des de l’escola, ja que aquestes sessions ajuden moltíssim a la formació dels futurs professionals del món de la jardineria. Gràcies Pere, gràcies Vicreu.


05/10/2016 - Visita d’Estudis dels Jardiners de 2n de GM

Visita d’Estudis dels Jardiners de 2n de GM

El dijous 29 de setembre vam visitar dos jardins privats a Torelló amb el seu jardiner, el Sr Jaume Masdeu. Durant les dues visites vam poder veure dos estils diferents. Amb les explicacions del Sr Masdeu, vam entendre el procés creatiu, la concepció dels espais, la idea que dóna sentit al conjunt, els condicionants del client, les necessitats de manteniment, els costos tant de construcció com de manteniment, l’evolució, etc. Cal agrair a les persones que, com el Sr Masdeu, dediquen un temps de la seva vida i el seu treball per implicar-se en la formació del nostres joves i futurs professionals.


03/10/2016 - Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Durant la setmana del 26 al 30 de setembre, amb els alumnes de primer de grau mitjà de jardineria, es va fer un viatge d’estudis a la Costa Blava (França). Aquests viatges són un complement essencial en el programa formatiu dels alumnes de l’escola. Amb l’objectiu de que aprofundeixin en conceptes de jardineria i en moltes realitats que són difícils d’ensenyar a l’aula, s’organitzen aquests viatges. Amb un horari exigent, durant aquests dies es van visitar 9 jardins on els alumnes van treballar diferents temes de caire tècnic, botànic i de disseny. Totes aquestes visites, amb temàtiques i conceptes diferents a nivell de disseny, gestió, manteniment, vegetació, integració en l’entorn... però amb un fil conductor “l’essència del jardí mediterrani”, es van dur a terme a llocs com l’àrea natural protegida de “Domaines du Rayol” dissenyat pel paisatgista Gilles Clèment on ens proposa un viatge a través dels paisatges mediterranis del món aplicant la seva teoria de fer el més possible amb el que ens dóna la naturalesa i el menys contra ella, o bé, amb una jardineria mediterrània molt intervinguda buscant efectes espectaculars com la visita els jardins de “Villa Ephrussi” , o descobrint la filosofia i la màgia d’un dels millors jardins japonesos d’Europa, situat al mig de la ciutat de Mònaco.


03/10/2016 - Divendres 7 d’octubre, Jornada d’exposició oral dels 10 finalistes de la 1a edició del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural

Divendres 7 d’octubre, Jornada d’exposició oral dels 10 finalistes de la 1a edició del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural

Aquest divendres, a l’escola EFA Quintanes, hi haurà les presentacions orals de les 10 empreses finalistes del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural. Les presentacions començaran a les 10.15h i està previst que a les 13h hagi finalitzat la Jornada. La comissió avaluadora està formada per 10 membres, que formen part del sector agro-ramader, forestal i de la jardineria, amb experiència a l’emprenedoria i coneixedors del sector. Els membres són els següents: Sr. Albert Castells Vilalta, Enginyer de Monts, gerent i cofundador de l’empresa EMC Enginyeria; Sr. Álvaro Aunós Gómez, Catedràtic de la Universitat de Lleida en Producció Vegetal i Ciència Forestal; Sra. Elisenda Tarrats Pons, Directora del Departament d'Economia i Empresa de la F.E.C. de la Universitat de Vic, Coordinadora de la unitat d’emprenedoria; Sr. Jaume Sió Torres, Sotsdirector General de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya; Sr. Miquel Rusiñol Tarrés, Professor d’Economia de l’Empresa, Matemàtiques i Agroalimentació de l’escola Camp Joliu, Comerciant de productes agroalimentaris i President d’Agroprés (Associació d’Escriptors i Periodistes Agraris de Catalunya); Sr. Marco Antonio Jacho López Director I+D+i Inti Veterinaris Assessors; Sr. Joan Pujol i Planella, Coordinador del Grau en Enginyeria Agroalimentària, Professor agregat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Àrea d’Economia, Sociologia i Política Agraria; Sr. Joan Contijoch Pratdesaba, Membre de la Junta Directiva del Gremi d’Indústries Gràfiques de Catalunya, President d’Honor Fundació Antiga Caixa Manlleu; Sr. Joan Font Llohis, Especialista del segment agrari a BBVA Catalunya; i Sra. Miquelina Saborit Pratdesaba, Cap de Comunicació i Relacions Institucionals de Casa Tarradellas, S.A. Els finalistes hauran de presentar les seves iniciatives amb un màxim de 5 minuts d’exposició per a cada candidat. Els membres del Jurat són els que avaluaran les presentacions. Els punts a avaluar, són els següents: creativitat, innovació, iniciativa, viabilitat tècnica, viabilitat econòmica, coneixement del mercat i de la competència, temes relacionats amb la responsabilitat civil i social, sinergies amb altres empreses o amb l’exterior. De les 105 empreses inscrites, les finalistes són les següents: 1. Naturalea Conservació S.L. Restauració ambiental. Sector jardineria. Castellar del Vallés. 2. Agropecuaria Mas Bes, S.L. Agrícola ramadera. Sector agro-ramader. Salitja. 3. Francesc Serrano Vancell. Jardineria i forestal. Sector jardineria. Berga. 4. Sargaire. S.L. Producció i elaboració de carn de vedella. Sector agro-ramader. Almacelles. 5. Joan Puigcorbé. Ramaderia agroalimentària. Sector agro-ramader. Les Lloses. 6. Maria Llorens. Ramat d’ovelles lleteres amb producció de formatge. Sector agro-ramader. Sant Martí Sescorts. 7. Formatges Mas El Garet, S.L. Producció de formatges i derivats làctics. Sector agro-ramader. Tona. 8. Can Garus. S.L.U. Productes frescs per a la restauració. Sector agro-ramader. Llers. 9. Carme Llimona. Mel i derivats. Sector agro-ramader. La Vall de Bianya. 10. Idària Empresa d’Inserció, S.C.C.L. Forestal – social - carbó. Sector forestal. Llagostera.


