Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

04/12/2017 - Visita a la granja EL PINÓS NOU.

Visita a la granja EL PINÓS NOU.

El dia 28 de novembre, alumnes de segon curs de mitjà de producció agropecuària van visitar l’explotació Mas El Pinós Nou a Rupit. El Pinós Nou és una granja que produeix llet de vaca. Actualment els socis de l’empresa són els germans Jordi i Sebastià Juanola. És una empresa familiar on hi treballa tota la família, i també en Gerard Juanola, un ex-alumne de Quintanes. El Pinós Nou és un exemple d’una empresa altament professionalitzada, que compagina el conjunt d’aspectes que integren la producció de llet amb una visió de futur. En Jordi ens va explicar l’evolució i la situació actual de la granja, la certificació de la llet en origen, les auditories de qualitat per a la seguretat alimentària, la munyida i la qualitat de la llet, el benestar animal, la sanitat, la reproducció, la selecció genètica, la valoració morfològica i productiva de les vaques, les instal•lacions i les associacions a les qual formen part, etc. En Sebastià ens va explicar l’alimentació, la maquinària, els cultius, la recria, la situació del sector productor de llet, etc. El Pinós Nou és una explotació capdavantera, amb iniciativa emprenedora, innovadora, implicada en el sector, que evoluciona i s’adapta als temps. Les darreres inversions en instal•lacions li han permès una millora del benestar de les vaques prepart, i una millora en la il•luminació. Des de l’escola agraïm a Mas El Pinós Nou l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


28/11/2017 - Visita d’estudis a Sant Boi de Lluçanès

Visita d’estudis a Sant Boi de Lluçanès

El dimarts 28 de novembre, els alumnes de CFGM de Jardineria i Floristeria van fer una visita a una empresa de moviments de terra a Sant Boi de Lluçanès. L’empresa era del senyor Carles Viladecans, especialista en construccions de rocalles. En Carles, després d’explicar-nos com havia iniciat l’empresa i com havia anat evolucionant al llarg dels anys, ens va ensenyar la maquinària de la que disposava i ens va fer una relació de feines que podia fer cadascuna de les màquines, els costos de manteniment, els períodes d’amortització i la vida útil que tenien. Després ens va mostrar com funcionaven algunes d’elles com l’obre-rases, la giratòria o la retroexcavadora mixta. Els alumnes de Quintanes es van mostrar interessats en les diferents explicacions que ens va oferir en Carles, el qual, en acabar, ens va convidar a un pica-pica. Per acabar la jornada, vam aprofitar que estàvem a Sant Boi de Luçanès i vam anar a visitar el Roure de la Senyora, un espectacular roure que podria tenir més de 500 anys.


27/11/2017 - Tertúlia professional Ramon Puigoriol

Tertúlia professional Ramon Puigoriol

El passat dilluns 27 de novembre va venir a l’escola Quintanes en Ramon Puigoriol, empresari de la construcció. En Ramon va fer una tertúlia amb els alumnes de 2n curs de CFGM en Jardineria i Floristeria en la qual va explicar l’evolució de la seva vida professional i la seva empresa, i va exposar als alumnes algunes de les tècniques bàsiques de la construcció en jardineria, referides a la construcció d’escales, drenatges, murs, passarel•les i camins. Finalment, després d’esmentar la varietat de materials de construcció que hi havia, ens va fer una relació de les diferents obres que havia fet a l’escola.


24/11/2017 - Jornada Teòrico-Pràctica a l'Empresa Honda Greens (ECHO)

Jornada Teòrico-Pràctica a l'Empresa Honda Greens (ECHO)

