Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

12/02/2018 - Fòrum Professional de Jardineria 2018

Fòrum Professional de Jardineria 2018

El Gremi de Jardineria de Catalunya ha organitzat, un any més, la Jornada tècnica per a professionals de la jardineria que, enguany, se celebrarà a l’Espai Tolrà, de Castellar del Vallés els propers 20 i 21 de febrer. Els jardins són avui més propers i necessaris que mai. És per això que, en el marc del Fòrum Professional de Jardineria, una de les activitats més destacades comptarà amb la participació d’un total de 16 alumnes de 8 centres amb cicles de jardineria de Catalunya, que participaran en aquesta 7a edició del campionat de formació professional Catskills amb la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme. A més a més, el Fòrum Professional de Jardineria organitzat pel Gremi de Jardineria de Catalunya inclou enguany un seguit de demostracions pràctiques que volen acostar els professionals del sector a noves formes de fer i maquinàries de darrera generació. Per a més informació, pots consultar el programa de la jornada.


Arxiu PDF: Programa Forum Castellar V 18


02/02/2018 - JORNADA FORESTAL ECHO

JORNADA FORESTAL ECHO

El passat divendres 2 de febrer, el Sr. Pedro Sillero de l’empresa Honda Echo de la Garriga, va venir a Quintanes a fer una jornada teoricopràctica, sobre màquines forestals als alumnes de 2n de grau superior forestal. La jornada va consistir en una part a l’aula, per parlar de diferents temes relacionats amb les motoserres com el seu funcionament, motors, contaminació, manteniments, futur, etc. Una segona part es va dur a terme al bosc, on en Pedro ens va fer una demostració pràctica d’abatiment, desbrancat i trossejat amb seguretat i professionalitat. També vam poder veure el funcionament i la comparació de la motoserra més potent del mercat de funcionament amb bateria, envers la tradicional d’explosió de 2 temps. Tot plegat va ser una jornada molt interessant, pedagògica i motivadora per als nostres alumnes.


31/01/2018 - VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

El dimecres 31 de gener, amb els alumnes de 2n de CFGM de jardineria, vam visitar BrucJardí al matí i CORMA a la tarda. A BrucJardí ens va atendre el gerent, en Francesc Caballero, qui ens va fer de guia per a les instal•lacions tot explicant-nos els diferents materials que existeixen per a construir jardins i les tendències actuals. A part va transmetre tota la il•lusió que té pel món de la jardineria i va animar els alumnes a treballar amb constància i il•lusió. A CORMA ens va atendre la responsable de qualitat, l’Eli Alonso, qui va explicar els orígens de CORMA i el seu funcionament. Els alumnes van poder veure in situ milers i milers de plantes. Amb aquestes dues visites els alumnes poden obtenir molta informació que els serà útil per al seu projecte. Volem agrair tant a en Francesc com a l’Eli l’atenció i tracte dispensat. Sempre és un plaer anar-los a visitar.


24/01/2018 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

El dimecres 24 de gener de 2018, amb els alumnes de primer de Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, s’ha visitat les instal•lacions que el Grup Casacuberta (concessionari de maquinaria agrícola Case IH i New Holland) té al parc d’activitats econòmiques d’Osona. La visita ha tingut dues parts: en primer lloc s’ha realitzat una visita per les instal•lacions, on ens han explicat la seva distribució, com s’organitzen, com gestionen els residus, els recanvis, etc. Seguidament un tècnic de l’empresa New Holland, especialista en les noves motoritzacions per complir les noves normatives europees sobre emissió de gasos i partícules contaminants, ens ha explicat les solucions a les que s’està arribant per reduir aquestes emissions .