28/09/2016 - Visita d’Estudis a Can Domènech

Visita d’Estudis a Can Domènech

Aquesta setmana hem fet la nostra primera visita del curs amb els alumnes de Primer de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a Can Domènech, una empresa agrària que consta d’una granja de 150 vaques de llet i 200 mares en cicle tancat de porcí. L’explotació està ubicada al terme municipal de Sant Martí Sescorts. En Josep Domènech i el seu fill en Marc ( ex alumnes de Quintanes) ens van rebre a casa seva i ens van explicar tot el procés productiu que s’ha de portar a terme per fer un litre de llet i la carn de porc de millor qualitat. Ens van explicar els seus inicis al món ramader , com s’alimenten els animals, les instal•lacions on s’allotgen, la gestió tècnica i sanitària, tan importants per produir uns aliments segurs. Des d’aquestes línies volem agrair a la família Domènech la seva col•laboració durant tants anys a la formació dels nostres alumnes.


26/09/2016 - Conferència sobre Pedagogia de l’Alternança

Conferència sobre Pedagogia de l’Alternança

El dia 16 d’agost, en el marc del I Congresso Internacional em Educação do Campo, organitzat per la Universidade Federal do Tocantins (Brasil), el doctorand per la Universitat de Vic i professor de l’EFA Quintanes, Jordi González, va impartir la conferència inaugural del congrés amb el títol “Desafios Contemporâneos da Pedagogia da Alternância”. El congrés va tenir lloc a les instal•lacions que la UFT té a Palmas, capital de l’Estat de Tocantins (Brasil).


27/06/2016 - 5th International Conference of Forestry Training Centres (Solsona)

5th International Conference of Forestry Training Centres (Solsona)

Entre els dies 27 i 29 de juny més de 90 participants, centres de formació forestal, propietaris forestals, empresaris, centres d’investigació, associacions professionals ... han participat en aquest congrés que ha estat coorganitzat per Eduforest i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. L’escola Quintanes va participar en una de les taules rodones on es va parlar sobre les experiències de centres que imparteixen formació de les certificacions europees de motoserristes i també en una demostració pràctica d’un examen per obtenir una certificació ECC (European Chainsaw Certificate”.


+ info: http://www2.eduforest.eu/?lang=fr&titre=international-conference-of-forestry-training-centres-every-2-years-next-in-june-2016&rub=2&srub=2&body=12




26/06/2016 - Un professor de l’escola EFA Quintanes a l’Argentina

Un professor de l’escola EFA Quintanes a l’Argentina

En el marc del seminari “La Metodología de la Alternancia como herramienta eficaz para la inserción laboral de los jóvenes del Medio Rural”, organitzat per l’Instituto Nacional de Educación Tecnológica, del Ministeri d’Educació de la República Argentina, en Jordi González va intervenir, dijous 21 de juny a Buenos Aires, exposant l’impacte que la formació per Alternança està tenint al nostre territori. Després d’un breu repàs a la situació de les escoles de formació per Alternança de l’Estat Espanyol (dades, oferta formativa, èxits, desafiaments, etc.), va reprendre els elements propis d’aquest sistema educatiu que condueixen a l’èxit del jove: aconsegueix baixos índex d’abandonament escolar, li permet i l’empeny a continuar estudis, li proporciona eines per a l’autoocupació o altre tipus d’inserció laboral. En Jordi González concloïa amb la idea que la Formació per Alternança és un veritable motor de desenvolupament del medi socioprofessional i, per tant, del territori, amb implicacions socials i polítiques: molts ex alumnes formen part d’ajuntaments, de cooperatives, de sindicats, d’associacions culturals, estan integrats dins d’equips de professors de les pròpies EFA, etc.