El 24 de novembre, en Josep Bagaria i en Sergi Vila, han assistit a una jornada tècnica però fonamentalment pràctica, sobre maquinària de jardineria i forestal de la marca ECHO on s’ha fet molt incís en les proves de màquines amb bateria, que són present i futur en aquest món. Aquesta jornada, tot i estar destinada a les empreses comercialitzadores d’aquests productes, també han convidat a la nostra escola. L’assistència ha estat de més de 60 distribuïdors d’arreu de Catalunya i d’Espanya. Durant la jornada ens han permès provar moltes motoserres, desbrossadores, tallatanques, bufadors..., tant de bateria com de motors de gasolina, amb tota una sèrie de novetats que aniran sortint al mercat. Sobretot el que més ha sorprès ha estat la motoserra de bateria Echo de 1600 wats, la qual hem comprovat que fa la feina amb igual rapidesa que una motoserra d’explosió de 45 c.c. Aquestes jornades no són gaire freqüents que les facin les grans marques, suposem pel cost econòmic que els hi comporta, però realment són molt interessants per a nosaltres , per a la nostra formació i per posar-nos al dia de les noves tecnologies, per després aportar-ho als nostres alumnes. Ha estat una jornada molt profitosa i que volem agrair a tot l’equip professional d’Honda Greens de la Garriga.


22/11/2017 - Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

El dimecres 22 de novembre, els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita al Paratge de Tudela, que es troba en el Parc Natural del Cap de Creus. Al Paratge de Tudela, des de l’any 1962 al 2004 s’hi localitzava el complex turístic de vacances “CLUB MED” de propietat francesa. L’any 2010, després d’un procés de restauració integral, es va recuperar l’espai, de gran interès pel que fa a la geologia, la fauna i la flora. A la tarda vam visitar el Parc de Pedra Tosca, un parc del barri de Bosc de Tosca de les Preses. Es va promoure la recuperació d’aquest espai l’any 2003. El parc està situat a l’antiga ruta del carrilet, una via verda d’Olot a Girona. Està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural de la Garrotxa. El parc està format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, que permeten observar i entendre l'entorn natural que es visita i inclou explotacions agrícoles amb cultius tradicionals de la zona i amb tècniques ecològiques.


17/11/2017 - Visita d'Estudis amb la Federació d’ADFS de la comarca d'Osona

Visita d'Estudis amb la Federació d’ADFS de la comarca d'Osona

El passat dijous 17 de novembre, els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitaments Forestals van anar a veure com treballava una colla de la Federació d’ADFs de la comarca d’Osona. Formaven part de la colla dos exalumnes, l’Àngel i en marc, a més d’en Pau. L’Àngel com a cap de colla ens va explicar quina era la seva feina i va mostrar tot el material que portaven a l vehicle com motoserres, perxes, desbrossadores, material per a trepa... També ens va acompanyar el gerent, en Jaume qui ens va explicar com es planificaven les diferents feines i com gestionava els 24 treballadors que tenien en aquest moment. Sempre és gratificant veure que alumnes que fa anys que han acabat Quintanes tenen una bona feina dins el sector forestal. Agrair a en Jaume, l’Àngel, en Marc i en Pau el temps que van dedicar a la formació dels nostres alumnes.


16/11/2017 - Visita d'Estudis a Honda Greens

Visita d'Estudis a Honda Greens

El passat dijous 16 de novembre, amb els alumnes de primer de GM de jardineria vam poder fer una visita d’estudis a les instal•lacions d’Honda Greens de La Garriga. Aquesta visita està relacionada amb el pla d’estudis de maquinària de jardineria. El Sr. Pedro Sillero ens va explicar tot el que fa referència a les màquines més importants utilitzades a la jardineria, com poden ser tallagespes, motocultors, desbrossadores, bufadors, motoserres de tala i d’esporga de la marca ECHO, regeneradors, biotrituradores, sulfatadores ... També vam poder comprovar el tall de les eines manuals de SILKY. Després de veure tota aquesta maquinària i parlar-ne abastament vam visitar les instal•lacions i ens va fer una demostració d’algunes de les màquines abans esmentades. Cal dir també que ens van fer esment de les noves màquines amb bateria que són present i futur en el sector. Molt bona visita i agraïda pels alumnes.


