Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

08/11/2016 - Tertúlia professional de l’empresa Jardí.cat de Manlleu

Tertúlia professional de l’empresa Jardí.cat de Manlleu

El passat dimarts 8 de novembre va venir a fernos una Tertúlia Professional en Martí Cabanas, de l’empresa jardi.cat. L’empresa jardi.cat es dediquen als serveis integrals de jardinería. És una empresa familiar de Manlleu, amb més de 30 anys d’experiència en el sector de la jardineria. En Martí Cabanas ens va explicar temes relacionats amb el disseny de jardins i zones verdes, a través de projectes que havien dissenyat ells mateixos.


+ info: http://www.jardi.cat/
01/11/2016 - Renovació del Consell Escolar

Renovació del Consell Escolar

Aquest mes de novembre hi ha la renovació de la meitat dels representants dels pares al Consell Escolar (segons resolución ENS/2172/2016, de 13 de setembre, DOGC de 28.09.16) El Consell Escolar és l’òrgan de participación de la comunitat escolar al govern del centre. El calendari del procés de renovació és el següent: -Presentació de candidatures: fins el 18 de novembre. -Exposició del cens: fins el dia 21 de noviembre (taulell d’anuncis de l’escola). -Dia de les votacions: fins el dia 2 de desembre. Tots els que estigueu interessats podeu presentar la candidatura que us adjuntem i entregar-la a la secretaria de l’escola abans del 18 de novembre. Adjunt hi ha la candidatura i el calendari.


Arxiu PDF:


28/10/2016 - Viatge de 1r GS de Paisatgisme i Medi Rural

Viatge de 1r GS de Paisatgisme i Medi Rural

Del 24 al 28 d’octubre, els alumnes de 1r de GM de Paisatgisme i Medi Rural van fer un viatge d’estudis al Perigord (França). L’objectiu general era conèixer alguns jardins de la zona i alguna altra activitat relacionada amb el medi rural, així com l’enfortiment de la cohesió del grup. Vam estar allotjats a l’escola MFR du Périgord Noir, de Salignac-Eyvigues. Les visites van ser: •Restauració paisatgística del Lac de Cavayère. •Jardins i rapinyaires del Château de Milandes, de la mà d’un dels jardiners al càrrec. •Jardins del Manoir d’Eyrignac. •Turisme a Sarlat-la-Canède. •Col•lecció de Bambús del Jardí Planbuisson. •Castell i jardins d’Hautefort, amb el Cap de Jardineria. •Producció de safrà. •Jardins de Marqueyssac, guiats pel Mestre Jardiner. •Turisme a Carcassona.


20/10/2016 - V.E. el viver de Forestal Catalana

V.E. el viver de Forestal Catalana

Amb els alumnes de 1r de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural vam visitar el viver de Forestal Catalana. A la visita, a part de l’explicació dels tècnics, els alumnes van poder realitzar unes pràctiques.


18/10/2016 - Visita a Mas Bes

Visita a Mas Bes

El dia 18 d’octubre, l’explotació agropecuària Mas Bes, ha rebut la visita dels alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas Bes és una empresa que produeix llet per a la marca ATO Natura. En Joan Viñolas, en Carles Comas i la Maria Viñolas van explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de gent interessada. Els visitants poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de la pròpia explotació, i finalment dinant al restaurant de la granja. Des de l’escola agraïm a Mas Bes l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/
14/10/2016 - El Dept d’Ensenyament lliura un diploma a l'Escola EFA Quintanes

El Dept d’Ensenyament lliura un diploma a l'Escola EFA Quintanes

El Departament d’Ensenyament, lliura un diploma a l’Escola EFA Quintanes i a altres 9 centres de Catalunya, per la seva contribució a la millora de la qualitat a l’Educació com a centre a certificat el seu sistema de gestió per a tots els seus ensenyaments. Aquesta entrega es va realitzar a la XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, on van participar 330 centres educatius públics i privats de Catalunya, a més de 800 participants. L’acte va tenir lloc a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les ponències de la jornada van anar a càrrec del Director de Polítiques Educatives de la UNESCO, Francesc Pedró, amb el tema “El professorat i la qualitat educativa: què ens diu la recerca internacional?”; de la Presidenta executiva de l’empresa Sellbytel (amb més de 3000 treballadors), Helena Guardans, que va tractar sobre “Què esperem les empreses i organitzacions del sistema educatiu?”; i, finalment, el President del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, que va parlar sobre “Les famílies i el sistema educatiu”. Aquesta jornada també va incloure un “Work-café” amb una presentació simultània de 50 temes de bones pràctiques educatives i de la gestió. Des de la direcció de l’escola, felicitem a tot l’equip de professors i el personal no docent la feina que fan cada dia per fer de Quintanes una escola de qualitat al servei dels seus alumnes, famílies i de tot el medi rural.


