Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

25/11/2013 - Visita a Honda Greens i Outills Wolf

Visita a Honda Greens i Outills Wolf

El dijous 14 de novembre, amb els alumnes de primer de jardineria, hem anat a fer unes visites d’estudis per veure tot tipus de maquinària destinada a empreses professionals de jardineria. Primer, al matí la visita ha estat a Honda Greens de la Garriga, on el Sr Pedro Sillero, tècnic de la casa, ens ha ensenyat totes les màquines de les marques que representen: Honda, Echo i Silky, explicant-nos els detalls tècnics de cadascuna. I a la tarda, després de dinar a l’arborètum de Santa Maria de Palautordera, ens hem arribat a l’empresa Outils Wolf de sant Feliu de Buixalleu on hem vist i provat les màquines Outils Wolf i també els tractorets tallagespes i desbrossadors Etèsia. Des d’aquí agrair la col•laboració d’aquestes empreses en la formació dels nostres alumnes i de les persones que ens han atès. Moltes gràcies.


22/11/2013 - Viatge a Ejea de los Caballeros

Viatge a Ejea de los Caballeros

Fa gaire bé set anys que vam fer les maletes amb els alumnes del Primer Curs del Grau Superior d’Agraris i vam anar cap a l’Aragó. Aleshores era el primer viatge i aquest any no podia ser l’excepció. Durant l’anada vam fer la primera visita a la Granja Sant Josep, dedicada a la producció de llet. Un cop a Ejea i molt ben instal•lats al càmping “El Bolaso”, vam començar les visites programades per tota la setmana.
També voldríem comentar-vos la extraordinària acollida que ens van dispensar totes les empreses i pobles on vam anar.
Les empreses que han col•laborat a la formació dels nostres alumnes són:
Granja Sant Josep, Vall Companys, La Cooperativa Virgen de la Oliva, Marcosa Riegos, Agromet, Finca las Canales, Finca Sant Miquel, Aquagraria.


22/11/2013 - Visita a Mas Cavaller de Baix (Coll Fred) de Vidrà

Visita a Mas Cavaller de Baix (Coll Fred) de Vidrà

Aquesta setmana hem anat a visitar a la família Anglada, propietaris de l’ empresa Coll Fred, sl.. Aquesta empresa esta ubicada al terme municipal de Vidrà a la comarca de la Garrotxa, província de Girona.
A Coll Fred, es dediquen a l’elaboració i comercialització de carns i embotits artesans en les seves pròpies botigues.
Els nostres alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior, especialitat en Gestió Ramadera, van poder comprovar de primera mà, gràcies a les explicacions de l’Esteve, el particular i exitós model de producció que ha portat a la seva empresa a ser capdavantera en el seu sector.
El procés de producció comença al Mas Cavaller de Baix, on seleccionen amb molta cura el bestiar de raça Llemosina, base genètica dels seus animals.
També vam poder visitar l’obrador, on s’elaboren tots els productes derivats del porc i la vedella, així com l’elaboració de plats preparats.
http://www.collfred.cat/


21/11/2013 - Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

El proper dia 4 de desembre de 2013 es farà a l’EFA Quintanes la jornada tècnica de “Criteris de poda: síntesi i pràctica” a càrrec del biòleg i arboricultor Sr. Josep Selga.
Programa:
9:30h Presentació de la Jornada a càrrec del Sr. Antoni Martorell, director de l’EFA Quintanes.
9:45h La lectura dels arbres a càrrec del Sr. Josep Selga, biòleg i arboricultor.
11:15h Pausa.
11:45h Criteris tècnics de poda a càrrec del Sr. Josep Selga, biòleg i arboricultor.
13:15h Cloenda de la Jornada.


Arxiu PDF: Cartell de l'acte en format PDF


21/11/2013 - Proper Curs de Benestar Animal durant el transport

Proper Curs de Benestar Animal durant el transport

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en diferents especialitats ramaderes. El curs està dividit en dues parts: una 1a part general, comuna per a tothom, i una 2a part que consisteix en mòduls específics de lliure elecció. És imprescindible tenir la part comuna per poder realitzar qualsevol dels mòduls específics. Dates curs: els divendres 3, 10, 17, 24 i 31 de gener de 2014. Part comuna: 190€. Mòdul específic: 75€ Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà) Codi:003


