Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    

18/11/2014 - VISITA COLL FRED

VISITA COLL FRED

El passat dimarts 18 de novembre vam anar a Vidrà, a visitar l’empresa Coll Fred s. l. que elabora carn fresca de vedella i porcí i embotits artesans i els comercialitza a les seves pròpies botigues. Els nostres alumnes del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior, especialitat de Gestió Ramadera, van poder comprovar de primera mà, gràcies a les explicacions de l’Esteve i en Ricard, pare i fill, tots dos exalumnes de Quintanes, el particular i exitós model de producció que ha portat la seva empresa a ser capdavantera en el seu sector. El procés de producció comença al Mas Cavaller de Baix, on seleccionen amb molta cura el bestiar de raça Llemosina base genètica dels seus animals. Segueix a l’obrador, on s’elaboren tots els productes derivats del porc i la vedella, així com l’elaboració de plats preparats i finalitza a les diferents botigues que tenen en diferents punts de la comarca d’Osona.


+ info: http://www.collfred.cat/
11/11/2014 - Setmana de la Ciència 2014

Setmana de la Ciència 2014

Una vegada més la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya torna a programar, en col•laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, un conjunt d’actes en el marc de la Setmana de la Ciència 2014. El passat mes d’octubre us vàrem informar de l’oferta d’enguany i us fem saber que encara queden places lliures als següents tallers: Taller de Mecatrònica Dimarts 18 d'11 a 13h Dimecres 19 d'11 a 13h Taller de Bioinformàtica Divendres 21 de 10 a 11h Taller Com trobar informació per al treball de recerca a la biblioteca Dilluns 17 de 10:30 a 12h Taller Prussian Blue Divendres 21 de 9:30 a 10:30h Com creixen els cristalls? Dijous 20 de 9 a 10:30h Trobareu totes les activitats descrites àmpliament en el llibret que us enviem i a la pàgina web de la UVic-UCC (www.uvic.cat/setmanadelaciencia), des d’on podreu formalitzar les inscripcions que hem prorrogat fins a finals d’aquesta setmana. Si voleu sol•licitar més informació, podeu contactar amb la Unitat de Divulgació Científica de la UVic (tel. 938815507), o bé enviar un correu electrònic a l’adreça Udivulga@uvic.cat


Arxiu PDF: Programa


03/11/2014 - Visita al Mas Bes

Visita al Mas Bes

El passat 21 d’octubre, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van visitar l’explotació Mas Bes, situada a Salitja. Mas Bes és una explotació lletera que produeix llet per a la marca ATO Natura. En Carles Comas i la Maria Viñolas van explicar als alumnes l’evolució i el funcionament de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat, i també els seus projectes de diversificació de l’activitat agrària.


+ info: http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/
01/11/2014 - Viatge d’Estudis 1CFGM Jardineria

Viatge d’Estudis 1CFGM Jardineria

Pràcticament només començar el curs, a finals de setembre i durant una setmana, els alumnes de primer de jardineria van fer un viatge professional a la Costa Blava, com un complement essencial en el procés de formació dels alumnes, amb els objectius d’augmentar la seva capacitat d’observació, analitzar aspectes professionals i tècnics, i enfortir les relacions de grup. Una manera de començar el curs amb força, il•lusió i per preparar-se per afrontar els dos anys d’estudi amb les màximes garanties d’èxit. L’equip de professors de l’escola hem escollit aquesta zona per la gran quantitat de jardins d’estils conceptualment molt diferents, d’una gran qualitat a nivell paisatgístic, botànic i tècnic. Jardins com “La Bambouseraie” amb tot tipus de bambús i arbres centenaris, i un jardí d’estil japonès espectacular; “Domaine du Rayol” per copsar l’essència del paisatge i el jardí mediterrani; l’espectacularitat del jardins “Villa Ephrussi”; o la joia del jardí japonès de Mònaco.


31/10/2014 - VISITA AL SR. CARLES VILADECANS

VISITA AL SR. CARLES VILADECANS

El divendres 31 d’octubre, amb els alumnes de segon curs de grau mitjà de jardineria, vam anar a visitar el Sr. Viladecans de St. Boi de Lluçanès. Ell té una empresa dedicada a la maquinària de moviments de terres; això fa que ens vagi molt bé per donar-nos explicacions sobre aquestes màquines i també indicacions sobre com es realitzen els treballs de desmunt i moviments de terres a l’hora, per exemple, de fer un jardí. Aquests alumnes durant aquest curs han de fer un projecte d’enjardinament i aquesta visita resol força dubtes sobre els moviments de terres i explanacions que caldrà fer abans de fer un jardí. El Sr Carles ens va orientar amb quina màquina treballar en cada moment o situació, els rendiments / hora, els preus de facturació i lloguer, què tenir en compte a l’hora de fer pressupostos... Al final de la xerrada també ens va fer una demostració amb cadascuna de les màquines que tenia allà. Una vegada més agrair la disponibilitat del Sr. Carles i totes les seves boníssimes explicacions.


