Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

01/03/2016 - Assistència al Saló de l’Ensenyament del Ripollès

Assistència al Saló de l’Ensenyament del Ripollès

El dimarts 1 de març, vam assistir a la 2a edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, organitzat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del programa ODISSEU de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, amb la col•laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Ripollès. El Saló de l’Ensenyament comptava amb un espai cedit per l’Ajuntament de Ripoll, on orientaven els joves per decidir el seu futur acadèmic i laboral.


23/02/2016 - Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

El passat 23 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar Mas Serí, una explotació porcina de cicle tancat situada a Gurb. La Judit Roca, responsable de l’empresa, va explicar l’organització de la granja i les instal•lacions per a cada fase, amb especial atenció als sistemes de climatització. La Judit Roca també és responsable de l’empresa AEROSYSTEM ROTI, una empresa especialitzada en climatització i enginyeria de granges porcines. Els alumnes van poder veure diferents productes i serveis que ofereix l’empresa per assolir una òptim control de la climatització d’una granja, com per exemple són el “Rotisuit”, un sistema de deslletament eficient, que no necessita calefacció per crear un ambient confortable, el “salvagarrins rotivent”, els sistemes de ventilació per sobrepressió, sistemes de refrigeració evaporativa “cooling”, els mòduls constructius Roti, etc. Des de l’escola agraïm a Mas Serí l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.aerosystemroti.com
17/02/2016 - Visita a FIMA

Visita a FIMA

El dimecres 17 de febrer, amb alumnes de 1r de grau mitjà i de 1r i 2n de grau superior de l’especialitat agrària vam assistir a la “ Feria Internacional de Maquinària Agrícola 2016” de Saragossa. Aquest esdeveniment ens mostra una mica com està el sector agrícola - ramader a nivell nacional i pel què vam poder detectar podem dir que els ànims han millorat i hi havia més gent que en la darrera edició i els expositors estaven més satisfets. A més de poder veure molta maquinària, també hi havia força novetats i alguns dels alumnes van participar en proves de maneig de maquinària de moviments de terres. En definitiva, va estar una molt bona jornada en la que els alumnes van passar un bon dia i la majoria van descobrir una fira internacional molt important.


15/02/2016 - Visita d’estudis de vedells d’engreix

Visita d’estudis de vedells d’engreix

El passat dia 29 de gener, amb els alumnes de primer de producció agropecuària, vam anar a visitar l’empresa SESACOR SL. al poble de Riber a les terres de Lleida, on la família d’en Sergi Segura, antic alumne de Quintanes, es dediquen a l’engreix de vedells principalment i també d’alguns xais. Les races amb les que més treballen són la Bruna, Limousina, Blonde d’Aquitània... totes races per a fer uns bons vedells de carn, dels quals més del 90% aniran a l’exportació a països com Líban, Líbia, Algèria, Egipte i d’altres mercats que estan en procés d’obrir. La mare i la padrina d’en Sergi ens han fet una molt bona explicació de tot el que fa referència a la compra, maneig, sanitat, alimentació, instal•lacions, venda i exportació... dels vedells d’engreix. Si tenim en compte que en l’actualitat tenen uns 5000 vedells i que a l’any en mouen uns 50.000 ens podem fer una idea de l’experiència que tenen en aquest ram. Ha estat una gran visita, que hem acabat fent un dinar a Bon Àrea de Guissona. Des d’aquí agrair a la família Segura la seva molt bona predisposició envers nosaltres, moltes gràcies.


12/02/2016 - Visita l’Escola el Sr. Christian Terribas

Visita l’Escola el Sr. Christian Terribas

El divendres 12 de febrer va visitar l’escola el Sr. Christian Terribas , Director Territorial a Catalunya del Grup BBVA. Durant la visita va estar acompanyat pel Sr. Miquel Torrents, President de Fundació Antiga Caixa Manlleu. i el Director de l’escola Quintanes. El Sr. Terribas es va mostrar molt interessat pels estudis que s’imparteixen a l’escola així com per totes les activitats formatives que s’organitzen. Actualment el Grup BBVA col•labora amb l’escola a través de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i una de les iniciatives que han posat en marxa és el Premi Emprenedoria Quintanes-BBVA. El Sr. Terribas va animar a que sigui un èxit i que serveixi per donar un impuls al sector agrícola-ramader, forestal i jardiner de Catalunya.


