Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

28/01/2015 - VISITA D’ESTUDIS A SESACOR SL.

VISITA D’ESTUDIS A SESACOR SL.

El dia 28 de gener amb els alumnes de primer d’agraris vam anar a visitar l’empresa SESACOR SL , dedicada a l’engreix de vedells de carn i xais. La visita va ser molt interessant ja que a més d’explicar-nos tot el que fa referència a l’engreix dels vedells: alimentació, maneig, sanitat, veure instal•lacions, etc. també ens van parlar sobre el tema, molt interessant, de la comercialització, tant pel que fa a la compra com a la venda de vedells i xais. La principal particularitat de l’empresa de la família Segura, de Riber, és la venda d’aquests animals a països àrabs com Líbia, Líban, Algèria i properament potser Egipte, amb totes les dificultats i tràmits burocràtics que això comporta. Tan el Sr. Joan com en Sergi ens van explicar amb detall totes les preguntes que els vam fer i els volem agrair la seva dedicació i col•laboració.


27/01/2015 - Visita d’estudis a Can Vilà

Visita d’estudis  a Can Vilà

El dia 27 de gener hem visitat amb els alumnes del 1r de Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries la granja Can Vilà, propietat de l’empresa Granges Buadas. És una granja de 1400 truges en cicle obert ubicada a Sant Andreu Salou. Amb aquesta visita vam tenir l’oportunitat de repassar tots els conceptes revisats en el pla d’estudis de producció porcina. Volem aprofitar l’ocasió per donar les gràcies a la família Buadas Artau i als seus tècnics, en Pau i l’Abel, pels seus valuosos consells.


23/01/2015 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta, Concessionari New Holland Case

Visita d’estudis  al Grup Casacuberta, Concessionari New Holland Case

El passat dijous 22 de gener, els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió d’empreses agropecuàries van visitar les instal•lacions que té el Grup Casacuberta al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. Després de visitar totes les instal•lacions del concessionari, els van explicar les dues solucions que hi ha actualment en tractors per reduir l’emissió de partícules i complir la normativa europea TIER 4A, és a dir, el sistema SCR de reducció catalítica selectiva, sistema que utilitza urea i el sistema CEGR de recirculació dels gasos d’escapament refrigerats. Seguidament van poder veure els dos sistemes en dos tractors, un de la marca New Holland i un de la marca Case. Visita molt interessant ja que a més permet repassar temes de mecànica i manteniment del tractor


Arxiu PDF: Més fotografies


+ info: http://www.grupcasacuberta.net/automocion/index.php?seccion=historia&idioma=es
22/01/2015 - VISITA A PARCS I JARDINS DE CATALUNYA I A IMAQ

VISITA A PARCS I JARDINS DE CATALUNYA I A IMAQ

Aquest dijous, dia 22 de gener, amb els alumnes de 1r curs del CFGM de jardineria i floristeria hem visitat l’empresa de Parcs i Jardins de Catalunya, empresa de jardineria, i IMAQ, botiga de maquinària i taller, ambdues ubicades a Rubí. A Parcs i Jardins de Catalunya ens van explicar la gestió de personal i a IMAQ ens van explicar temes relacionats amb la maquinària de jardineria. Van ser unes visites que van ajudar a entendre la complexitat de la gestió de personal i de la maquinària. Volem agrair tant a representants de Parcs i Jardins de Catalunya com a representants d’IMAQ l’atenció rebuda. Si voleu conèixer més Parcs i Jardins de Catalunya i IMAQ podeu consultar els seus webs: http://www.parcsijardinscatalunya.com/ http://www.integralmaquinaria.com/ca/imaq


+ info: http://www.parcsijardinscatalunya.com/
15/01/2015 - VISITA D’ESTUDIS AGROSALVI

VISITA D’ESTUDIS AGROSALVI

El passat dijous 15 de gener, amb els alumnes de segon curs de grau mitjà de jardineria, es va anar a visitar l’empresa Agrosalvi a Viloví d’Onyar. Aquesta empresa fa molts anys que es dedica a la venta de productes fitosanitaris, a la realització de tractaments i actualment a l’assessorament en aquests temes, en els àmbits d’agricultura i jardineria. Ens va atendre la Sra. Teia que va explicar als alumnes les darreres novetats en temes de normativa d’aplicació de fitosanitaris, necessitat d’assessorament, gestió integrada de plagues, diferència entre productes d’us professional i productes JED (jardineria exterior domèstica), les condicions d’emmagatzematge d’aquest tipus de productes per una empresa de jardineria petita o mitjana, i les condicions d’emmagatzematge que havien de complir ells com a empresa distribuïdora. També els va fer una explicació dels tractaments amb endoteràpia i de la lluita biològica. Una visita molt interessant sobretot per conscienciar els alumnes de la necessitat d’estar al dia en el tema de sistemes de lluita contra plagues i malalties.