14/10/2016 - Viatge amb els alumnes de primer d’agropecuària a França 2016

Viatge amb els alumnes de primer d’agropecuària a França 2016

Del 3 al 7 d’octubre vam fer el viatge professional amb els alumnes de primer d’agropecuària. Les zones visitades van ser els departaments del Tarn i l’Aveyron. Amb la col•laboració de l’escola MFR Peyregoux on vam estar acollits, vam poder visitar: GAEC “La Durantie” (Saint Pierre Conils), explotació bovina ecològica i porcina; CUMA (Lombers); GAEC Les Nauzes (Lautrec), una explotació de vaca de carn Blonde d’Aquitaine; les caves de formatge “Papillon” (Roquefort); GAEC de la Baussie (Vénès), una explotació d’ovelles de llet de raça Lacaune; un escorxador (Puylaurens); la Ferme La Vache Occitane, una explotació de producció de llet i làctics (Puylaurens); EARL Vernheres “Le Canard Gras De La Métairie Neuve” una explotació agrícola i avícola de cria d’ànecs i elaboració de foie gras (Saint Paul Cap de Joux); i la cooperativa Coopelso (Soual), que és un centre de producció de dosis per a fer inseminacions artificials bovines. Durant el viatge també vam poder visitar la ciutat emmurallada de Carcassona i el viaducte de Millau. Durant aquesta setmana, els alumnes van desenvolupar la seva capacitat d’obertura a noves realitats, coneixent el sector agrícola i ramader a França.


13/10/2016 - Visita a VICREU

Visita a VICREU

El passat dia 5 d’octubre amb els alumnes de primer de jardineria de grau mitjà, vam anar a visitar VICREU, empresa puntera en el sector de la jardineria, on el responsable tècnic Sr. Pere Tanyà ens va explicar tot un seguit de maquinària destinada al manteniment dels jardins. Els alumnes van poder veure in situ tota aquesta maquinària i preguntar tots els dubtes que van anar sorgint. A més de l’explicació de les característiques tècniques de les màquines, en Pere també ens va comentar de què s’ha de tenir cura i el manteniment que cal fer-hi. Van estar dues hores i mitja molt ben aprofitades i que agraïm sincerament des de l’escola, ja que aquestes sessions ajuden moltíssim a la formació dels futurs professionals del món de la jardineria. Gràcies Pere, gràcies Vicreu.


05/10/2016 - Visita d’Estudis dels Jardiners de 2n de GM

Visita d’Estudis dels Jardiners de 2n de GM

El dijous 29 de setembre vam visitar dos jardins privats a Torelló amb el seu jardiner, el Sr Jaume Masdeu. Durant les dues visites vam poder veure dos estils diferents. Amb les explicacions del Sr Masdeu, vam entendre el procés creatiu, la concepció dels espais, la idea que dóna sentit al conjunt, els condicionants del client, les necessitats de manteniment, els costos tant de construcció com de manteniment, l’evolució, etc. Cal agrair a les persones que, com el Sr Masdeu, dediquen un temps de la seva vida i el seu treball per implicar-se en la formació del nostres joves i futurs professionals.