16/01/2018 - Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

El dimarts 16 de gener, els alumnes de 1r CFGS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita a diferents hivernacles de la zona del Maresme. La primera part de la visita es va fer a Premià de Mar, on van anar a veure un hivernacle de producció de planta (de l’empresa Cultius Roig) i un de comercialització de planta (de CORMA (Cooperativa de plantes ornamentals del Maresme)). Durant la visita ens va acompanyar en Toni Hernández, enginyer tècnic de l’empresa ININSA, una empresa que es dedica a la construcció de tot tipus d’hivernacles i centres de jardineria arreu del món. La segona part de la visita es va fer als hivernacles de Can Bleda (Mataró), on un alumne de l’Escola Quintanes, en Marc Masjoan, ens va fer la visita guiada, mostrant-nos les diferents instal•lacions de les quals disposava, i ens va posar una mica al dia dels preus de mercat de les diferents instal•lacions agrícoles.


10/01/2018 - Visita a Mas La Carrera

Visita a Mas La Carrera

El dia 10 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas La Carrera és una empresa familiar que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Sergi Pujolriu, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i empren nous projectes de millora, com per exemple la identificació individual de les vaques via GPS, l’ús de sensors, etc. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.maslacarrera.cat/en
18/12/2017 - Festa de Nadal 2017

Festa de Nadal 2017

El diumenge 17 de desembre, va tenir lloc la Festa de Nadal. Hi van assistir unes 200 persones. Primer es va celebrar la Santa Missa a la capella de l’escola, després les reunions de pares de tots els cursos de cicles formatius de grau mitjà. A les 13 hores s’iniciava la conferència “Les addiccions, la punta de l’iceberg” a càrrec del Sr.Manuel Mas-Bagà Blanc, Doctor en Psiquiatria, CAT Barcelona. La jornada es va acabar amb un dinar amb tots els assistents. Els alumnes de segon curs de grau superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal van fer una rifa de Nadal, amb 3 lots de diferents productes de proximitat. Una diada molt maca per celebrar el Nadal amb les famílies i professors de l’escola. Volem agrair l’assistència a tots els pares, alumnes, professors i, molt especialment, a les cuineres.


14/12/2017 - Jornada Tècnica. Bones pràctiques a les empreses forestals.

Jornada Tècnica. Bones pràctiques a les empreses forestals.

El dimarts dia 12 de desembre els professors Carles Lorca Enginyer… i Albert Castells, Enginyer de Monts per la UdL i Enginyer tècnic en indústries forestals per la UdL, Gerent i Director Tècnic d’EMC Projectes, han participat a la jornada tècnica de “Bones practiques a les empreses forestals”. Els objectius de la Jornada són posar en valor el treball que estan fent diferents empreses del sector forestal duent a terme la seva feina d’acord amb el codi de bones pràctiques, i com aquesta correcta realització de la gestió i del treball forestal aporta més beneficis al propietari i a la societat. Conèixer de primera mà, i de manera pràctica, els requeriments que tenen diferents administracions publiques per a la contractació d’empreses forestals, especialment des de la vessant d’afavorir la contractació de les empreses que treballen a bosc amb bones practiques i alhora conèixer com les administracions poden fer el seguiment per garantir que les bones praxis es realitzen correctament. Han participat a la jornada: ARICO FOREST, ELFOCAT, ARNAVAT, EMC Enginyeria, ASSOCIACIÓ PROPIETARIS FORESTALS del LLUÇANÈS, ESCOLA AGRÀRIA QUINTANES, BOSCAT, ESCOLA AGRÀRIA del SOLSONÈS, BOSQUEROLS, FORESTAL CATALANA, SA, CEIN del Ripollès, GEFOS, CENTRE DE LA PROPIETAT FORESTAL, IFORWOOD (socis del projecte), CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA, INS MOLLERUSSA, CONSORCI FORESTAL DE CATALUNYA, PYREMPFOR (socis del projecte), CONSORCI de la VALL DE GES, ORÍS I BISAURA, SUBDIRECCIÓ GENERAL DE BOSCOS, DIPUTACIÓ DE BARCELONA, TORB, DIPUTACIÓ DE GIRONA.