12/12/2014 - Jornades de demostració de maquinària Agric & Bison

Jornades de demostració de maquinària Agric & Bison

Els dies 11 i 12 de desembre, amb els alumnes de 1r de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries vam assistir a la demostració de màquines de l’empresa Agric&Bison. La demostració va durar un dia i mig. Primer ens van fer una explicació de l’empresa Bison (empresa familiar mexicana) que ha comprat l’empresa Agric amb l’objectiu d’introduir-se en el mercat europeu. Després ens van ensenyar les noves instal•lacions de l’empresa situada a Centelles, i per acabar vam anar a Mas Casacuberta, a Collsuspina, on vam poder comprovar el funcionament al camp d’ un seguit de màquines: subsoladors, pales excavadores per accionar amb el tractor, barrinadores, grades de discs, etc.


11/12/2014 - Visita a Explotacions Forestals Cusachs

Visita a Explotacions Forestals Cusachs

El dia 11 de desembre, amb els alumnes de 1r de forestal vam visitar “Explotacions Forestals Cusachs”. Va ser una visita de tot el dia per poder veure molta maquinària forestal, que era del què es tractava. Aquesta empresa, a més de treballar la finca familiar, fan de rematants i treballen per altri; també fan venda de fusta i altres productes forestals. L’objectiu de la visita era poder veure “in situ” i treballant tot un seguit de màquines forestals i així va ser. Vam veure motoserres tallant i desbrancant alzines sureres, tractors amb diferents tipus de desbrossadores : de martells, de cadenes i de braç, tractor amb cabrestant. Un toro per a la manipulació de la biomassa d’estella i després tot un seguit de serres i serres de cinta per a fer la llenya que venen a particulars. També ens van explicar tot el que fa referència a manteniment i reparacions de màquines a més de tots els preus actualitzats. Finalment, donar un especial agraïment al Sergi per a totes les seves explicacions i dedicació.


10/12/2014 - La Festa de Nadal ha estat un èxit!

La Festa de Nadal ha estat un èxit!

El diumenge passat va tenir lloc la tradicional Festa de Nadal a l’Escola. Durant la jornada es van dur a terme les reunions de pares dels diferents cursos dels CFGM i es va fer una xerrada molt interessant sobre “l’autoritat dels pares” per tal de donar eines per millorar la relació i la comunicació amb els nostres fills adolescents. Seguidament, alumnes de 1r de CFGM van servir un bon àpat preparat per les cuineres de l’escola i per acabar la jornada va tenir lloc la rifa de dues magnifiques paneres amb productes de primera qualitat. Va ser un dia per estar junts pares, fills, monitors i personal no docent de l’Escola.


10/12/2014 - Jardí Botànic de Barcelona i Jardins Mossèn Costa i Llobera

Jardí Botànic de Barcelona i Jardins Mossèn Costa i Llobera

El passat 10 de desembre, els estudiants de 1r de Grau Mitjà de Jardineria de Quintanes van visitar el Jardí Botànic de Barcelona i els Jardins Mossèn Costa i Llobera. Acompanyats pel monitors Jordi i Ivan, al Botànic van poder treballar diferents aspectes de la seva formació, com la morfologia i fisiologia de les plantes, adaptacions al clima mediterrani i conceptes relacionats amb el disseny de jardins i paisatgisme. I al Costa i Llobera, es van poder estudiar especialment cactus, crasses i palmeres; permetent descobrir als alumnes un vessant més del disseny i funcionament de les plantes Tenim els dos jardins situats a Montjuic, i des d’aquest web aprofitem per recomanar la seva visita i gaudir-ne.


03/12/2014 - Visita a la granja SAT GURI

 Visita a la granja SAT GURI

Com ja sabeu l’escola Quintanes programa visites d’estudis per tal que els alumnes adquireixin coneixements de les diferents produccions agrícoles i ramaderes. És per això que el dia 3 de desembre, els alumnes de segon curs del Grau Mitjà d’Explotacions Agropecuàries, van visitar l’explotació SAT GURÍ, situada a Cassà de la Selva. El Sr. Francesc Bofill, responsable de l’empresa, va fer les explicacions i va guiar el grup per les diferents instal•lacions de l’empresa. La visita va permetre conèixer de primera mà el funcionament d’una gran explotació de vaques de llet, i veure les seves modernes instal•lacions, inclosa la sala de munyir rotativa exterior de 60 punts. Si en voleu saber més de la SAT Gurí podeu trobar informació a


+ info: http://gurisat.com/
27/11/2014 - Tertúlia professional amb els alumnes de Grau Superior de Forestal

