Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

17/02/2014 - Visita d’estudis a Vilarta, S.A.

Visita d’estudis a Vilarta, S.A.

El mateix dimecres, a la tarda, els alumnes també varen poder visitar l'empresa Vilarta S.A., on el responsable Sr. Lluís Vilaregut va explicar diferents aspectes relacionats amb l’organització del treball, el transport i el maneig del bestiar, el benestar animal, les instal•lacions, i la comercialització de bestiar boví. Gràcies a aquestes dues visites els alumnes han estat testimonis de l’organització i funcionament de dues empreses del sector boví de carn.


17/02/2014 - Visita d’estudis a Ribas Fitosanitaris

Visita d’estudis a Ribas Fitosanitaris

El dimarts 4 de febrer amb els alumnes de segon de grau mitjà de jardineria, hem visitat les instal•lacions que l’empresa Ribas Fitosanitaris té a Mataró. Aquesta empresa treballa en l’àmbit de l’agricultura i les llavors des de 1895 i des de 1965 també es dedica a l’aplicació de productes fitosanitaris en arbrat urbà i espais verds en general En aquesta visita ens han ensenyat les diferents màquines de tractaments fitosanitaris de què disposen: un canó amb un dipòsit de 500 l muntat sobre una Pick Up, un canó de polvorització amb un dipòsit de 1000 l muntat sobre un camió, un polvoritzador hidràulic suspès, etc. Ens han explicat el funcionament de les màquines, la prevenció i precaucions en l’emmagatzematge i aplicació de productes fitosanitaris, la normativa que en regula la comercialització i ús i els equips de protecció individual que convé utilitzar.


13/02/2014 - Proper curs de Benestar animal en granges de porcs

Proper curs de Benestar animal en granges de porcs

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en diferents especialitats ramaderes. El curs està dividit en dues parts: una 1a part general, comuna per a tothom, i una 2a part que consisteix en mòduls específics de lliure elecció. És imprescindible tenir la part comuna per poder realitzar qualsevol dels mòduls específics. Dates curs: els divendres 28 de febrer i 7, 14, 21 i 28 de març de 2014. Part comuna: 190€. Mòdul específic: 75€ Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà) Codi:003


12/02/2014 - Curs de Benestar animal

Curs de Benestar animal

Aquest divendres 7 de febrer va finalitzar amb molt èxit el curs dirigit a TRANSPORTISTES D’ANIMALS I RESPONSABLES D’ANIMALS DURANT EL TRANSPORT. L’objectiu del curs era formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal durant el transport. PROGRAMA IMPARTIT MÒDUL GENERAL 1.- Coneixement dels animals. 2.- Aspectes socials del benestar animal. El benestar animal a l’UE. 3.- El benestar animal a la pràctica diària. MÒDUL ESPECÍFIC • La importància del benestar al transport • Legislació específica de benestar al transport. • Obligacions del transportista i del “Responsable dels animals”. • El disseny dels vehicles. • Condicions dels animals de les diferents espècies i edats pel seu transport, limitacions i prohibicions. Aptitud per al transport. • Repercussions en el benestar de la càrrega, descàrrega i conducció. Formes de millorar el benestar en aquestes fases. • Condicionats especials dels viatges de llarga durada. Atenció als animals a les aturades. • Actuacions en situacions d’emergència. Atencions d’urgència als animals. • Documentació per al transport. Del transportista, el vehicle i els animals. El “Pla de Viatge” . L’E.F.A. Quintanes està homologada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya per poder impartir cursos de formació ocupacional i continua dins de la formació agrària. El curs va ser impartit pel professor de producció ramadera, el veterinari Marco Antonio Jacho López.


06/02/2014 - Visita a BIT Ramadera

Visita a BIT Ramadera

El divendres 31 de gener de 2014, els 23 alumnes de 1r d’agràries vam fer una visita tècnica i econòmica a l’empresa Bagaria i Tristany, dedicada a l’engreix de vedells frisons i sobretot vedells de carn com els salers,els xarolesos, llemosins, Aubrac ... L’explotació consta de dues instal•lacions, una a Les Masies de Voltregà i l’altra a Gurb, on vam poder veure la importància que té el maneig i el benestar dels animals durant tot el període de l’engreix. En Joan Bagaria també ens va explicar tot el procés econòmic de la compra i comercialització dels vedells i com està actualment el mercat, a més de la sanitat, alimentació i maquinària que utilitza a l’explotació. Des d’aquí agrair la disponibilitat i atenció d’en Joan.