14/12/2017 - Va de maquinària forestal

Va de maquinària forestal

El passat dia 14 de desembre, amb els alumnes de primer de forestal, després de fer el pla d’estudis sobre maquinària forestal, vam anar a visitar l’Empresa Cusachs, de Riells del Montseny. Aquesta empresa es dedica a l’explotació, tala, i comercialització de la fusta i altres productes del bosc. En Sergi Cusachs ens va acompanyar durant tota la jornada i ens va explicar tota mena de detalls de les feines que estan fent i sobretot ens va anar ensenyant totes les màquines de que disposen. Vam començar al matí, visitant un bosc a Dosrius, on estan fent una tala de pins i allà ens van fer una demostració de tala, arrossegament amb cabrestant i càrrega amb camió ploma. També vam fer el manteniment de la motoserra . Tot seguit ens vam desplaçar a Riells del Montseny, on hi ha el magatzem de les altres màquines, com el toro que carrega la biomassa, la criba de neteja de biomassa, l’autocarregador, les desbrossadores de tractor : de martells, de cadenes, de braç, etc. A la tarda vam arrodonir la visita anant a la serradora on tenen els diferents tipus de fustes i llenyes. Allà la serren , l’estellen i la comercialitzen. Només ens queda donar les gràcies a la família Cusachs i en especial a en Sergi per la seva disponibilitat i dedicació.


13/12/2017 - Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Els alumnes de 1r de grau mitjà de Jardineria, acompanyats per en Sergi i en Jordi, han visitat el Jardí botànic de Barcelona. Situat a Monjuïc, el JBB presenta una gran col•lecció de plantes de clima mediterrani d’arreu del món: de Xile, de Califòrnia, de Sud-àfrica, d’Austràlia i del Mediterrani pròpiament dit. A part de l’aspecte botànic, el JBB també permet una interessant aproximació als aspectes relacionats amb el disseny i el paisatgisme per tal com està organitzat i pels materials utilitzats. Hem concordat tots en què és un jardí bonic però encara molt jove. D’aquí uns 50 anys, amb els arbres més desenvolupats, serà encara millor. Cal afegir que dos roures martinencs i una alzina dels que es poden veure al jardí provenen de la finca de Quintanes, que els va cedir al JBB quan el construïen. Els Jardins de Costa i Llobera són una magnífica col•lecció de cactus, crasses i palmeres d’arreu del món, bona part dels quals donats per col•leccionistes durant tot el segle XX, a la façana marítima de la muntanya de Montjuïc. És un material extraordinari per fer una classe pràctica de botànica a l’aire lliure.


04/12/2017 - Visita a la granja EL PINÓS NOU.

Visita a la granja EL PINÓS NOU.

El dia 28 de novembre, alumnes de segon curs de mitjà de producció agropecuària van visitar l’explotació Mas El Pinós Nou a Rupit. El Pinós Nou és una granja que produeix llet de vaca. Actualment els socis de l’empresa són els germans Jordi i Sebastià Juanola. És una empresa familiar on hi treballa tota la família, i també en Gerard Juanola, un ex-alumne de Quintanes. El Pinós Nou és un exemple d’una empresa altament professionalitzada, que compagina el conjunt d’aspectes que integren la producció de llet amb una visió de futur. En Jordi ens va explicar l’evolució i la situació actual de la granja, la certificació de la llet en origen, les auditories de qualitat per a la seguretat alimentària, la munyida i la qualitat de la llet, el benestar animal, la sanitat, la reproducció, la selecció genètica, la valoració morfològica i productiva de les vaques, les instal•lacions i les associacions a les qual formen part, etc. En Sebastià ens va explicar l’alimentació, la maquinària, els cultius, la recria, la situació del sector productor de llet, etc. El Pinós Nou és una explotació capdavantera, amb iniciativa emprenedora, innovadora, implicada en el sector, que evoluciona i s’adapta als temps. Les darreres inversions en instal•lacions li han permès una millora del benestar de les vaques prepart, i una millora en la il•luminació. Des de l’escola agraïm a Mas El Pinós Nou l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