29/10/2014 - Visita a Mas Reixagó d’Olost de Lluçanès

Visita a Mas Reixagó d’Olost de Lluçanès

El dia 2 d’octubre de 2014, els alumnes de l’EFA Quintanes que estudien el segon curs de grau mitjà de la branca agropecuària, van fer una visita a “Mas Reixagó” (Olost de Lluçanès). Aquesta empresa, al llarg dels darrers anys, ha portat a terme diferents projectes de millora de l’explotació ramadera, i també la instal•lació d’una planta d’energia fotovoltaica i l’elaboració formatges amb la llet de les vaques de pròpia explotació. Durant la visita, les persones responsables de l’explotació van transmetre la seva experiència als alumnes.


23/10/2014 - Viatge amb els de primer curs d’aprofitament i conservació del medi natural

Viatge amb els de primer curs d’aprofitament i conservació del medi natural

Ja fa uns quants anys que el viatge de primer curs es fa a la Val d’Aran. I es fa aquí perquè reu-neix tots els requisits necessaris: té suficients elements com per seduir un alumne que decideix estudiar aquest cicle; és proper; i no es fan molts quilometres per fer les visites. I com els darrers anys, el xofer, en Pau (d’autocars Rovira) condueix el bus i ens amenitza amb les seves històries. I com a monitor acompanyant ve en Josep Uroz (de l’empresa Naturepolitan). La primera visita és a la piscifactoria de El Pont de Suert. Amb aquesta, els alumnes ja tenen un petit tast de feines a fer al món forestal, fora de les típiques (com seria la tala d’arbres). El dimarts continuem amb visites més tècniques, aquest cop amb els tècnics del Conselh Generau d’Aran. Visitem una fageda amb diferents tipus d’actuacions i els estralls que un torb va fer al coll de Porthilon. Inten-ten ser visites didàctiques on, in situ, es poden veure els resultats de diferents activitats forestals. El dimecres és el dia fort: dediquem tot el dia a pujar al refugi d’Amitges. Per fer-ho fem la travessa Espot – Amitges, passant pel refugi Ernest Mallafrè. Durant aquesta travessa en Josep ens aporta un munt de coneixements d’allò més variats: gestió forestal, història del Parc, reconeixement vegetal i animal... I jo, bàsicament temes de geologia i climatologia. Durant la pujada a Amitges es noten els efectes del tabac en alguns alumnes. L’esforç, però, s’ho val. Les vistes des del refugi són de somni. I l’endemà toca baixar, i a diferència de l’any passat, amb un sol esplèndid. Un cop a l’autobús, anem al centre de natura Les Planes de Son, on dediquem tota la resta de la tarda a visitar el seu centre de fauna. Aquests són dies intensos en els quals l’objectiu bàsic és integrar el grup i conèixer de primera mà com són els estudis que han escollit i quines són les seves sortides.


20/10/2014 - Visita de l'escola Guillem de Montrodon de Vic

Visita de l'escola Guillem de Montrodon de Vic

L’Escola Guillem de Montrodon de Vic va visitar Quintanes per tal de descobrir els colors del bosc amb els alumnes més petits. Tot passejant pel bosc, van observar els colors canviants de cada fulla i les textures diferents a cada tronc. Van conèixer perquè alguns arbres perden la fulla i altres no i es van convertir en recol•lectors de fruits, amb els que podran treballar a l’escola. A la tarda, l’Albert els va fer una demostració de tala d’arbres i figures amb troncs, realitzats amb motoserra.


16/10/2014 - CUPES SCP

CUPES SCP

El passat dijous dia 16 d’octubre amb els alumnes de 1r CFGM forestals, vam visitar l’empresa del Sr. Josep Cuch a Cànoves. Aquesta empresa està dedicada a l’explotació forestal de la seva finca de 370 hectàrees, on hi ha principalment alzines i també gestionen altres finques fins arribar a un total de 1000 hectàrees. Un cop han tallat els arbres adients, porten la fusta a la seva serradora on trossegen , estellen i transporten la llenya a diferents particulars de la zona. Normalment solen treballar unes 1000 a 1200 tones a l’any. En Josep ens ha explicat tota la problemàtica del sector i el dur que és guanyar-se la vida fent aquesta feina. De totes maneres ha animat als alumnes a preparar-se i a fer la feina ben feta per així tenir possibilitats d’èxit. Dins l’empresa també fan excursions guiades per anar a veure el monumental castanyer de CAN CUCH, l’arbre centenari més gran de tota Espanya. També ens ha explicat tota la fauna que hi ha a la zona, la maquinària de l’empresa, etc. Agrair a en Josep, antic alumne de Quintanes, la seva amabilitat i disponibilitat envers els nostres alumnes, ajudant així a la seva formació professional.