19/11/2013 - Sortida a Viladordis

Sortida a Viladordis

El dimarts 29 d’octubre, aprofitant que els nostres alumnes del 2n Curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries van preparar el Pla D’estudis de Producció de Conills, ens vam acostar fins al municipi de Viladordis, a la comarca del Bages. En aquesta localitat, la família Tatjé es va instal•lar als anys trenta, provinents de la zona de Castell del Boix. Com que volien fer créixer el negoci però no podien ampliar els porcs per falta d’espai, van haver de buscar un altre tipus de bestiar. Es van decidir per la cria i engreix de conills, activitat que tenen com a principal des de aleshores, encara que també tenen 12 vaques de pastura i la cria de coloms. Actualment a la granja hi ha unes 550 mares híbrides (californià per neozelandès)i comercialitzen directament un 50% de la seva producció mitjançant diferents carnisseries de la zona. També han pogut fer realitat un projecte que tenien pensat des de fa molt temps: la cria de coloms, amb un total de 250 parelles de coloms que produeixen uns 16 colomins a l'any, que es comercialitzen directament al sector de la restauració.


18/11/2013 - Visita a la Granja Soler

Visita a la Granja Soler

La passada alternança, aprofitant les bones relacions que temin amb els nostres veïns, vam anar amb els alumnes del 1r Curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Producció Agropecuària a visitar la Granja Soler. Un cop a la granja ens va atendre el Sr. Toni Soler, fill d’en Jacint Soler qui fa uns 50 anys va crear l’empresa “Soler Ramaders” ben bé al mig del poble de Sant Hipòlit amb 4 truges i l’engreix dels porcs que criaven. Actualment l’empresa té 1850 truges i més de 20.000 places d’engreix.


18/11/2013 - Visita a la Fundació MAP

Visita a la Fundació MAP

Aquesta quinzena hem visitat amb les alumnes de 1r del CFGM de forestals la fundació MAP de Ripoll. El responsable de la secció de jardineria i treballs forestals, l'Agustí Fajula, ens ha explicat com s'organitza la secció i es planifiquen les diferents feines a un mes vista de 40 treballadors. Després de donar una sèrie de consells per trobar feina ens han explicat la importància de la seguretat al treball. Per acabar la visita hem anat a veure com treballava una de les seves brigades.


15/11/2013 - Viatge a Sòria

Viatge a Sòria

La setmana del 28/10 al 01/11 els alumnes de 1r de Grau Superior de Forestal van fer un viatge d’estudis a Soria. Van realitzar moltes visites relacionades amb la gestió forestal de la regió i els hi van explicar quins aprofitaments en treien dels boscos. Tot plegat va ser molt profitós perquè els hi van presentar una sistema de gestió forestal força diferent al del nostre país i van poder aprendre altres maneres de treballar.


07/11/2013 - Visita a El Serradet de Barneres

Visita a El Serradet de Barneres

El passat dia 22 d’octubre vàrem visitar la granja El Serradet de Barneres, situada al municipi de l’Esquirol. És una petita empresa dedicada a la producció i comercialització de derivats làctics ovins. Concretament, formatge fresc, mató i iogurt. I de cara l’any vinent, formatge curat. Ens van atendre en Sergi i la Maria, dos dels tres socis. Va ser una sortida molt engrescadora ja que es va veure com unes persones que no són de pagès, i en temps de crisi, engeguen un projecte empresarial d’èxit. La seva filosofia és ben simple: anar creixent de mica en mica fins arribar a un punt on puguin viure de manera raonable. Per això el ramat màxim serà d’unes 100 ovelles. Ara estan en uns setantena.


05/11/2013 - 18a Setmana de la ciència

18a Setmana de la ciència

Del 15 al 24 de novembre la universitat de Vic organitza la 18a setmana de la ciència. L’escola EFA Quintanes participa fent una xerrada sobre “La pedagogia de l’alternança” i també una activitat de “Descoberta de la vegetació del bosc a la tardor”.


05/11/2013 - Visita a Forestal Catalana i Vivers Tortadès

Visita a Forestal Catalana i Vivers Tortadès

El passat dijous 24 d’octubre els alumnes del  1r curs en  Gestió Forestal i del medi natural vam anar a visitar les instal·lacions de 2 importants vivers forestals: els vivers forestals de Forestal Catalana a Breda, i Vivers Tortadès a Sant Hilari de Sacalm,  on van explicar-nos el procés productiu, la gestió que feien, les instal·lacions i maquinària. També vam poder gaudir de demostracions de preparació de substrat, entestat  i extracció de planta a camp.