16/11/2017 - Visita d'Estudis a Outils Wolf

Visita d'Estudis a Outils Wolf

El dia 16 de novembre, amb els alumnes de primer de jardineria, vam visitar les instal•lacions de l’empresa comercialitzadora de maquinària de jardineria per a tot Espanya de les marques OUTILS WOLF I ETESIA. Ens van atendre durant unes tres hores i ens van explicar l’empresa, les màquines , eines i sobretot el seu funcionament . Els alumnes i monitors vam poder provar tota classe de màquines tallagespes a motor i amb bateria, última novetat, i tractorets professionals tallagespes i desbrossadors. És una visita molt pràctica i que evidentment agrada molt, pel fet de poder portar tota aquesta maquinària. Moltes gràcies a en Gerome i a en Jordi per la seva disponibilitat i bon tracte envers nosaltres.


10/11/2017 - Visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips, SL

Visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips, SL

El passat 10 de novembre, els alumnes del cicle formatiu de grau superior de Paisatgisme i Medi Rural van realitzar la visita a l’empresa Vernis & Taberner Equips SL. Es tracta d’una empresa que es dedica a la venda i reparació de maquinària agrícola i de jardineria. Amb 150 anys d’història dins el sector, actualment són concessionari oficial de la marca John Deere, Echo, Manitou i Komatsu.


+ info: http://www.vtequips.com/blog/
02/11/2017 - L’equip de Tetrafoc ha fet la formació de primers auxilis i dues Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència

L’equip de Tetrafoc ha fet la formació de primers auxilis i dues Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència

L’equip de Tetrafoc ha fet la formació de primers auxilis i dues Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència als alumnes de 1r de GS de Paisatgisme i Medi Rural i als de Gestió Forestal i del Medi Natural Com a professionals de l’emergència, han proposat una sèrie de necessitats formatives específiques, les quals poden esser de molta utilitat per als alumnes (futurs treballadors/empresaris), vers a la gestió de l’emergència. Principalment, a les aules es treballa molt la prevenció, però no la gestió de l’emergència. Treballant l’emergència, podem minimitzar danys personals, materials i al medi ambient. Des d’un punt de vista teòric, casuístic i pràctic, és un bon punt per començar a treballar. En general, no s’està preparat per gestionar adequadament cadascuna de les actuacions durant una emergència. Per aquest motiu, han donat aquest suport al pla formatiu. Durant la realització de Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència, s'han tractat temes com: - Primers auxilis. La cadena de socors, SVB, PLS, RCP, Heimlich, hemorràgies, maniobres bàsiques de mobilització/immobilització, DESA (Desfibril•lador semi automàtic) i cremades. - Teoria del foc i aspectes relacionats. Detecció, extinció i utilització de materials (extintors, BIES, mitjans de fortuna, etc). - Nocions generals sobre els plans d’evacuació/autoprotecció i simulacre d’emergència. - Tipus d’emergències, fases i actuacions. o Trucada d’emergència i comunicacions. o Incendi/explosió. o Electrocució. o Accident de transit. o Reaccions amb productes químics. o Ambients hipòxics.


26/10/2017 - Col•loqui sobre Pedagogia de l’Alternança al Canadà

Col•loqui sobre Pedagogia de l’Alternança al Canadà

La setmana del 16 d’octubre, el professor de l’EFA Quintanes, Jordi González, va participar al “Colloque International Alternance: Formation et Transformation” a la Universitat de Sherbrooke, Quebec (Canadà), organitzat per aquesta universitat i l’Associació Internacional de Moviments Familiars de Formació Rural (AIMFR) de la que en Jordi González n’és el Coordinador. A part de ser-ne un dels impulsors i organitzadors, va fer una intervenció sobre la multiplicitat dels rols del formador en Alternança, més concretament sobre les tutories i l’acompanyament de l’alumne. També va moderar una taula rodona sobre la importància de l’empresa en la formació per Alternança. En el transcurs del col•loqui van tenir lloc diferents conferències, taules rodones, presentacions de recerques, així com testimonis de l’experiència personal de professors, alumnes, ex alumnes, responsables de pràctiques, pares, etc. Entre els ponents es va comptar amb destacades personalitats del món universitari, persones vinculades al Ministeri d’Educació del Quebec, així com pedagogs de reconeguda vàlua, sobretot quebequesos i francesos. Aquest esdeveniment pretenia ser un diàleg entre els que fan i viuen l’Alternança, i els que l’analitzen i l’estudien. Les qüestions plantejades i que van constituir el fil conductor van ser: Com es forma en Alternança? Com es transforma l’alumne dins de l’Alternança? Com es transforma el medi socioprofessional a través de l’Alternança? i, Com es transforma l’Alternança al llarg del temps? El resultat: un enriquiment per a tots els assistents i per a les institucions, xarxes d’escoles de tot el món, etc. a les que representaven. També cal destacar que es pretenia impulsar entre la comunitat educativa (escoles, universitats, etc.) la recerca científica sobre el sistema pedagògic de l’Alternança, però per veure els resultats sobre aquest objectiu evidentment caldrà esperar un temps.