06/02/2014 - Marc Farrés guanya el premi "Sost. i innovació de l’àmbit agroalimentari"

Marc Farrés guanya el premi "Sost. i innovació de l’àmbit agroalimentari"

En Marc Farrés Garrido, alumne de l’EFA Quintanes que va acabar el curs passat el GFGM de Produccó Agropecuària, és el guanyador d’enguany del premi “Sostenibilitat i innovació: premi a estudiants de l’àmbit agroalimentari’2014.” en la categoria de grau mitjà, dotat amb 800 euros. En Marc ha obtingut el premi gràcies al seu treball de Síntesi “Projecte de construcció d’un obrador per transformar la llet a l’explotació de vaques Les Basses de Manlleu”. L’explotació Les Basses produeix llet de vaca i comercialitza carn pròpia directament a la seva Agrobotiga, situada a la mateixa explotació. En Marc, tot fent les pràctiques a Les Basses, va saber detectar l’oportunitat de revaloritzar la llet produïda, elaborant i oferint productes làctics als propis clients de l’Agrobotiga. La conclusió de l’estudi va ser que el projecte era econòmicament viable. Avui dia, a Les Basses, el que era una idea, és una realitat. El lliurament del premi va ser el passat dia 29 de gener al Museu Industrials del Ter, a Manlleu. Aquesta va ser la sisena edició dels premis organitzats per l’Oficina de Promoció Econòmica-Ajuntament de Manlleu, amb la col•laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Grup BBVA.


03/02/2014 - Visita a Granges Buadas

Visita a Granges Buadas

Aquesta setmana, dimarts 28 de gener, hem visitat amb els alumnes del 1r curs de Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries, la granja CAN VILÀ, propietat de l’empresa Granges Buadas. És una granja de 1400 truges en cicle obert ubicada a Sant Andreu Salou. Amb aquesta visita vam tenir l’oportunitat de repassar tots els conceptes revisats en el pla d’estudis de producció porcina. Volem aprofitar per donar les gràcies a la Família Buadas Artau i els seus tècnic, en Pau i l’Abel, pels seus valuosos consells.


31/01/2014 - Visita d’ estudis a Grans del Lluçanès

Visita d’ estudis a Grans del Lluçanès

El dijous 30 de gener, amb els alumnes de primer de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Grans del Lluçanès té a Sant Martí d’Albars. En aquesta visita ens han explicat i hem vist tot el procés per obtenir biomassa en forma de Pellet. Un procés que parteix de un material que era un refús de les serradores. Les serradures o encenalls s’assequen i es comprimeixen formant pellets, que després es poden envasar en sacs de 15 kg o en “big bags” de 1100kg o vendre-ho a granel. També ens han explicat els paràmetres que defineixen la qualitat del pellet i com els controlen. Els alumnes ham pogut comprovar com s’ha aconseguit valoritzar un subproducte de les serradores a més de disposar d’un combustible, que és una font d’energia sostenible i més econòmica que els combustibles fòssils.


30/01/2014 - Visita boscos del Montseny

Visita boscos del Montseny

El divendres 24 de gener, els alumnes de cfgm de forestals van poder visitar boscos de castanyers, roures i d’alzines. L’Albert Bosch, antic alumne de grau superior que actualment treballa per al Consorci de la Propietat Forestal i és el responsable de la gestió i assessorament de les finques del Montseny, els va fer de guia. Els va explicar els avantatges i els inconvenients d’estar en una zona protegida i moltes qüestions sobre el perforador de les alzines i el seu assaig de control i prevenció. També van tenir oportunitat de veure els efectes del xancre i de la vespa del castanyer, aquesta última, trobada fa un parell d’anys. També va ser una bona oportunitat per conèixer la gestió de les suredes, de l’avet de Douglas i del pinastre.


30/01/2014 - Viatge del grup d’AGS a Londres.

Viatge del grup d’AGS a Londres.