03/10/2016 - Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Durant la setmana del 26 al 30 de setembre, amb els alumnes de primer de grau mitjà de jardineria, es va fer un viatge d’estudis a la Costa Blava (França). Aquests viatges són un complement essencial en el programa formatiu dels alumnes de l’escola. Amb l’objectiu de que aprofundeixin en conceptes de jardineria i en moltes realitats que són difícils d’ensenyar a l’aula, s’organitzen aquests viatges. Amb un horari exigent, durant aquests dies es van visitar 9 jardins on els alumnes van treballar diferents temes de caire tècnic, botànic i de disseny. Totes aquestes visites, amb temàtiques i conceptes diferents a nivell de disseny, gestió, manteniment, vegetació, integració en l’entorn... però amb un fil conductor “l’essència del jardí mediterrani”, es van dur a terme a llocs com l’àrea natural protegida de “Domaines du Rayol” dissenyat pel paisatgista Gilles Clèment on ens proposa un viatge a través dels paisatges mediterranis del món aplicant la seva teoria de fer el més possible amb el que ens dóna la naturalesa i el menys contra ella, o bé, amb una jardineria mediterrània molt intervinguda buscant efectes espectaculars com la visita els jardins de “Villa Ephrussi” , o descobrint la filosofia i la màgia d’un dels millors jardins japonesos d’Europa, situat al mig de la ciutat de Mònaco.


03/10/2016 - Divendres 7 d’octubre, Jornada d’exposició oral dels 10 finalistes de la 1a edició del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural

Divendres 7 d’octubre, Jornada d’exposició oral dels 10 finalistes de la 1a edició del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural

Aquest divendres, a l’escola EFA Quintanes, hi haurà les presentacions orals de les 10 empreses finalistes del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural. Les presentacions començaran a les 10.15h i està previst que a les 13h hagi finalitzat la Jornada. La comissió avaluadora està formada per 10 membres, que formen part del sector agro-ramader, forestal i de la jardineria, amb experiència a l’emprenedoria i coneixedors del sector. Els membres són els següents: Sr. Albert Castells Vilalta, Enginyer de Monts, gerent i cofundador de l’empresa EMC Enginyeria; Sr. Álvaro Aunós Gómez, Catedràtic de la Universitat de Lleida en Producció Vegetal i Ciència Forestal; Sra. Elisenda Tarrats Pons, Directora del Departament d'Economia i Empresa de la F.E.C. de la Universitat de Vic, Coordinadora de la unitat d’emprenedoria; Sr. Jaume Sió Torres, Sotsdirector General de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya; Sr. Miquel Rusiñol Tarrés, Professor d’Economia de l’Empresa, Matemàtiques i Agroalimentació de l’escola Camp Joliu, Comerciant de productes agroalimentaris i President d’Agroprés (Associació d’Escriptors i Periodistes Agraris de Catalunya); Sr. Marco Antonio Jacho López Director I+D+i Inti Veterinaris Assessors; Sr. Joan Pujol i Planella, Coordinador del Grau en Enginyeria Agroalimentària, Professor agregat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Àrea d’Economia, Sociologia i Política Agraria; Sr. Joan Contijoch Pratdesaba, Membre de la Junta Directiva del Gremi d’Indústries Gràfiques de Catalunya, President d’Honor Fundació Antiga Caixa Manlleu; Sr. Joan Font Llohis, Especialista del segment agrari a BBVA Catalunya; i Sra. Miquelina Saborit Pratdesaba, Cap de Comunicació i Relacions Institucionals de Casa Tarradellas, S.A. Els finalistes hauran de presentar les seves iniciatives amb un màxim de 5 minuts d’exposició per a cada candidat. Els membres del Jurat són els que avaluaran les presentacions. Els punts a avaluar, són els següents: creativitat, innovació, iniciativa, viabilitat tècnica, viabilitat econòmica, coneixement del mercat i de la competència, temes relacionats amb la responsabilitat civil i social, sinergies amb altres empreses o amb l’exterior. De les 105 empreses inscrites, les finalistes són les següents: 1. Naturalea Conservació S.L. Restauració ambiental. Sector jardineria. Castellar del Vallés. 2. Agropecuaria Mas Bes, S.L. Agrícola ramadera. Sector agro-ramader. Salitja. 3. Francesc Serrano Vancell. Jardineria i forestal. Sector jardineria. Berga. 4. Sargaire. S.L. Producció i elaboració de carn de vedella. Sector agro-ramader. Almacelles. 5. Joan Puigcorbé. Ramaderia agroalimentària. Sector agro-ramader. Les Lloses. 6. Maria Llorens. Ramat d’ovelles lleteres amb producció de formatge. Sector agro-ramader. Sant Martí Sescorts. 7. Formatges Mas El Garet, S.L. Producció de formatges i derivats làctics. Sector agro-ramader. Tona. 8. Can Garus. S.L.U. Productes frescs per a la restauració. Sector agro-ramader. Llers. 9. Carme Llimona. Mel i derivats. Sector agro-ramader. La Vall de Bianya. 10. Idària Empresa d’Inserció, S.C.C.L. Forestal – social - carbó. Sector forestal. Llagostera.


