Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

08/05/2018 - Visita d’estudis a Márquez Horticultors

Visita d’estudis a Márquez Horticultors

El dimarts 8 de maig, amb els alumnes de segon de grau mitjà d’explotacions agropecuàries, s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Márquez Horticultors té a Calella. En aquesta visita el gerent, el Sr Márquez ens han explicat com va iniciar l’empresa el 1983 amb la producció de tomàquets en cultiu hidropònic, els avantatges, com per exemple produir tomàquets de qualitat tot l’any, i inconvenients d’aquest sistema de producció. Els alumnes han pogut veure les instal•lacions, veure els controls que es duen a terme, el sistema de producció integrada i fins i tot fer el reconeixement de la sanitat vegetal de les tomaqueres . Una empresa pionera en la utilització del cultiu hidropònic i que té uns 17.000 m2 d’hivernacles i amb una producció anual d’uns 180.000 kg


16/04/2018 - Els dies 18, 19 i 20 d’abril es van celebrar les Jornades Càpsula

Els dies 18, 19 i 20 d’abril es van celebrar les Jornades Càpsula

El Consell Comarcal d’Osona, conjuntament amb les regidories de Joventut dels ajuntaments de la comarca, organitzen la nova edició Càpsula. Són unes jornades d’orientació acadèmica i professional que donen eines als joves per prendre decisions sobre el seu futur. Està adreçada a alumnes de 4t d’ESO i es mostren les diferents opcions formatives postobligatòria de la comarca d’Osona. Els dies 18, 19 i 20 d’abril del 2018, vam estar presents a l’Edifici del Sucre de Vic durant el matí a partir de les 10 fins a les 14h i vam presentar l’oferta educativa del nostre centre. Impartim Cicles Formatius de GM i de GS: GM Producció Agropecuària, Aprofitament i Conservació del Medi Natural, i Jardineria; GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Gestió Forestal i del Medi Natural, i Paisatgisme i Medi Rural.


13/04/2018 - Visita d’estudis a Aricoforest SL

Visita d’estudis a Aricoforest SL

El dijous 12 d’abril amb els alumnes de segon de superior de Gestió Forestal, s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Aricoforest té a Les Preses. En aquesta visita el gerent, Antoni Arimany (ex-alumne de Quintanes) ens ha explicat com es va aconseguir, pràcticament des de zero, muntar una empresa que es dedica a treballs forestals, de jardineria i manteniment de carreteres i com ha anat creixent i expandint-se; també ens ha explicat l’aposta de l’empresa en la utilització d’energies alternatives, com la solar Els alumnes han pogut veure part de la maquinària de la que disposa l’empresa, les instal•lacions que té a la població de les Preses i també conèixer com s’organitza l’empresa, com s’aconsegueix portar-ne el control, etc.


10/04/2018 - VISITA DE MAQUINÀRIA A CAN FRASER

VISITA  DE MAQUINÀRIA A CAN FRASER

El dia 10 d’abril hem anat a fer una visita tècnica sobre maquinària a l’empresa Aulet Batlle d’Aiguaviva, amb els alumnes de 2n d’agraris de grau mitjà. El Sr. Jordi Aulet ens ha fet una molt bona explicació de totes les màquines de què disposen, que són moltes i variades. S’han pogut fer moltes preguntes sobre les característiques de les màquines, funcionament, manteniment, avaries, costos, rendiments, preus, amortitzacions, rendibilitat, etc. Ha estat una molt bona visita i agraïm moltíssim la disponibilitat d’en Jordi. Moltes gràcies.


10/04/2018 - VISITA D’ESTUDIS A JUSCAFRESA

VISITA D’ESTUDIS A JUSCAFRESA

El dia 10 d’abril, amb els alumnes de 2n d’agraris de grau mitjà, vam visitar l’empresa Juscafresa de Camallera. Allà vam poder veure com és el disseny, fabricació i muntatge de diversitat de remolcs agrícoles. El Sr Joaquim Juscafresa va dedicar una bona estona del seu temps a l’explicació i visita de les instal•lacions de l’empresa. Els alumnes van poder fer tot un seguit de preguntes, per a poder saber més del tema de la fabricació de maquinària agrícola, el seu disseny,fabricació, pintat, seguretat, normatives, comercialització arreu del món... Des d’aquí agrair a tota la família Juscafresa el seu bon tracte i acolliment.