30/10/2013 - Visita al Mas Bes

Visita al Mas Bes

El passat 23 d’octubre, els alumnes de primer curs de Grau Superior  de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries, varen visitar l’explotació Mas Bes situada a Salitja. Mas Bes és una explotació lletera que produeix llet de la marca ATO Natura, una llet rica en  àcids grassos Omega-3. En Joan Viñolas i en Carles Comas varen explicar als alumnes quina ha estat l’evolució i també el funcionament actual de la granja i el de la planta de biogàs on produeixen electricitat.

http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/                http://www.ato.cat/

http://masbesdesalitja.blogspot.de/2013/10/ens-visiten-alumnes-de-quintanes.html


30/10/2013 - Visita a l’empresa Brucjardí

Visita a l’empresa  Brucjardí

El passat dia 3 d’octubre els alumnes de 2n de grau mig de jardineria varen fer una visita a l’empresa BRUCJARDÍ de Llinars del Vallès. En Francesc Caballero, gerent de l’empresa, va guiar els alumnes per totes les instal·lacions, ensenyant les darreres tendències en jardineria, tot amb una gran dosi d’entusiasme i il·lusió que els alumnes varen agrair.


29/10/2013 - Viatge a França amb els alumnes de 1r d'agropecuària

Viatge a França amb els alumnes de 1r d'agropecuària

Del 7 al 11 d’octubre vam fer el viatge professional amb els 22 alumnes de 1r d’agropecuària. Aquest viatge d’enguany s’ha fet a la zona del riu Tarn “Midi Pyrénées”, al voltant de les capitals de Castres i Albi Es varen realitzar diferents visites del sector, xerrades i també l’oportunitat de fer algunes visites culturals. Tot plegat ha estat un viatge molt enriquidor tant pels alumnes com per en Xevi Pujol i en Josep Bagaria, monitors que els acompanyàvem.


17/10/2013 - Visita a l'empresa Josep Cuch

Visita a l'empresa Josep Cuch

El passat dijous 17 d’octubre vam anar a visitar amb els alumnes de 1r curs de forestals, l’empresa de llenyes i treballs forestals d’en Josep Cuch, antic alumne de l’escola. En Josep ens explicà entre d’altres coses, el funcionament de l’empresa, la seva història, ens mostrà les màquines de treballs i ens comentà els seus projectes futurs.


07/10/2013 - Visita d’Estudis a l’Escanera

Visita d’Estudis a l’Escanera

La setmana passada els alumnes del primer curs de Producció Agropecuària van fer la seva primera visita. En Jordi Casals ens va rebre a casa seva,  l’Escanera. Es tracta d’ una empresa familiar típica de la comarca d’Osona, on els nostres alumnes van poder conèixer una explotació ramadera.


07/10/2013 - Viatge 1r CFGM Aprofitament i Conservació del Medi Natural (Forestal)

Viatge 1r CFGM Aprofitament i Conservació del Medi Natural (Forestal)

El grup de primer de Grau Mitjà d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural acaben de realitzar el seu viatge, tota una setmana a la Vall d'Aran. Aquest primer viatge té com a propòsit resumir molts dels continguts que treballaran al llarg dels dos anys. Així han tingut un tastet de gestió forestal, de cinegètica, de pesca continental, de reconeixement vegetal i animal, de geologia i climatologia, etc. També es pretén que el grup adquireixi un pòsit de companyia i solidaritat, del tot necessària per assolir amb èxit aquests estudis. La fotografia que acompanya aquest text està feta al refugi d'Amitges, en ple Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici. El dia anterior veníen de Salardú i aquell dia baixaven fins a Espot. Dos dies de travessa dins aquest esbalaïdor Parc Nacional. Els monitors responsables de la sortida han estat en Josep Uroz i en Xavi Pintó.


04/10/2013 - Proper curs de benestar animal per a titulars i personal d'explotacions bovines

Proper curs de benestar animal per a titulars i personal d'explotacions bovines

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en explotacions bovines. El curs està pensat per persones en actiu o en situació d’atur que els interessi l’obtenció de la certificació en Benestar Animal exigit per la Unió Europea. El curs es farà els divendres 04 d'octubre i 11 d'octubre en horari de tardes, de 17:00 a 21:00h.