11/02/2016 - Visita d’Estudis als Bombers de Bellaterra

 Visita d’Estudis als Bombers de Bellaterra

El 18 de febrer del 2016 vam visitar la central de bombers de Bellaterra amb els alumnes de segon curs de grau superior de gestió forestal i del medi natural. L’objectiu de la visita era veure una aplicació de la topografia, i, en aquest cas, va ser amb els mapes d’emergències que fan servir els bombers de Catalunya. La visita es va desenvolupar com una jornada tècnica, on primer vam tenir una sessió a l’aula sobre el funcionament dels bombers amb el Sr. Claudi Gallardo. En aquesta sessió, es van detallar el cos de bombers, com s’organitza i respon vers emergències, i es va fer una explicació general sobre les coordenades geogràfiques, el sistema UTM i la cartografia d’emergències amb una part pràctica en l’ús dels mapes dels bombers. Després vam veure la flota de vehicles del cos, i amb els bombers de guàrdia ens van mostrar la diversitat d’eines que fan servir, en quines situacions i com.


09/02/2016 - Visita d'estudis al Cabrerès

Visita d'estudis al Cabrerès

Els alumnes de segon curs de Grau Superior de Gestió forestal i del medi natural han visitat aquest dijous 4 de febrer dues finques a Rupit i Pruït, al Cabrerès, on s'estan portant a terme treballs silvícoles per a la recuperació de pastures. En els dos casos, els treballs consisteixen en l'abatiment manual d'arbres amb motoserra i desembosc amb diferents mètodes. En una de les finques hi treballa l'empresa Forestal Importarbre SL que ens ha mostrat com executen el desembosc amb autocarregador i també amb una tanqueta eruga amb cabrestant. En l'altra, hi treballa en Josep Masdevall desemboscant amb tractor agrícola amb cabrestant. La sortida ha resultat molt profitosa havent pogut conversar amb els treballadors i contrastar diferents tècniques de treball al bosc.


22/01/2016 - L'Escola EFA Quintanes rep el certificat de centre de formació forestal europeu

L'Escola EFA Quintanes rep el certificat de centre de formació forestal europeu

L'Escola EFA Quintanes rep el certificat de centre de formació forestal europeu homologat per impartir formació EFESC. Què és EFESC? EFESC (European Forestry and Environmental Skills Council) agrupa representants de centres de formació, sucursals i delegacions de la indústria forestal, sindicats, fabricants d’eines, maquinària i equips per la realització de treballs forestals, sistemes de certificació, etc. de tot Europa. L'objectiu és facilitar la mobilitat dels treballadors del bosc i similars dins de la Unió Europea, acreditant i promovent el reconeixement de les qualificacions nacionals entre els països socis en l’àmbit europeu. El CTFC és l'Agència Nacional acreditada per emetre certificats als proveïdors de formació i examinadors que ofereixen educació, formació o avaluació d’acord amb aquesta normativa.


22/01/2016 - L'Escola EFA Quintanes rep el certificat de centre de formació forestal europeu

L'Escola EFA Quintanes rep el certificat de centre de formació forestal europeu

L'Escola EFA Quintanes rep el certificat de centre de formació forestal europeu homologat per impartir formació EFESC. Aquest divendres, el director general del CTFC, Denis Boglio, ha lliurat el certificat de formació homologada a l'Escola EFA Quintanes, i a dos dels professors de l'Escola, els certificats i carnets de motoserristes del sistema de formació forestal europeu EFESC. Aquest certificat lliurat a l'Escola, l'acredita com a homologat per impartir formació per a obtenir els certificats europeus de motoserristes des del 15 de desembre de l'any passat. Fins ara, a Catalunya, només estava acreditat per dur a terme aquesta formació el Centre de Formació Forestal Especialitzada.


21/01/2016 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta Concessionari New Holland, Case

Visita d’estudis  al Grup Casacuberta Concessionari New Holland,  Case

El passat dijous 21 de gener, els alumnes de primer de grau superior de ramaderia i assistència en sanitat animal , van visitar les instal•lacions que té el Grup Casacuberta al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. Primer, dos tècnics de Case els van explicar les dues solucions que hi ha actualment en tractors per reduir l’emissió de partícules, i complir la normativa europea FASE 4, és a dir el sistema SCR de reducció catalítica selectiva, sistema que utilitza urea i el sistema EGR de recirculació dels gasos d’escapament refrigerats i filtre de partícules. Seguidament van poder veure les instal•lacions de l’empresa.