26/10/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural

El dijous 26 d'octubre amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural vàrem realitzar les visites d'estudis a Agro massot i Agroservi Rius. Aquestes dues empreses es dediquen a l'activitat agrícola, la primera dins el sector de la fruita i concretament la producció de poma (varietat Pink Lady) i pera. A Agroservi Rius es va poder visitar inicialment les instal•lacions on s'emmagatzemen els adobs líquids i sòlids, les llavors i els productes fitosanitaris que comercialitzen. Seguidament vàrem poder veure com treballaven algunes de les diferents màquines de les quals disposen per realitzar treballs a tercers. Va ser una visites on els alumnes varen poder observar dues tipologies de producció molt diferenciades dins el sector agrícola i com pot variar aquesta activitat en les diferents regions del nostre país.


19/10/2017 - Visita d'Estudis al viver central de Forestal Catalana

Visita d'Estudis al viver central de Forestal Catalana

El passat 19 d’octubre els alumnes de 1er de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural van visitar el viver central de Forestal Catalana, a Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva. La jornada, tot i que va estar passada per aigua, va permetre al grup d’estudiants veure els processos de producció de planta forestal, destinada bàsicament a repoblacions i a restauracions. Ens va atendre la Laura, la tècnica de l’àrea de planters, que després d’explicar-nos tot el procés de producció del material forestal va proposar un seguit de pràctiques que anaven des de la selecció i tria de llavors selectes, fins a feines de formació i manteniment de diferents peus arboris. La segona part de la jornada tenia per objectiu visitar una repoblació de pi insigne (Pinus radiata) a la zona del Montnegre-Corredor, però es va haver de suspendre per les condicions meteorològiques.


17/10/2017 - Visita a Mas Bes

Visita a Mas Bes

El dia 17 d’octubre, l’explotació agropecuària Mas Bes va rebre la visita dels alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas Bes és una empresa que produeix llet per a la marca ATO Natura. En Joan Viñolas va explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de gent interessada. Els visitants poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de la pròpia explotació, i finalment dinant al restaurant de la granja. Mas Bes és una mostra d’una empresa oberta al públic, que evoluciona, empren nous projectes, dóna a conèixer uns productes, fruit del seu treball i els valors que els mouen. Des de l’escola agraïm a Mas Bes l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/
16/10/2017 - Un grup de l’escola CFAA Ste. Livrade (França) ens visita.

Un grup de l’escola CFAA Ste. Livrade (França) ens visita.

Entre els dies 16 i 20 d’octubre de 2017, un grup de d’alumnes francesos de escola CFAA Ste. Livrade va fer un viatge a Catalunya per descobrir el sector agrícola i ramader català. Durant el viatge van conèixer els vins i olis del Celler Cooperativa d’Espolla (Espolla), l’elaboració d’embotits a la Casa Riera Ordeix (Vic), la producció de llet a l’explotació el Riquer (Gurb), la producció porcina a Mas Rovelló (Manlleu), l’explotació bovina de carn ecològica Mas Vall-Llossana (Castellterçol), i el concessionari de maquinària agrícola Casacuberta (Vic), a més també van fer una visita turística-cultural a Barcelona ciutat. Agraïm a totes les persones i empreses que han col•laborar fent possible el viatge. Les escoles CFAA Ste. Livrade i Quintanes col•laboren en l’organització, d’una estada que el proper mes de març, alumnes de Quintanes, faran en explotacions ramaderes de la regió d’Aquitània (França).