28/11/2017 - Visita d’estudis a Sant Boi de Lluçanès

Visita d’estudis a Sant Boi de Lluçanès

El dimarts 28 de novembre, els alumnes de CFGM de Jardineria i Floristeria van fer una visita a una empresa de moviments de terra a Sant Boi de Lluçanès. L’empresa era del senyor Carles Viladecans, especialista en construccions de rocalles. En Carles, després d’explicar-nos com havia iniciat l’empresa i com havia anat evolucionant al llarg dels anys, ens va ensenyar la maquinària de la que disposava i ens va fer una relació de feines que podia fer cadascuna de les màquines, els costos de manteniment, els períodes d’amortització i la vida útil que tenien. Després ens va mostrar com funcionaven algunes d’elles com l’obre-rases, la giratòria o la retroexcavadora mixta. Els alumnes de Quintanes es van mostrar interessats en les diferents explicacions que ens va oferir en Carles, el qual, en acabar, ens va convidar a un pica-pica. Per acabar la jornada, vam aprofitar que estàvem a Sant Boi de Luçanès i vam anar a visitar el Roure de la Senyora, un espectacular roure que podria tenir més de 500 anys.


27/11/2017 - Tertúlia professional Ramon Puigoriol

Tertúlia professional Ramon Puigoriol

El passat dilluns 27 de novembre va venir a l’escola Quintanes en Ramon Puigoriol, empresari de la construcció. En Ramon va fer una tertúlia amb els alumnes de 2n curs de CFGM en Jardineria i Floristeria en la qual va explicar l’evolució de la seva vida professional i la seva empresa, i va exposar als alumnes algunes de les tècniques bàsiques de la construcció en jardineria, referides a la construcció d’escales, drenatges, murs, passarel•les i camins. Finalment, després d’esmentar la varietat de materials de construcció que hi havia, ens va fer una relació de les diferents obres que havia fet a l’escola.


24/11/2017 - Jornada Teòrico-Pràctica a l'Empresa Honda Greens (ECHO)

Jornada Teòrico-Pràctica a l'Empresa Honda Greens (ECHO)

El 24 de novembre, en Josep Bagaria i en Sergi Vila, han assistit a una jornada tècnica però fonamentalment pràctica, sobre maquinària de jardineria i forestal de la marca ECHO on s’ha fet molt incís en les proves de màquines amb bateria, que són present i futur en aquest món. Aquesta jornada, tot i estar destinada a les empreses comercialitzadores d’aquests productes, també han convidat a la nostra escola. L’assistència ha estat de més de 60 distribuïdors d’arreu de Catalunya i d’Espanya. Durant la jornada ens han permès provar moltes motoserres, desbrossadores, tallatanques, bufadors..., tant de bateria com de motors de gasolina, amb tota una sèrie de novetats que aniran sortint al mercat. Sobretot el que més ha sorprès ha estat la motoserra de bateria Echo de 1600 wats, la qual hem comprovat que fa la feina amb igual rapidesa que una motoserra d’explosió de 45 c.c. Aquestes jornades no són gaire freqüents que les facin les grans marques, suposem pel cost econòmic que els hi comporta, però realment són molt interessants per a nosaltres , per a la nostra formació i per posar-nos al dia de les noves tecnologies, per després aportar-ho als nostres alumnes. Ha estat una jornada molt profitosa i que volem agrair a tot l’equip professional d’Honda Greens de la Garriga.


22/11/2017 - Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

El dimecres 22 de novembre, els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita al Paratge de Tudela, que es troba en el Parc Natural del Cap de Creus. Al Paratge de Tudela, des de l’any 1962 al 2004 s’hi localitzava el complex turístic de vacances “CLUB MED” de propietat francesa. L’any 2010, després d’un procés de restauració integral, es va recuperar l’espai, de gran interès pel que fa a la geologia, la fauna i la flora. A la tarda vam visitar el Parc de Pedra Tosca, un parc del barri de Bosc de Tosca de les Preses. Es va promoure la recuperació d’aquest espai l’any 2003. El parc està situat a l’antiga ruta del carrilet, una via verda d’Olot a Girona. Està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural de la Garrotxa. El parc està format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, que permeten observar i entendre l'entorn natural que es visita i inclou explotacions agrícoles amb cultius tradicionals de la zona i amb tècniques ecològiques.S'estan mostrant 15 notícies (136-150) de 548