Un cop més el viatge del grup Accés de Grau Superior a Londres ha estat un gran èxit: quatre dies a la capital anglesa meticulosament organitzats pel Departament d'Anglès de l'escola. Vam tenir la bona sort de poder visitar llocs emblemàtics com el Royal Observatory al barri de Greenwich, Buckingham Palace, Hyde Park, el London Eye, Big Ben, el Natural History Museum i el famós mercat de Camden. També vam navegar en barca pel riu Támesis. Els alumnes van poder practicar l'anglès i van aprendre a desplaçar-se dintre d'una gran ciutat. A més a més, vam tenir la oportunitat de tastar menjars típics com un esmorzar anglès i un curri hindú, i també prendre una beguda en un pub tradicional . Un viatge molt interessant!


27/01/2014 - Visita d’estudis a Parcs i Jardins de Catalunya

Visita d’estudis a Parcs i Jardins de Catalunya

El dijous dia 23 de gener, el 1r curs del CFGM de jardineria i floristeria va anar a visitar l’empresa Parcs i Jardins de Catalunya amb seu a Rubí. La visita estava relacionada amb el Pla d’Estudis de Gestió de Personal . El Sr. Jordi Peiró, del Departament d’Administració, va explicar com gestionaven els 35 treballadors que té l’empresa, tant pel que fa a la gestió administrativa, econòmica com laboral. També va explicar les claus per aconseguir un lloc de feina: com ha de ser el currículum, la presentació personal... Va ser una visita molt didàctica i instructiva pel futur dels nostres alumnes.


27/01/2014 - Visita a Ca l’Alzina

Visita a Ca l’Alzina

La primera alternança de l’any ,amb els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària de Grau Mig, vam anar visitar Ca l’Alzina. Una granja d’ovelles de carn, situada a Santa Agnès de Malenyana.
Ca l’Alzina és una empresa familiar que ja fa 32 anys que funciona. Van començar com quasi bé totes les cases de pagès, tenint vaques. Al pas dels anys però es van anar especialitzant en les ovelles. Van començar aleshores amb 40 ovelles. Posteriorment ha anat creixent al llarg del anys fins a tenir 850 mares, 25 mascles i 75 xais per a la reposició, totes de raça ripollesa.
En Joan i el seu fill , en Josep, (exalumne de Quintanes) ens van explicar tot el procés productiu que els fa obtenir tan bons resultats amb el seu bestiar.
Cal ressaltar la col•laboració de tota la família amb la formació dels nostres alumnes, tan pel que fa amb les visites i les explicacions dels seus tècnics, com per la col•laboració participant dels tribunals de fi de curs i com a responsable d’alternança.


27/01/2014 - Visita a Mas El Garet

Visita a Mas El Garet

La setmana passada vam anar a Tona, a visitar el mas El Garet amb els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària de Grau Mig. En Lluïs Mauri ( exalumne de Quintanes) ens va rebre a casa seva i ens va explicar pas a pas tot el maneig d’una granja de cabres de llet. També vam tenir l’oportunitat de visitar les instal•lacions de la formatgeria que en Lluis i el seu soci, l’Isidre Mas, van obrir ara fa uns quants anys per poder donar-li un valor afegit a la llet de tan bona qualitat de les seves cabres de raça Murciano-Granadina. Els Formatges Mas el Garet han rebut diverses distincions entre les que volem destacar: medalla de plata pel Formatge al Pebre Negre d’ Arcoc en la categoria de formatges convencionals de pasta tova, medalla de plata pel Formatge a les Fines Herbes (plata al Làctium 2013) dins la categoria de formatges elaborats amb llet ecològica, i dins d’aquesta mateixa categoria, medalla d’or pel Formatge el Garet Gran madurat de sis mesos amb llet crua (plata al World Cheese 2011 i bronze al Làctium 2013). “El secret del bon formatge artesà és la bona llet” http://www.maselgaret.com/


24/01/2014 - Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

A partir del dia 20 de gener comencen a Quintanes dos cursos de formació, Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica per persones en situació d’atur. Els cursos són del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’imparteixen en col•laboració amb Fundació Mil•lenari.