11/10/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGS de Paisatgisme i Medi Rural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGS de Paisatgisme i Medi Rural

El passat dia 11 d’octubre amb els alumnes de 1r de CFGS de Paisatgisme i Medi Rural vam visitar els Vivers Sala Graupera. Els responsables dels vivers Sala Graupera ens van explicar diferents temes relacionats amb la producció present en els seus vivers. És una empresa amb més de 50 anys d’antiguitat i, des de fa 20 anys, especialitzada en plantes per a la jardineria sostenible. Introdueixen gèneres i espècies d’altres zones mediterrànies, amb colors i floracions repartides durant totes les estacions de l’any i amb una nova i àmplia varietat que permet escollir les més adequades, per a cada cas particular.


10/10/2017 - VIATGE D’ESTUDIS AMB ELS ALUMNES DE 1r DE CFGM DE PRODUCCIÓ AGROPECUÀRIA

VIATGE D’ESTUDIS AMB ELS ALUMNES DE 1r DE CFGM DE PRODUCCIÓ AGROPECUÀRIA

Del 2 al 6 d’octubre es va fer el viatge professional amb els alumnes que han començat el 1r curs de producció agropecuària a Quintanes. El viatge va consistir en fer visites tècniques a explotacions i empreses dels departaments francesos del Tarn i l’Aveyron. Les visites es realitzen gràcies a la col•laboració de l’Escola MFR Peyregoux, on també vàrem estar acollits. Els llocs visitats van ser: una explotació ecològica bovina i porcina, una CUMA (maquinària agrícola), una explotació de vaques de carn de la raça Blonde d’Aquitaine i alls roses, les caves de formatge de Roquefort, una explotació d’ovelles de llet de raça Lacaune, l’escorxador de Puylaurens, una explotació de vaques de llet amb transformació de làctics, una explotació d’ànecs raça Barbarie i pollastres on fan l’elaboració de foie i patés i la cooperativa Coopelso, que és un centre de producció de dosis de semen per a fer I.A. a diferents races bovines. També vam fer la visita cultural de la ciutat emmurallada de Carcassona i el pont de Millau. Aquesta setmana de visites i de convivència ens ha ajudat a cohesionar el grup, veure noves realitats i aprendre moltes coses d’agricultura, ramaderia i comercialització, dels nostres veïns francesos.


09/10/2017 - Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

La setmana del 25 al 29 de setembre els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria van realitzar el viatge d’estudis a la Costa Blava. El viatge és un complement essencial pel programa formatiu de l’escola. I l’objectiu és introduir-se en els conceptes bàsics de la jardineria. Vam visitar uns 9 jardins que hi ha a la zona i vam poder veure temàtiques i conceptes molt diferents.


28/09/2017 - Visita a Mas Terricabras

Visita a Mas Terricabras

El dia 26 de setembre, els alumnes de segon curs de producció agropecuària van visitar Mas Terricabras, una explotació agrícola i ramadera situada a Oristà, al Lluçanès. Mas Terricabras és una empresa familiar, on hi treballa la família Rovira Costa, la qual ens va rebre, va respondre a les preguntes que li feien els alumnes i ens va mostrar el bestiar, les instal•lacions i la maquinària. Mas Terricabras té una producció i activitat diversificada: la producció de cultius cerealístics, lleguminoses, crucíferes, la cria de vedells d’engreix, molts d’ells procedents del propi ramat de vaques de carn criades de manera extensiva, i una producció porcina intensiva. Altres coses remarcables de la visita són la recuperació i la producció d’una varietat local de cigrons, actualment reconeguda amb una Denominació d’Origen, i que, a causa de la creixent presència de senglars, és difícil de portar a terme, i la producció de la varietat de blat Forment. Aquests productes els comercialitzen de manera local i directa, als consumidors, als restaurants i als forns per a l’elaboració d’un pa d’alta qualitat. El seu esperit innovador i la iniciativa va fer que instal•lessin a la granja un sistema de calefacció amb energia renovable, on com a combustible utilitzen estella de producció pròpia. A més també produeixen electricitat per mitjà de plaques solars fotovoltaiques instal•lades a la teulada de la granja. Des de l’escola, agraïm a la família Rovira Costa la seva amabilitat i atenció que ens ha permès l’experiència de fer aquesta interessant visita.