15/01/2016 - Visita d’Estudis a Molló Parc

Visita d’Estudis a Molló Parc

El passat 15 de gener amb els alumnes de 2n del cicle de grau mitjà d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural vam anar a visitar Molló Parc acompanyats per en Pau, guia del Centre d'Educació Ambiental Alt Ter. De tota la fauna que allà tenen, ens vam centrar més sobre la biologia i costums de les espècies cinegètiques, ja que la visita estava relacionada amb l’assignatura de Conservació d'espècies cinegètiques i piscícoles. Així mufló, cabra, cérvol, daina, cabirol, senglar, isard... van acaparar la majoria del temps, però també vam entretenir-nos en la resta d’espècies dels Pirineus que tenen al parc: geneta, llop, voltors, ós... Vam estar-hi tot el matí i els alumnes van gaudir de la proximitat amb les bèsties i també de les explicacions i curiositats participatives que ens anava proposant en Pau.


13/01/2016 - Visita d’estudis a “Mas El Garet de Tona”

Visita d’estudis  a “Mas El Garet de Tona”

El dimecres 13 de gener de 2016, amb els alumnes de segon d’agraris de grau mitjà, vam visitar l’explotació de cabrum i la formatgeria de Mas El Garet de Tona. En Lluís Mauri, antic alumne de l’Escola i propietari de l’explotació i formatgeria, ens va fer un recorregut i una boníssima explicació de la granja de 550 caps de cabres, raça murciana granadina amb la finalitat de transformar la llet que produeixen i comercialitzar-ne els seus productes. També ens va explicar tot el procés de l’elaboració dels productes de la formatgeria. Una important particularitat de l’explotació és que té la certificació ecològica i això li dóna un valor afegit als seus productes finals com la llet de cabra embotellada, el mató, els diferents tipus de formatges, el brossat... Des d’aquí volem agrair la disponibilitat i bon tracte que ens va dispensar en Lluís.


12/01/2016 - Visita d’Estudis a l’IRTA Mas Badia

Visita d’Estudis a l’IRTA Mas Badia

El dia 12 de gener, amb els alumnes de 2n curs de CFGM de producció agropecuària, hem visitat l’IRTA a Mas Badia, al poble de la tallada d’Empordà. Els tècnics ens han informat i ens han explicat tot sobre la producció de fruites, tant en arbres com en arbusts i el que està relacionat amb la fructicultura o arboricultura fruitera. Després hem fet un tast d’una nova varietat de poma. La visita ha estat molt completa i molt visual i hem pogut treballar els conceptes que apliquem a l’escola.


16/12/2015 - Festa de Nadal 2015

Festa de Nadal 2015

Aquest diumenge, amb més de 200 assistents va tenir lloc la Festa de Nadal. Durant el dia hi va haver diversos actes i activitats. Primer es va celebrar la Santa Missa a la capella de l’escola, després les reunions de pares de tots els cursos de cicles formatius de grau mitjà. A les 13 hores s’iniciava la conferència “El goig de la crisi” a càrrec del Sr.Jaume Pujol. La jornada es va acabar amb un dinar amb tots els assistents, els alumnes de segon curs de grau superior van fer una fantàstica rifa de Nadal, amb lots de diferents productes de proximitat. Una diada molt maca per celebrar el Nadal amb les famílies i professors de l’escola. Volem agrair l’assistència a tots els pares, alumnes, professors i molt especialment a les cuineres.


16/12/2015 - Recria de cavalls

Recria de cavalls

La pràctica de recria de cavalls ha estat tot un èxit. Hem pogut visitar les instal•lacions i gaudir de l'experiència d'un ramader del sector, escoltant els seus consells i podent fer preguntes sobre dieta, maneig, mà d'obra,... Els alumnes han tingut la possibilitat de veure en directe l'exploració física d'un cavall amb tots els seus paràmetres, així com realitzar una ressenya d'un cavall en grups de 5 persones per animal.S'estan mostrant 15 notícies (256-270) de 539