09/04/2018 - Jornada de grimpada

Jornada de grimpada

Els dies 4 i 5 d’abril es va fer una jornada de trepa a l’escola per als alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi rural. Quatre especialistes en aquest tema, encapçalats per en Frederic Llambés, van ser els encarregats d’ensenyar als alumnes les diferents tècniques per trepar als arbres i desplaçar-se, així com les mesures de seguretat que s’han de seguir en tot moment. Tots els alumnes van practicar i treballar per assolir un nivell bàsic. Aquestes jornades es desenvolupen als arbres del jardí de l’escola on disposem d’exemplars d’alçades i característiques diferents. Des de l’escola es potencien aquest tipus d’activitats per tal de proporcionar als alumnes una formació de nivell i actualitzada a les noves tècniques i materials.


09/04/2018 - PRÀCTICA DE SEMBRA

PRÀCTICA DE SEMBRA

Un cop fet l’estudi de tota la maquinària per a la preparació del terreny i màquines de tirar adob orgànic i químic, es treballen a classe les sembradores. A partir d’aquí es fa una pràctica sobre el terreny, per veure la seva acció i es fa la prova de sembra. Es calculen les diferents dosis per hectàrea que hi tirarem, es marquen i es fan les parcel•les d’assaig, per després poder determinar la millor llavor i la dosi més adient per a la zona. També s’aprofitaran les pràctiques per fer l’estudi de les males herbes que hi puguin sortir més endavant.


06/04/2018 - Fira de l’estudiant de Manresa

Fira de l’estudiant de Manresa

A partir del dilluns dia 9 fins al 12 d'abril se celebrarà la Fira de l’estudiant de Manresa al Palau Firal de Manresa de 9h a 14h i de 15h a 19h. La Fira de l'Estudiant és una iniciativa creada amb la voluntat d'oferir recursos que ajudin a prendre decisions en l'àmbit acadèmic i professional. Nosaltres hi estarem presents amb l’estand del Consell Comarcal d’Osona on hi haurà agrupada tota l’oferta formativa de cicles formatius que s’imparteixen a la comarca d’Osona.


06/04/2018 - VISITA D’ESTUDIS A CAN VERNIS

VISITA D’ESTUDIS A CAN VERNIS

El dimarts dia 20 de març, amb els alumnes de 1r d’agraris, vam visitar l’empresa Vernis i Taberner S.L. de Gurb, més coneguda com a Can vernís, concessionari John Deere. El Sr. Manel Lara, comercial de la casa, ens va fer un “tour” per totes les instal•lacions, on vam poder veure els diferents tallers de fabricació i de reparació a més dels magatzems on hi tenen totes les màquines noves i d’ocasió. Un cop acabada la visita de les instal•lacions, en Manel, va respondre a totes les preguntes que portaven preparades els alumnes, que van ser unes quantes. Agraïm una vegada més la col•laboració i la boníssima atenció que ens han dispensat. Gràcies.


23/03/2018 - Grup de recerca universitari internacional sobre l’Alternança-Dual visita l’escola Quintanes

Grup de recerca universitari internacional sobre l’Alternança-Dual visita l’escola Quintanes