16/01/2014 - Visita a Mas El Puig

Visita a Mas El Puig

L’última alternança de l’any, amb els alumnes del primer curs de Producció Agropecuària de Grau Mig vam anar a visitar la granja de vaques de llet de Mas El Puig. En Pere Font, ex alumne de Quintanes, ens va rebre a casa seva i ens va explicar tot el procés productiu que s’ha de portar a terme per fer un litre de llet. Ens va explicar des de com s’alimenten els animals fins a com munyen dos cops al dia amb una sala rotativa. Cal ressaltar la implicació que la família Font té amb la formació dels nostres alumnes, tan pel que fa amb les visites i les explicacions dels seus tècnics, com per la col•laboració en els Cursos de Inseminació Artificial que cada any organitza l’escola.


13/01/2014 - Visita d’estudis a Ilemo Hardi i Sembradores Solà (17-12-13)

Visita d’estudis  a Ilemo Hardi i Sembradores Solà (17-12-13)

Lligat amb el pla d’estudis de mecanització, els alumnes de primer de Grau superior de Gestió d’empreses agropecuàries, van visitar la fàbrica de màquines de tractaments fitosanitaris Ilemo-Hardi de Lleida, on van poder veure diferents tipus de màquines i llurs característiques i funcionament. A la tarda van anar a Calaf a visitar la fàbrica de sembradores Solà on van poder veure els diferents tipus d’equips de sembra, sembradores mecàniques, pneumàtiques i mono gra, el procés de fabricació i llurs característiques i funcionament.


13/01/2014 - Visita al Molló Parc.

Visita al Molló Parc.

Els alumnes de 2n de Forestals de Grau Mitjà hem fet una visita al Molló Parc. Hem pogut veure en directe una bona mostra de fauna autòctona pirinenca (ós bru, linx, geneta, cérvol, cabirol, mufló, llop, duc, esparver, xoriguer, voltor, àliga marcenca, etc.). La visita ha estat guiada amb explicacions sobre les característiques i hàbits dels diferents animals. Abans de finalitzar, el propietari, Sr Toni, ens ha explicat el procés de creació del parc i la seva gestió.


18/12/2013 - Nadal 2013

Nadal 2013

El director, els professors, el personal no docent i els col-laboradors de l'escola EFA Quintanes us desitgem un bon Nadal i un feliç any nou.


18/12/2013 - Visita als Aiguamolls de l’Empordà

Visita als Aiguamolls de l’Empordà

El passat dijous 4 de desembre, amb el segon curs de grau superior forestal, vam anar a entrevistar-nos amb en Josep Espigulé, antic director del parc durant 11 anys, i ara encarregat de l’educació ambiental dels Aiguamolls. Al matí vam estar comentant diversos aspectes relacionats amb la gestió de la fauna, flora, aigua i dels visitants de l’espai, i a la tarda fam fer diversos recorreguts per observar la fauna i les instal•lacions de l’espai protegit.


18/12/2013 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta Concessionari New Holland Case

Visita d’estudis  al Grup Casacuberta Concessionari New Holland Case

El passat dimarts 11 de desembre, els alumnes de primer de grau superior de Gestió d’empreses agropecuàries, van visitar les instal•lacions que té el Grup Casacuberta al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. Després de visitar totes les instal•lacions del concessionari, els van explicar les dues solucions que hi ha actualment en tractors per reduir l’emissió de partícules, i complir la normativa europea TIER 4A, és a dir el sistema SCR de reducció catalítica selectiva, sistema que utilitza urea i el sistema CEGR de recirculació dels gasos d’escapament refrigerats. Seguidament van poder veure els dos sistemes en dos tractors de la Marca New Holland, a més de repassar temes de la mecànica i el manteniment dels tractors.


18/12/2013 - Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Els alumnes de 1r de Grau Mitjà de Jardineria, acompanyats per l’Ivan i en Jordi, han visitat el Jardí botànic de Barcelona. Situat a Montjuïc, el JBB presenta una gran col•lecció de plantes de clima mediterrani d’arreu del món: de Xile, de Califòrnia, de Sud-àfrica, d’Austràlia i del Mediterrani pròpiament dit.
A part de l’aspecte botànic, el JBB també permet una interessant aproximació als aspectes relacionats amb el disseny i el paisatgisme per tal com està organitzat i pels materials utilitzats.
Hem concordat tots en què és un jardí bonic però encara molt jove. D’aquí uns 50 anys, amb els arbres més desenvolupats serà encara millor.
Cal afegir que dos roures martinencs i una alzina dels que es poden veure al jardí provenen de la finca de Quintanes, que els va cedir al JBB quan el construïen.
Els Jardins de Costa i Llobera són una magnífica col•lecció de cactus, crasses i palmeres d’arreu del món, bona part dels quals donats per col•leccionistes durant tot el segle XX, a la façana marítima de la muntanya de Montjuïc.
És un material extraordinari per fer una classe pràctica de botànica a l’aire lliure.