16/10/2014 - Jornada Tècnica Agroramadera

Jornada Tècnica Agroramadera

El dia 16 d'octubre vam assistir amb els alumnes del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de l’especialitat en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a la Jornada tècnica agroramadera organitzada en el marc de la 3ª Fira de la llet pel municipi de Vilobí d’Onyar. En primer terme, el Sr. Francesc Camps, tècnic de l’IRTA a Mas Badia ens va fer la presentació de la Nova tecnologia en regadiu de goteig en el cultiu de blat de moro. Posteriorment vam aprendre la importància de La relació entre índex reproductius i l’economia a l’explotació de vaques de llet, amb la intervenció del Sr. Joan Galí, veterinari del grup de Maçanet de La Selva i creador del programa informàtic ReproGTV . Finalment la Sra. Cristina Andreu, tècnica de remugants de l’empresa Elanco ens va parlar de la cetosi bovina i el perquè de la seva importància. Des d’ aquestes línies volem felicitar a la Comissió Organitzadora i agrair-li el fet de convidar-nos.


06/10/2014 - Viatge a França 2014 amb els alumnes de primer d’agropecuària

Viatge a França 2014 amb els alumnes de primer d’agropecuària

Del 6 al 10 d’octubre vam fer el viatge professional amb els 20 alumnes de 1r d’agropecuària. Les zones visitades van ser els departaments del Tarn i l’Aveyron . A través de l’escola MFR Peyregoux on vam estar acollits, vam poder visitar: un escorxador (Puylaurens), “Le canard gras de la métairie neuve” explotació ramadera de cria d’ànecs i elaboració de foie gras (Saint Paul cap de Joux), una explotació d’ovelles de llet de raça Lacaune (Briols – Montlaur), les caves de formatge Société (Roquefort), la cooperativa Coopelso que és un centre de producció de dosis per a fer inseminacions artificials bovines (Soual), les explotacions hortícoles ecològiques del viver d’empreses “Essor maraîcher” (Gaillac), l’explotació bovina ecològica i porcina “La Durantie” (Saint Pierre Conils) i finalment la Cuma (Lombers). Durant el trajecte també vam poder visitar la ciutat emmurallada de Carcassona, i el pont de Millau. Va ser una intensa setmana de descoberta i coneixement del sector agrícola i ramader a França, que també va permetre la convivència i el treball en grup de tots els alumnes de la classe de primer d’agraris.


02/10/2014 - El tractor: manteniment, maneig, conducció...

El tractor: manteniment, maneig, conducció...

Els dies 2 i 3 d’octubre vam fer unes sessions de manteniment i maneig del tractor amb els alumnes de primer d’agraris de cicle mitjà. Un total de 20 alumnes van poder practicar la conducció de dos tractors: un de simple tracció enganxat a una desbrossadora i un altre de doble tracció amb remolc i grades de discs arrossegades. L’experiència ha estat molt positiva, ja que alguns han pogut portar els tractors per primera vegada i altres millorar la seva conducció una mica més. Aquestes pràctiques s’han portat a terme gràcies a l’antic alumne Joan Rifà i personal docent de l’escola


01/10/2014 - Visita d’Estudis a VICREU. Jardiners de 1r.

Visita d’Estudis a VICREU.   Jardiners de 1r.

El dimecres 8 d’octubre, els alumnes de jardineria de primer de grau mitjà, vam visitar l’empresa VICREU de Vic, especialitzada en venda i reparació de maquinària de jardineria. Durant tota la tarda ens van estar explicant els diferents tipus de tallagespes que hi ha al mercat i característiques de tot tipus de màquines que utilitzen freqüentment els jardiners. També es va aprofundir en el tema del manteniment i cures a tenir en compte a l’hora d’utilitzar aquesta maquinària. Una bona visita i immillorable atenció.


01/10/2014 - Visita d’Estudis a VICREU. Forestals de 1r.

Visita d’Estudis a VICREU.  Forestals de 1r.

El passat 7 d’octubre, amb els 20 alumnes de primer de CFGM de forestal, vàrem visitar l’empresa VICREU de Vic. Aquesta empresa disposa d’unes grans instal•lacions amb molta maquinària petita del món forestal i un bon taller de reparació. El Sr Pere Tanyà, responsable tècnic de l’empresa, ens va fer una sessió de treball de tota una tarda explicant-nos totes les característiques de la maquinària forestal, aprofundint molt en la motoserra i la desbrossadora. Des de l’escola agraïm a VICREU la seva col•laboració en les tasques educatives d’aquests nous alumnes.


29/09/2014 - VE El Soler de N'Hug

VE El Soler de N'Hug

El passat 23 de setembre, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van visitar El Soler de N’Hug, explotació situada a la carretera de Prats de Lluçanès a Navàs. Una explotació familiar especialitzada en producció de llet per a la industria, i carn de vedella i xai per a El Taulell, la seva pròpia botiga. En Josep i l’Abel, dos joves ramaders d’una família vinculada des de fa molt anys a l’escola, són els que porten l’explotació. Gràcies a la seva amabilitat, vam poder esbrinar com es gestiona el dia a dia en una explotació dedicada al l’elaboració d’un producte de proximitat.


+ info: http://elsoler.cat/

S'estan mostrant 15 notícies (316-330) de 523