En el marc de les sessions de treball realitzades a Quintanes i a la Universitat de Lleida, el dimarts 13 de març un grup d’investigadors sobre la Formació per Alternança / Dual de Catalunya i el Quebec van visitar Quintanes amb la intenció de conèixer sobre el terreny l’experiència d’un centre que la practica des de fa gairebé mig segle. El grup estava compost per sis persones, entre les quals, tres professors de la Universitat de Sherbrooke (Quebec): Claudia Gagnon, que també és la Coordinadora de grups de recerca sobre alternança de l’AIMFR; Philippe Maubant, que a més col•labora amb unes quantes universitats franceses; i Marc Boutet. També Jordi Coiduras, professor de la Universitat de Lleida; Pere Puig Calvó, ex Director de Quintanes, Secretari General de l’AIMFR i professor visitant de la Univesidad de San Carlos (Guatemala); Jordi González , professor a l’escola Quintanes, Coordinador de l’AIMFR i doctorand a la Universitat de Vic; i amb la presència d’Antoni Tort, Director de l’escola de Doctorat de la Universitat de Vic. El tema principal d’aquesta setmana de treball ha estat la recerca en la formació de formadors en el sistema pedagògic de l’alternança a Catalunya i al Quebec. A la foto, d’esquerra a dreta: Coiduras, Puig, Boutet, Maubant, Gagnon i González. Hi falta Tort.


22/03/2018 - Mercat del Ram

Mercat del Ram

Els dies 23, 24 i 25 de març vam estar al Mercat del Ram, una fira del sector agropecuari. Aquest any hi haurà unes Jornades Tècniques, veritable aposta pel coneixement, que consten de conferències sobre qüestions d’interès per a professionals que es faran de dimarts a dissabte, organitzades per diferents entitats i institucions. Nosaltres estarem ubicats dins del Recinte Firal per poder-vos oferir la nostra formació. Us hi esperem!


20/03/2018 - Visita d’Estudis de la gestió dels espais verds a l’Ajuntament d’Olot

Visita d’Estudis de la gestió dels espais verds a l’Ajuntament d’Olot

El dia 20 de març els alumnes de primer de CFGM de Jardineria van visitar el servei d'espais verds de l'Ajuntament d'Olot. L’objectiu de la trobada va ser conèixer de primera mà com es gestionen els espais verds públics, i en especial com s'aplica la gestió integrada de plagues. Els alumnes de l'escola, juntament amb els serveis tècnics de l'Ajuntament d'Olot, han recorregut diferents espais de la ciutat com el Parc Nou, l'Avinguda Cuba i la Torre Malagrida. Han visualitzat algunes plagues existents i han pogut conèixer la manera com l'Ajuntament d'Olot n’estableix mètodes de control. La gestió integrada de plagues consisteix en l’examen acurat de tots els mètodes de protecció vegetal disponibles i posterior integració de mesures adequades per evitar el desenvolupament de poblacions d’organismes nocius i mantenir l’ús de productes fitosanitaris i altres formes d’intervenció en nivells que estiguin econòmica i ecològicament justificats i que redueixin o minimitzin els riscos per a la salut humana i el medi ambient.


07/03/2018 - Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn Rural

Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn Rural

L’Escola, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i Casa Tarradellas, promouen la convocatòria d’aquest Premi. Us animem a que presenteu la vostra candidatura de l'1 de març al 30 d'abril. +informació a la pàgina web www.quintanes.com


05/03/2018 - 20è Congrés de l’APEVC

20è Congrés de l’APEVC

Roses, del 8 al 10 de març de 2018 va acollir el Congrès de l’APEVC. PRESENTACIÓ Les zones verdes i l’arbrat de carrer són elements essencials per disposar d’un espai urbà de qualitat i amb capacitat d’adaptació a un ambient que canvia ràpidament: són ja una infraestructura urbana imprescindible. En aquest 20è Congrés de l’APEVC, de la mà de reconeguts experts, es van tractar aspectes clau per configurar i consolidar el verd necessari.