23/06/2016 - Viatge d’estudis dels alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Viatge d’estudis dels alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Durant el curs 2015-2016 els monitors de l’escola vam decidir portar els alumnes de segon de cicle superior de Gestió forestal de viatge tècnic a Les Landes. És un departament francès situat a l'Aquitània Llemosí Poitou-Charentes. El motiu principal era, des de la vesant tècnica, veure i entendre com es desenvolupa la gestió forestal en una regió amb més d’un milió d’hectàrees de Pinus pinaster (és el bosc més gran d'Europa Occidental) a més de roures, pollancres, verns, bedolls, salzes i grèvols. I una industria forestal, considerada la tercera més potent de la zona. I des de la vessant humana que aprenguin encara més a compartir les seves vivències i gaudeixin com a grup dels temes que es desenvolupen a classe. També que entenguin les virtuts d’una regió en que l’administració, les escoles, i les empreses tenen objectius comuns, i això ens costa classificar-ho com a humà o com a tècnic... Imagineu un territori preparat per fins forestals? Sens dubte un recomanem aquesta zona. És única a Europa, ja que el bosc de les Landes ha estat creat i administrat per l'ésser humà amb fins industrials. Des de temps de Napoleó III, la regió va ser gestionada per rehabilitar el paisatge i el desenvolupament econòmic. Va començar tot per evitar l’erosió, o el que és el mateix, la pèrdua de sòl i, per tant, riquesa d’un país en sentit ampli. Per veure una mostra d’això es van visitar diferents llocs, començant per la Duna de Pilat, amb més de 100 m d’alçada; bon exemple per entendre la lluita vers l’erosió; també la cooperativa forestal de la zona i alhora la més gran de França: Coopérative Forestier Aliance Forêts Bois amb una visita tècnica a camps per part del tècnic David Cosme, i una xerrada a la mateixa cooperativa sobre gestió forestal. També vam visitar una industria de transformació: Cartonnerie Smurfit Kappa. Una visita a camp per veure feines forestals de l’empresa de l’escola que forma als futurs tècnics. Si, han llegit be, de l’empresa de l’escola. També es va visitar la fira agrícola FOREXPO, on hi havia una representació de tot el que es fa a Les Landes. Altres visites van ser a Garnica Plywood, on de la mà dels seus tècnics (Víctor Garcés i Sergio Souto) en van explicar la gestió de les pollancredes de la zona i el desenrotllo de la fusta per fer contraxapat. Els dos monitors que hem fet aquest viatge volem deixar constància que, poques vegades a la nostra vida, hem gaudit tant amb alumnes d’una viatge d’estudis. Ha sigut un plaer.


14/06/2016 - Presentació de projectes dels CFGM de Forestal i Jardineria

Presentació de projectes dels CFGM de Forestal i Jardineria

El dia 14 de juny es va fer la presentació de projectes dels CFGM de forestal i jardineria. Aquests treballs han estat desenvolupats durant tot el curs i pretenen ser projectes reals, tant pel que fa a les propostes d’enjardinament com a les de gestió forestal. Els tribunals van valorar l’esforç que representa fer un treball d’aquest i tipus i la capacitat de defensa dels alumnes. Aquest acte va servir una vegada més per donar un altre pas en la formació dels nostres estudiants i que tinguessin un nou contacte amb la realitat del sector al qual pertanyen. Agraïm la col•laboració dels professionals dels diferents sectors que han format part del tribunal que ha avaluat els diferents projectes.


13/06/2016 - Presentació de projectes del CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Presentació de projectes del CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural

La tarda del 13 de juny, els alumnes de segon curs del Cicle de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural van exposar i defensar els seus projectes de síntesi davant un tribunal format per diversos professionals experts del sector forestal. L'acte va tenir lloc a Quintanes, a partir de les 5 de la tarda, amb les presentacions dels alumnes, de 15 minuts de durada, seguides d'un torn obert de paraula pels membres de cada tribunal que formulaven preguntes i comentaris sobre cada un dels projectes fent que, al seu torn, els alumnes haguessin de defensar el projecte exposat. Enguany, van participar als tribunals un total de 8 professionals del sector forestal, concretament 2 enginyers del Centre de la Propietat Forestal (Sra. Mercè Vilardosa, Sra. Eva Vidal i Sr. Lluís Pujol), el Sr. Joan Rovira enginyer de la Diputació de Barcelona (Sra. Pilar Raïch), i 2 enginyers de Vigué Subirà SCP (Sr. Jordi Vigué i Sr. Pol Bacardit), el Sr.Joan Rovira (Diputació de Barcelona) i un enginyer de les empreses E2estudis (Sr. Ferran Moll) i Rustic Gestió (Sr. Joan Soldevila).