03/10/2013 - Visita d'Estudis a Mas Reixagó

Visita d'Estudis a Mas Reixagó

El passat  2 d’octubre,  els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària van fer una visita a Mas Reixagó (Olost de Lluçanès). Es tracta d’una empresa que té diferents activitats: els cultius, la producció de llet, la cria porcina, la producció d’electricitat amb  plaques solars fotovoltaiques i la transformació de la llet en diferents tipus de formatge. Els alumnes han pogut conèixer el funcionament de l’explotació i com l’explotació ha anat evolucionant incorporant noves activitats per generar valor.


02/10/2013 - Pràctiques de tractor amb els alumnes d'Agropecuària

Pràctiques de tractor amb els alumnes d'Agropecuària

El divendres dia 4 d’octubre, els alumnes que estudien el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària ha realitzat diferents pràctiques de conducció de tractor. En Josep Bagaria i en Joan Rifà van ser els responsables de dirigir les pràctiques i de posar a prova l’habilitat dels alumnes. El van conduir tots els alumnes que estan cursant el cicle formatiu.


02/10/2013 - Finalització del curs d’Agricultura Ecològica

Finalització del curs d’Agricultura Ecològica

El divendres 20 de setembre van finalitzar les classes del curs d'Agricultura Ecològica a Quintanes; ara els alumnes ja realitzen pràctiques en diverses empreses del sector. Com a cloenda, alumnes i professorat van celebrar amb un berenar a l'entorn únic de Quintanes. El curs ha servit per formar tots els alumnes en els principis de l’agricultura orgànica que és una manera d’obtenir aliments saludables, de major qualitat nutritiva i sense la presència de substàncies de síntesi química i obtinguts mitjançant procediments sostenibles. A més a més aquest l’agricultura orgànica és un sistema global de gestió de la producció, que incrementa i accentua la salut dels agrosistemes, inclús la diversitat els cicles i l’activitat biològica del sòl.


27/09/2013 - Proper Curs de Benestar Animal durant el transport

Proper Curs de Benestar Animal durant el transport

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en diferents especialitats ramaderes. El curs està dividit en dues parts: una 1a part general, comuna per a tothom, i una 2a part que consisteix en mòduls específics de lliure elecció. És imprescindible tenir la part comuna per poder realitzar qualsevol dels mòduls específics. Dates curs: del 29 de novembre al 27 de desembre de 2013 Part comuna: 190€.  Mòdul específic: 75€ Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà)  Codi:003


16/09/2013 - Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Bàsic

Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Bàsic

L'objectiu d'aquest curs és donar resposta als professionals del sector jardiner i agrari que participen de forma directa en l'aplicació o manipulació de productes fitosanitaris (que no siguin gasos o generadors de gasos classificats com a tòxics i/o molt tòxics, d'acord amb el REIAL DECRET 255/2003) i que estan obligats a disposar de carnet de nivell bàsic. Durada: del 21 d’octubre al 04 de novembre(24h) / del 05 de novembre al 18 de novembre  Dies i horari: dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 16:00 a 18:30. Lloc: Tac-Osona Vic (Vic). Codi: 001.Preinscripció: Cal comunicar la reserva de places per telèfon, correu electrònic o personalment, a l’escola EFA Quintanes. El curs inclou el material docent així com els drets a l’examen homologat per la Generalitat de Catalunya.Inscripció Cal fer l’ingrés del preu total del curs al compte de BBVA 0182 9784 790200076717. Al full d’ingrés hi ha d’incloure el nom de la persona que s’hi inscriu i el codi del curs que s’hi indica en cada curs. En el cas que s’anul·li el curs, es retornarà l’import de la inscripció.


16/09/2013 - Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Qualificat

Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Qualificat

El curs pretén donar resposta formativa als professionals del sector jardiner i agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris del nivell qualificat. Durada: a principis de l'any 2014 falta concretar (72h). Dies i horari: dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 18:00 a 21:30. Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà). Codi: 002. Preinscripció:Cal comunicar la reserva de places per telèfon, correu electrònic o personalment, a l’escola EFA Quintanes.El curs inclou el material docent així com els drets a l’examen homologat per la Generalitat de Catalunya. Inscripció Cal fer l’ingrés del preu total del curs al compte de BBVA 0182 9784 790200076717.Al full d’ingrés s’hi ha d’incloure el nom de la persona que s’hi inscriu i el codi del curs que s’hi indica en cada curs. En el cas que s’anul·li el curs, es retornarà l’import de la inscripció.S'estan mostrant 25 notícies (451-475) de 559