Arxiu PDF: Díptic 20è Congrés de l’APEVC


01/03/2018 - Campionats d'FP de Catalunya, Catskills, amb la competició de l'especialitat de jardineria i paisatgisme a Castellar del Vallès

Campionats d'FP de Catalunya, Catskills, amb la competició de l'especialitat de jardineria i paisatgisme a Castellar del Vallès

Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català competeixen en 29 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant. Nosaltres vam participar-hi a la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme els dies 20 i 21 de febrer amb els alumnes de GM de Jardineria i amb els de GS de Paisatgisme i Medi Rural. Els alumnes han d’utilitzar diversos materials, com ara pedres naturals o artificials, fusta i/o plàstic, substrats, gespa i plantes, per crear aquesta zona enjardinada d’acord amb el plànol i les indicacions proporcionades pel jurat. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.


23/02/2018 - Adquisició de nova maquinària

Adquisició de nova maquinària

L’escola EFA Quintanes, augmenta el seu parc de maquinària amb un tractor tallagespes de la marca VIKING, per a poder millorar les pràctiques amb els alumnes de jardineria. Gràcies a la col•laboració que tenim amb l’empresa Vicreu, de Vic, s’ha fet realitat un objectiu que feia temps que es perseguia. Aquesta és una màquina que els alumnes es trobaran a les empreses i que caldrà que sàpiguen manipular, conduir, fer-ne la seva posada a punt i el seu manteniment. Esperem que se’n tregui un bon profit. També esperem que les sinèrgies que hi ha entre l’escola i l’empresa Vicreu vagin tirant endavant. Des d’aquí els volem agrair la seva col•laboració i participació en l’aprenentatge dels nostres alumnes.


22/02/2018 - VISITA D’ESTUDIS A FIMA

VISITA D’ESTUDIS A FIMA

El passat dia 22 de febrer, Quintanes va assistir a la 40a Fira de Maquinària Agrícola de Saragossa amb els alumnes dels cicles formatius d’Agraris i de Paisatgisme i Medi Rural, amb un total de més de 60 alumnes. Una de les coses a destacar va ser un retorn de marques que feia temps que no hi eren presents i sobretot l’allau de visitants que vam trobar, la qual cosa normalment significa un bon present pel sector agrari. Totes les primeres marques portaven novetats i sobretot màquines de grans potències i dimensions. Pel que fa als alumnes, els va agradar molt i com sempre falta temps per a poder veure tot el què voldries.


19/02/2018 - IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

El dia 20 de febrer de 2018, vam assisitir a la IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, organitzat amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll, el Departament d’Ensenyament i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura en el marc del programa Odisseu, el Servei Educatiu del Ripollès, el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament. El Saló també compta amb un espai d’orientació per a què els estudiants puguin decidir el seu futur acadèmic i laboral. Horari: de les 10h a les 14.30h. Pavelló esportiu de Ripoll.


14/02/2018 - Visita d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a l’empresa Saltoky

Visita d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a l’empresa Saltoky

El passat dia 14 de febrero, amb els alumnes de 1r de CFGM de jardinería, vam visitar l’empresa Saltoky de Vic. A l’empresa ens van explicar de forma extensa temes relacionats amb el reg del jardí. També vam visitar les seves instal•lacions i vam veure el material de que disposen per als professionals de diversos sectors.


12/02/2018 - Fòrum Professional de Jardineria 2018

Fòrum Professional de Jardineria 2018

El Gremi de Jardineria de Catalunya ha organitzat, un any més, la Jornada tècnica per a professionals de la jardineria que, enguany, se celebrarà a l’Espai Tolrà, de Castellar del Vallés els propers 20 i 21 de febrer. Els jardins són avui més propers i necessaris que mai. És per això que, en el marc del Fòrum Professional de Jardineria, una de les activitats més destacades comptarà amb la participació d’un total de 16 alumnes de 8 centres amb cicles de jardineria de Catalunya, que participaran en aquesta 7a edició del campionat de formació professional Catskills amb la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme. A més a més, el Fòrum Professional de Jardineria organitzat pel Gremi de Jardineria de Catalunya inclou enguany un seguit de demostracions pràctiques que volen acostar els professionals del sector a noves formes de fer i maquinàries de darrera generació. Per a més informació, pots consultar el programa de la jornada.