Tertúlia professional amb els alumnes de Grau Superior de Forestal

El passat 27 de novembre ens va visitar l’exalumne i divulgador ambiental Josep A. Uroz per passar una estona fent tertúlia amb els alumnes del cicle de grau superior de Gestió Forestal i Medi Natural. La xerrada es va centrar en donar consells sobre com abordar l’inici d’una activitat professional centrada en la divulgació mediambiental, partint de l’experiència viscuda pel mateix Josep, fundador de Naturepolitan. Temes legals, formació continuada, publicitat, elaboració del lloc web i preparació de les activitats... van ser alguns dels temes tractats. Tanmateix va recomanar diversificar l’oferta de serveis professionals per arribar al màxim nombre de clients. En aquest sentit va posar com exemple la seva nova orientació com empresari: Bloom Jardineria (www.bloomjardineria.com), des d’on ofereix serveis de disseny i manteniment de jardins.


+ info: http://www.naturepolitan.com
21/11/2014 - VISITA D’ESTUDIS A HONDA GREENS I OUTILS WOLF.

VISITA D’ESTUDIS A HONDA GREENS I OUTILS WOLF.

El dijous 21 de novembre, amb els alumnes de primer de jardineria, vam anar a fer unes visites d’estudis per veure tot tipus de maquinària destinada a empreses professionals de jardineria. Primer, al matí, visita a Honda Greens de la Garriga, on el Sr Pedro Sillero, tècnic de la casa, ens va ensenyar totes les màquines de les marques que representen -Honda, Echo i Silky- explicant-nos els detalls tècnics de cadascuna. A la tarda, després de dinar a l’arborètum de Santa Maria de Palautordera, ens vam arribar a l’empresa Outils Wolf de Sant Feliu de Buixalleu on vam veure i provar les seves màquines i també els tractorets tallagespes i desbrossadors Etèsia. Des d’aquí volem agrair la col•laboració d’aquestes empreses en la formació dels nostres alumnes i la implicació de les persones que ens van atendre. Moltes gràcies.


18/11/2014 - VISITA COLL FRED

VISITA COLL FRED

El passat dimarts 18 de novembre vam anar a Vidrà, a visitar l’empresa Coll Fred s. l. que elabora carn fresca de vedella i porcí i embotits artesans i els comercialitza a les seves pròpies botigues. Els nostres alumnes del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior, especialitat de Gestió Ramadera, van poder comprovar de primera mà, gràcies a les explicacions de l’Esteve i en Ricard, pare i fill, tots dos exalumnes de Quintanes, el particular i exitós model de producció que ha portat la seva empresa a ser capdavantera en el seu sector. El procés de producció comença al Mas Cavaller de Baix, on seleccionen amb molta cura el bestiar de raça Llemosina base genètica dels seus animals. Segueix a l’obrador, on s’elaboren tots els productes derivats del porc i la vedella, així com l’elaboració de plats preparats i finalitza a les diferents botigues que tenen en diferents punts de la comarca d’Osona.


+ info: http://www.collfred.cat/
11/11/2014 - Setmana de la Ciència 2014

Setmana de la Ciència 2014

Una vegada més la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya torna a programar, en col•laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, un conjunt d’actes en el marc de la Setmana de la Ciència 2014. El passat mes d’octubre us vàrem informar de l’oferta d’enguany i us fem saber que encara queden places lliures als següents tallers: Taller de Mecatrònica Dimarts 18 d'11 a 13h Dimecres 19 d'11 a 13h Taller de Bioinformàtica Divendres 21 de 10 a 11h Taller Com trobar informació per al treball de recerca a la biblioteca Dilluns 17 de 10:30 a 12h Taller Prussian Blue Divendres 21 de 9:30 a 10:30h Com creixen els cristalls? Dijous 20 de 9 a 10:30h Trobareu totes les activitats descrites àmpliament en el llibret que us enviem i a la pàgina web de la UVic-UCC (www.uvic.cat/setmanadelaciencia), des d’on podreu formalitzar les inscripcions que hem prorrogat fins a finals d’aquesta setmana. Si voleu sol•licitar més informació, podeu contactar amb la Unitat de Divulgació Científica de la UVic (tel. 938815507), o bé enviar un correu electrònic a l’adreça Udivulga@uvic.cat


Arxiu PDF: Programa


03/11/2014 - Visita al Mas Bes

Visita al Mas Bes

El passat 21 d’octubre, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van visitar l’explotació Mas Bes, situada a Salitja. Mas Bes és una explotació lletera que produeix llet per a la marca ATO Natura. En Carles Comas i la Maria Viñolas van explicar als alumnes l’evolució i el funcionament de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat, i també els seus projectes de diversificació de l’activitat agrària.


+ info: http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/

S'estan mostrant 15 notícies (331-345) de 550