18/12/2013 - Visita a Explotacions Forestals Cusachs

Visita a Explotacions Forestals Cusachs

El dia 12 de desembre, amb els alumnes de 1r de forestal vam visitar “Explotacions Forestals Cusachs”. Va ser una visita de tot el dia per poder veure molta maquinària forestal, que era del què es tractava. Aquesta empresa, a més de treballar la finca familiar, fan de rematants i treballen per altri.; també fan venda de fusta i altres productes forestals. L’objectiu de la visita era poder veure “in situ” i treballant tot un seguit de màquines forestals i així va ser. Vam veure motoserres tallant i desbrancant pins, tractors amb diferents tipus de desbrossadores : de martells, de cadenes i de braç, tractor amb cabrestant. També un auto carregador de la marca John Deere fent desembosc amb l’espectacularitat que això comporta. Un toro per a la manipulació de la biomassa d’estella i després tot un seguit de serres i serres de cinta per a fer la llenya que venen a particular.


12/12/2013 - Visita a Casa Thió

Visita a Casa Thió

El Dimecres 4 de desembre el grup d’alumnes que estudien 2n curs de Producció Agropecuària van fer una visita a l’explotació de vaquí de llet “Can Thió de Baix” situada al poble de Franciac. Es tracta d’una explotació de tipus familiar. L’Eduard Aymerich va exposar la trajectòria, el sistema de funcionament, la producció de llet, la reproducció de les vaques, la gestió d’empresa, etc. L’Eduard va explicar vàries iniciatives que han implantat amb l’objectiu de reduir els costos de producció, principalment a partir de l’alimentació produïda a la pròpia explotació, i ajustant les racions a les necessitats de les vaques. La visita va ser una gran ocasió d’aprenentatge, ja que va mostrar la importància de la gestió a l’empresa, l’establiment d’objectius, la realització d’accions i l’avaluació dels resultats, junt amb la voluntat de millora contínua per projectar l’empresa endavant.


10/12/2013 - Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

El proper dia 19 de desembre de 2013 es farà a l’EFA Quintanes la jornada tècnica de “Dejeccions ramaderes: com reduir-ne l’impacte” a càrrec del Sr. Josep Turet, director del SART Medi Ambient de la U Vic.
Programa:
9:15h Presentació de la jornada a càrrec del Sr. Antoni Martorell, director de l’EFA Quintanes.
9:30h El biogàs de les dejeccions ramaderes: un recurs energètic i un camí a la sostenibilitat.
A càrrec del Sr. Josep Turet, director del SART Medi Ambient de la U Vic.
11:00h Pausa
11:30h Sortida comercial de les dejeccions ramaderes a través del compostatge, a càrrec del Sr. Jaume Heras, enginyer agrònom.
13:00h Taula rodona.


Arxiu PDF: Cartell de l'acte en format PDF


04/12/2013 - Visita a ADF Montseny Ponent

Visita a ADF Montseny Ponent

El passat 28 de novembre amb els alumnes del 2n curs del CFGM de Treballs forestals vam fer una visita d’estudis a l’ADF Montseny Ponent. El seu president i alcalde de El Brull, en Ferran Teixidó, ens va fer una explicació sobre les ADFs: qui les compon, materials, vehicles, finalitat... i ens va explicar com ha funcionat el projecte energètic de biomassa forestal que han dut a terme a El Brull. Per acabar la visita vam anar a veure la caldera de biomassa que forma part del projecte i ens va explicar el seu funcionament. És una visita molt didàctica per veure si la biomassa és o no és el futur per al sector forestal.



S'estan mostrant 25 notícies (426-450) de 563