Arxiu PDF: Programa Forum Castellar V 18


02/02/2018 - JORNADA FORESTAL ECHO

JORNADA FORESTAL ECHO

El passat divendres 2 de febrer, el Sr. Pedro Sillero de l’empresa Honda Echo de la Garriga, va venir a Quintanes a fer una jornada teoricopràctica, sobre màquines forestals als alumnes de 2n de grau superior forestal. La jornada va consistir en una part a l’aula, per parlar de diferents temes relacionats amb les motoserres com el seu funcionament, motors, contaminació, manteniments, futur, etc. Una segona part es va dur a terme al bosc, on en Pedro ens va fer una demostració pràctica d’abatiment, desbrancat i trossejat amb seguretat i professionalitat. També vam poder veure el funcionament i la comparació de la motoserra més potent del mercat de funcionament amb bateria, envers la tradicional d’explosió de 2 temps. Tot plegat va ser una jornada molt interessant, pedagògica i motivadora per als nostres alumnes.


31/01/2018 - VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

El dimecres 31 de gener, amb els alumnes de 2n de CFGM de jardineria, vam visitar BrucJardí al matí i CORMA a la tarda. A BrucJardí ens va atendre el gerent, en Francesc Caballero, qui ens va fer de guia per a les instal•lacions tot explicant-nos els diferents materials que existeixen per a construir jardins i les tendències actuals. A part va transmetre tota la il•lusió que té pel món de la jardineria i va animar els alumnes a treballar amb constància i il•lusió. A CORMA ens va atendre la responsable de qualitat, l’Eli Alonso, qui va explicar els orígens de CORMA i el seu funcionament. Els alumnes van poder veure in situ milers i milers de plantes. Amb aquestes dues visites els alumnes poden obtenir molta informació que els serà útil per al seu projecte. Volem agrair tant a en Francesc com a l’Eli l’atenció i tracte dispensat. Sempre és un plaer anar-los a visitar.


24/01/2018 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

El dimecres 24 de gener de 2018, amb els alumnes de primer de Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, s’ha visitat les instal•lacions que el Grup Casacuberta (concessionari de maquinaria agrícola Case IH i New Holland) té al parc d’activitats econòmiques d’Osona. La visita ha tingut dues parts: en primer lloc s’ha realitzat una visita per les instal•lacions, on ens han explicat la seva distribució, com s’organitzen, com gestionen els residus, els recanvis, etc. Seguidament un tècnic de l’empresa New Holland, especialista en les noves motoritzacions per complir les noves normatives europees sobre emissió de gasos i partícules contaminants, ens ha explicat les solucions a les que s’està arribant per reduir aquestes emissions .


16/01/2018 - Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

El dimarts 16 de gener, els alumnes de 1r CFGS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita a diferents hivernacles de la zona del Maresme. La primera part de la visita es va fer a Premià de Mar, on van anar a veure un hivernacle de producció de planta (de l’empresa Cultius Roig) i un de comercialització de planta (de CORMA (Cooperativa de plantes ornamentals del Maresme)). Durant la visita ens va acompanyar en Toni Hernández, enginyer tècnic de l’empresa ININSA, una empresa que es dedica a la construcció de tot tipus d’hivernacles i centres de jardineria arreu del món. La segona part de la visita es va fer als hivernacles de Can Bleda (Mataró), on un alumne de l’Escola Quintanes, en Marc Masjoan, ens va fer la visita guiada, mostrant-nos les diferents instal•lacions de les quals disposava, i ens va posar una mica al dia dels preus de mercat de les diferents instal•lacions agrícoles.


10/01/2018 - Visita a Mas La Carrera

Visita a Mas La Carrera

El dia 10 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas La Carrera és una empresa familiar que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Sergi Pujolriu, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i empren nous projectes de millora, com per exemple la identificació individual de les vaques via GPS, l’ús de sensors, etc. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.maslacarrera.cat/en

S'estan mostrant 25 notícies (126-150) de 557