28/09/2017 - Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural

Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural

Aquesta setmana els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural estan realitzant el viatge d’estudis a Esterri d’Àneu i a Sort. En aquest viatge a part de conviure durant una setmana en altres circumstàncies, s’estan introduint al món forestal des de mirades diferents al medi natural que els envolta. Són uns dies intensos i molt enriquidors per adquirir coneixements.


21/09/2017 - Visita d’Estudis a Vivers Serra amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

Visita d’Estudis a Vivers Serra amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

El passat divendres 15 de setembre vam anar amb els alumnes de 1r de CFGM de jardineria a visitar els Vivers Serra, situats a Viladordis. Aquesta és la seva primera visita i té com a propòsit que els alumnes, futurs jardiners, tinguin una primera presa de contacte amb el sector. Ens va atendre en Joan, el seu gerent, qui ens va explicar un munt de detalls que només l'experiència te'ls dóna. Per sobre de tots els altres, els principals serien que si treballes i confies, les coses acaben sortint i que per guanyar clients cal aconseguir sorprendre'ls i que no hi ha res millor que el boca-orella. També ens va sorprendre al dir-nos que no creu en la publicitat, però cal fer-la. És molt fàcil encomanar-se de la seva energia i del seu bon fer.


23/06/2017 - Presentació de projectes de GM de Producció Agropecuària

Presentació de projectes de GM de Producció Agropecuària

El dia 23 de juny van haver-hi les presentacions dels projectes dels alumnes de GM de Producció Agropecuària. Els alumnes van exposar el seu projecte de fi de cicle davant un tribunal format per professionals del sector de la ramaderia. Aquest any els projectes han estat orientats a la comercialització i venda directa dels diferents productes, gestió de granges i ampliacions o creacions d’instal•lacions, que els nostres alumnes s’han posat com a objectiu, en els seus respectius treballs. En la presentació oral vam tenir l’oportunitat d’escoltar les experiències viscudes a llarg de tot l’any durant el desenvolupament de tot el procés productiu de diferents explotacions agropecuàries, temes treballats evidentment dins el crèdit de síntesi. Per constituir el tribunal vam comptar amb la col•laboració de distingits tècnics del sector: Ramon Balaguer, Abel Buadas, Albert Catot, Daniel Segalès, Joan Rifà, Marc Tatjé, Joan Bagaria, Martí Orriols i Jordi Prat Tècnics Superiors en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries i exalumnes de l’escola, i Anna Casabella, Tècnica en Producció Agropecuària. Agraïm la col•laboració dels professionals del sector que han format part del tribunal que ha avaluat els diferents projectes.


20/06/2017 - Presentació de projectes de GM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural i de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Presentació de projectes de GM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural i de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