28/09/2016 - Visita d’Estudis a Can Domènech

Visita d’Estudis a Can Domènech

Aquesta setmana hem fet la nostra primera visita del curs amb els alumnes de Primer de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a Can Domènech, una empresa agrària que consta d’una granja de 150 vaques de llet i 200 mares en cicle tancat de porcí. L’explotació està ubicada al terme municipal de Sant Martí Sescorts. En Josep Domènech i el seu fill en Marc ( ex alumnes de Quintanes) ens van rebre a casa seva i ens van explicar tot el procés productiu que s’ha de portar a terme per fer un litre de llet i la carn de porc de millor qualitat. Ens van explicar els seus inicis al món ramader , com s’alimenten els animals, les instal•lacions on s’allotgen, la gestió tècnica i sanitària, tan importants per produir uns aliments segurs. Des d’aquestes línies volem agrair a la família Domènech la seva col•laboració durant tants anys a la formació dels nostres alumnes.


26/09/2016 - Conferència sobre Pedagogia de l’Alternança

Conferència sobre Pedagogia de l’Alternança

El dia 16 d’agost, en el marc del I Congresso Internacional em Educação do Campo, organitzat per la Universidade Federal do Tocantins (Brasil), el doctorand per la Universitat de Vic i professor de l’EFA Quintanes, Jordi González, va impartir la conferència inaugural del congrés amb el títol “Desafios Contemporâneos da Pedagogia da Alternância”. El congrés va tenir lloc a les instal•lacions que la UFT té a Palmas, capital de l’Estat de Tocantins (Brasil).


27/06/2016 - 5th International Conference of Forestry Training Centres (Solsona)

5th International Conference of Forestry Training Centres (Solsona)

Entre els dies 27 i 29 de juny més de 90 participants, centres de formació forestal, propietaris forestals, empresaris, centres d’investigació, associacions professionals ... han participat en aquest congrés que ha estat coorganitzat per Eduforest i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. L’escola Quintanes va participar en una de les taules rodones on es va parlar sobre les experiències de centres que imparteixen formació de les certificacions europees de motoserristes i també en una demostració pràctica d’un examen per obtenir una certificació ECC (European Chainsaw Certificate”.


+ info: http://www2.eduforest.eu/?lang=fr&titre=international-conference-of-forestry-training-centres-every-2-years-next-in-june-2016&rub=2&srub=2&body=12
26/06/2016 - Un professor de l’escola EFA Quintanes a l’Argentina

Un professor de l’escola EFA Quintanes a l’Argentina

En el marc del seminari “La Metodología de la Alternancia como herramienta eficaz para la inserción laboral de los jóvenes del Medio Rural”, organitzat per l’Instituto Nacional de Educación Tecnológica, del Ministeri d’Educació de la República Argentina, en Jordi González va intervenir, dijous 21 de juny a Buenos Aires, exposant l’impacte que la formació per Alternança està tenint al nostre territori. Després d’un breu repàs a la situació de les escoles de formació per Alternança de l’Estat Espanyol (dades, oferta formativa, èxits, desafiaments, etc.), va reprendre els elements propis d’aquest sistema educatiu que condueixen a l’èxit del jove: aconsegueix baixos índex d’abandonament escolar, li permet i l’empeny a continuar estudis, li proporciona eines per a l’autoocupació o altre tipus d’inserció laboral. En Jordi González concloïa amb la idea que la Formació per Alternança és un veritable motor de desenvolupament del medi socioprofessional i, per tant, del territori, amb implicacions socials i polítiques: molts ex alumnes formen part d’ajuntaments, de cooperatives, de sindicats, d’associacions culturals, estan integrats dins d’equips de professors de les pròpies EFA, etc.S'estan mostrant 15 notícies (226-240) de 550