10/06/2016 - Alumnes de l’escola s’examinen del carnet de motoserrista europeu (ECC)

Alumnes de l’escola s’examinen del carnet de motoserrista europeu (ECC)

Durant aquests dies, 30 alumnes de segon CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural i de segon de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural s’estan examinant per obtenir la certificació europea ECC1. L’examen té una part teòrica i una de pràctica amb diferents proves on l’alumne ha de demostrar els seus coneixements segons els estàndards europeus establerts per l’EFESC (European foresty and enviromental skills council). L’escola, des d’aquest any, és un centre homologat per impartir la formació per obtenir aquesta certificació europea. Tots els alumnes d’aquests cicles formatius han fet aquesta formació i els que han passat les proves internes del centre s’han pogut presentar a aquest examen. Aquesta certificació complementa la formació dels alumnes dels cicles formatius de forestal i els proporciona una acreditació reconeguda a nivell europeu.


10/06/2016 - Exàmens pràctics del CFGM de jardineria i floristeria

Exàmens pràctics del CFGM de jardineria i floristeria

Tots els alumnes que finalitzen el cicle formatiu de grau mig de jardineria han de realitzar un examen pràctic, per demostrar que durant aquests dos anys han assolit les competències professionals. L’examen és molt ampli, inclou aspectes d’utilització de maquinària i eines específiques, de prevenció de riscos, i els principals aspectes relacionats amb aquesta especialitat: poda, retall, regs, gespes,... Aprovar aquest examen és un requisit per obtenir la titulació i a l’hora l’escola certifica que els alumnes que l’han superat disposen de les competències professionals que estableix el currículum de l’especialitat.


09/06/2016 - Col•laboració amb l’empresa VICREU

Col•laboració amb l’empresa VICREU

L’empresa VICREU, des de fa molts anys, col•labora amb l’escola Quintanes amb xerrades tècniques, assessorament als seus professors, aportació de maquinària, descomptes en la compra de material,... Aquest curs, conjuntament amb la marca Stihl, ens ha proporcionat un tallatanques amb acumulador elèctric i tots els seus accessoris, una màquina última generació que servirà per formar a molts futurs professionals. Agraïm un cop més a VICREU el seu suport i ajuda que de manera constant proporciona a l’escola.


05/06/2016 - La Festa del Camp 2016

La Festa del Camp 2016

A la Festa del Camp 2016 hi van assistir unes 400 persones. Vam començar amb la final de futbol. Simultàniament es feia la gimcana de tractors, en proves d’habilitat i rapidesa, organitzada per en Josep Bagaria, professor de l’escola. L’acte acadèmic el va presidir la Sra. Teresa Masjuan (Directora General d’Agricultura i Ramaderia) i la Sra. Rosa Ricart (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya). Van compartir taula presidencial amb el Sr. Sergi Vilamala, Alcalde de Les Masies de Voltregà; el Sr. Miquel Torrents, President de la Fundació Antiga Caixa Manlleu; i el Sr. Toni Martorell, Director de l’Escola. Es va fer el lliurament de diplomes als alumnes de segon curs dels diferents cicles que s’imparteixen a l’escola. Alumnes i professors van fer uns parlaments sobre el curs escolar. Durant l’acte acadèmic es van lliurar els premis “Q”, que cada any s’atorguen a empreses i persones que fa anys que col•laboren amb l’escola. Aquest curs s’ha premiat el Sr. Joan Baucells de BALSA, la Fundació MAP i ADEFFA (Associació de Defensa de la Flora i Fauna Autòctona). Vam fer un gran dinar preparat per les nostres cuineres. Vam dinar fideuada i carn a la brasa. El dia es va tancar amb el concurs de motoserres, organitzat pels professors de pràctiques de forestal, en Carles Lorca i l’Albert Mas. El primer va ser en Nil Anselmo, el segon en Martí Esquis, tots dos alumnes de 2n de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural, i en tercera posició va ser en David Suriñach, alumne de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural. La Festa ha estat possible gràcies a alumnes, antics alumnes, professors, personal no docent, amics i col•laboradors de l’Escola EFA Quintanes.



S'estan mostrant 25 notícies (226-250) de 553