El dia 20 de juny es van fer les presentacions de projectes dels CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural i de GS Gestió Forestal i del Medi Natural. Els alumnes van exposar i defensar els seus projectes de síntesi davant un tribunal format per diversos professionals experts del sector forestal. Els tribunals van valorar l’esforç que representa fer un treball d’aquest i tipus i la capacitat de defensa dels alumnes. Aquest acte va servir una vegada més per donar un altre pas en la formació dels nostres estudiants i que tinguessin un nou contacte amb la realitat del sector al qual pertanyen. Van participar als tribunals els Enginyers, del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca (Sra. Marta Domenech), 3 del Centre de la Propietat Forestal, (Sr. Felix Mascort, el Sr. Joaquim Avellà i el Sr. Lluis Pujol), de l’empresa Social Forest (Sr. Joachim Englert), de Tac-Osona (Sr. Pere Medina), d’EMC Enginyeria (Sr. Marc Casanova), d’E2 Estudis (Sr. Ferran Moll), de l’Ajuntament de Vic (Sr. Jordi Boadas), de Vigué-Subirà, SCP (Sr. Jordi Vigué), de Gestió forestal sostenible (Sr. Albert Ilari), de l’Ajuntament de Tagamanent (Sr. Cristian Castillo), de la Diputació de Barcelona-Garraf, enginyer agronom i exalumne de l’escola (Sr. Jose Santaella), de Foresterra el Sr Xavier Laporta i de l’ADf d’Esparreguera el Sr Josep Grau , i 6 tècnics superiors de gestió forestal i del medi natural (Sr. Victor Jurado, Sr. Marc Pujol, Sr. Jofre Delgado, Sr. Arturo Navarro, Sr. Mimoun Ouchan, Sr. Boris Lapuerta). Agraïm la col•laboració dels professionals dels sector forestal que han format part del tribunal i que han avaluat els diferents projectes.


19/06/2017 - Presentació de projectes de GM de Jardineria i GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal

Presentació de projectes de GM de Jardineria i GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal

El dia 19 de juny van haver-hi les presentacions dels projectes dels alumnes de GM de Jardineria i de GS de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal. Aquests treballs han estat desenvolupats durant tot el curs escolar i pretenen ser projectes reals, tant pel que fa a les propostes d’enjardinament com les de ramaderia i assistència en sanitat Animal. Van assistir com a tribunals les següents persones i responsables. En l’àrea de Jardineria: el Sr. Arnau Petit en representació de l’empresa Arico-forest, el Sr. Jordi Nogué de Jardineria Nogué, el Sr. Albert Surribas de Surribas – Natura, el Sr. Joel Sala de l’empresa de jardineria Joel Sala, la Sra. Laia Grifell Enginyera tècnica agrícola i Especialitzada en Gestió d’Espais Verds, el Sr. Josep Uroz de Bloom Jardineria. I de l’àrea de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal: el Sr. Francesc Bofill i el Sr. Juli Serrat de l’empresa Balsa, la Sra. Naila Gomez de Gepork, el Sr. Joan Viñas productor de llet i exalumne de l’escola, el Sr. Ramon Bach veterinari i productor d’ovelles i secretari d’ANCRI, el Sr. Josep Gasa Catedràtic de la Facultat de veterinària de la Universitat Autónoma, el Sr. Xavier Alabern, productor d’horta ecològica, el Sr. Carles Sanchez de la empresa Albet. Agraïm la col•laboració dels professionals dels diferents sectors que han format part del tribunal que ha avaluat els diferents projectes.


14/06/2017 - Visita d’Estudis a l’IRTA Mas Badia, a la Tallada de l’Empordà, i a Giropoma, situada a Ullà

Visita d’Estudis a l’IRTA Mas Badia, a la Tallada de l’Empordà, i a Giropoma, situada a Ullà

El dimarts 13 de juny amb els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària vam visitar l’IRTA Mas Badia de la Tallada de l’Empordà i Giropoma, situada a Ullà. L'IRTA és l’Institut de Recerca Tecnològica Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La missió de l'IRTA és la de contribuir a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, al proveïment d'aliments sans i de qualitat per als consumidors i, en general, a la millora del benestar de la población, i Giropoma és una empresa de carácter privat que es dediquen a la comercialització de la poma. Les dues visites van ser molt positives, ja que per una banda van poder observar la investigació del cereal i del sector fructícola. I per altra banda van poder veure la técnica de cultiu, producció, conservació, selecció i envasat d’un producte fructicola. Giropoma és una organització que posa el màxim d’entusiasme perquè el consumidor tingui el producte de máxima qualitat. Agraïm a les dues organitzacions les visites que ens van oferir.S'estan mostrant 25 notícies (151-175) de 553