Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

24/10/2018 - VISITA ESTUDIS A SECANIM

VISITA ESTUDIS A SECANIM

El passat divendres dia 19 d’octubre els alumnes de primer curs del grau superior de ramaderia i assistència en Sanitat Animal, varen visitar la planta de tractament de residus de categoria 1 (animals remugants morts en explotacions ramaderes) i categoria 2 (animals monogàstrics morts en explotacions ramaderes) situada a Térmens. De la planta en surten una farina que anirà destinada a destrucció en plantes productores de ciment o bé per fer-ne fertilitzants i un greix que s’aprofitarà per fer biodiesel. Agraïr a l’empresa SECANIM per poder-nos deixar visitar l’esmentada planta.


23/10/2018 - Visita d’Estudis a Vivers de Jaume Reixach i Hortícola Andiñach

Visita d’Estudis a Vivers de Jaume Reixach i Hortícola Andiñach

La setmana del 8 d’octubre, amb els alumnes de 1r de CFGM de jardineria, vam estar a la comarca del Maresme, on vam visitar els Vivers de Jaume Reixach i Hortícola Andiñach. En Jaume i en Joan ens van fer una visita pels seus vivers explicant amb tota mena de detall el cultiu i espècies que produeixen. Entre moltes d’altres , gramínies, planta vivaç, i de temporada.


11/10/2018 - Mas Terricabras

Mas Terricabras

El passat dimarts, dia 2 d’octubre, els alumnes de 2n de CFGM de Producció Agropecuària van fer una visita a l’explotació Mas Terricabras situada a Oristà. Mas Terricabras és una empresa familiar, una explotació agrícola ramadera diversificada, que consta d’una producció porcina intensiva, de vaques de carn extensives, de vedells d’engreix i de produccions de diferents cultius cerealístics i farratgers. Alguns aspectes singulars i remarcables de l’explotació són: - El sistema de calefacció de la granja porcina funciona amb biomassa produïda a la pròpia explotació, i la producció d’energia elèctrica renovable amb plaques solars fotovoltaiques. - La producció i comercialització del blat Forment, un blat panificable d’alta qualitat i valor alimentari que comercialitza de manera directa. - Mas Terricabras també ha estat pionera en produir el “Tomàquet verd d’Oristà”, i el reconegut “Cigró d’Oristà”, que té Denominació d’Origen. Des de l’escola Quintanes agraïm a la família Rovira Costa la seva amabilitat i atenció que han permès als alumnes l’experiència de conèixer aquesta interessant explotació.


11/10/2018 - Viatge d’estudis de 1r de CFGM de Producció Agropecuària a França.

Viatge d’estudis de 1r de CFGM de Producció Agropecuària a França.

La setmana de l’1 al 5 d’octubre vam fer el viatge d’estudis de primer de CFGM agraris a França, a la regió del Migdia-Pirineus, i més concretament, a la Vall del Tarn. Vam fer 9 visites tècniques a diferents tipus d’explotacions i algunes visites culturals com la ciutat emmurallada de Carcassona, la ciutat de Castres, el pont de Millau i el poble de Lautrec. També una tertúlia amb una monitora de l’escola que ens acollia, on ens va fer una presentació agrària, ramadera i cultural de la zona. Les visites tècniques van ser a una explotació Bio “ecològica” de vaques de carn i porcs, una CUMA, una granja de vaques Blonde d’Aquitània i cultiu d’alls, a les caves de Roquefort, una granja d’ovelles de llet Lacones, un escorxador, una granja de vaques de llet amb robots de munyir, una explotació d’embutxament d’ànecs amb el seu escorxador i transformació de productes i, finalment, a un centre d’inseminació i recerca genètica de bovins. Ha estat un viatge molt profitós i els alumnes l’han valorat molt positivament.


08/10/2018 - Viatge d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Viatge d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Del 24 al 28 de setembre els alumnes de1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural han estat a l’Alt Pirineu, fent el viatge d’estudis. En aquest viatge s’introdueixen al món forestal des de mirades diferents al medi natural que els envolta i adquireixen coneixements del territori i del sector. Fem esment de les visites realitzades i les seves activitats: el dilluns van visitar l’Espai Raier i les Planes de Son on van fer activitats relacionades amb l’Arquitectura bioclimàtica i el Planetari i observació d’estels. El dimarts igualment a Planes de Son van fer tres activitats diferents: recorregut naturalista, més enllà d’una egagròpila i cinema naturalista. El dimecres es va visitar el centre de Fauna de Planes de Son al matí i a la tarda acompanyats d’en Xavier Garreta es va presentar el Projecte Piros Life. Tot seguit es va tractar la problemàtica de l’ós al Pirineu amb l’activitat “Amb el ramat i el pastor”. El dijous, amb l’Andreu González, del Projecte Boscos de Muntanya. Bergwaldprojekt es va fer una visita sobre el terreny de treballs de bioenginyeria I es va visitar el til•ler de Reguerals (arbre monumental); a la tarda es va visitar la Formatgeria Tros de Sort i el divendres, de camí de tronada, es va visitar l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-Sana i es va fer com activitat anellament d’ocells.


03/10/2018 - Primers auxilis a l’escola

Primers auxilis a l’escola

Cada any a l’escola es fa un curs de 8 hores de primers auxilis. A la formació es tracten diversos temes que ensenyen a l’alumne a actuar després de diferents situacions que requereixen primers auxilis i, d’aquesta manera, assistir la víctima fins que arribi el personal sanitari especialitzat. S’ensenya a l’alumne a actuar davant d’hemorràgies, ferides, en casos de traumatismes, cremades, congelació, fractures, asfíxia, picades d’insectes o altres animals. Com també actuar en casos d’aturada cardíaca… Són els conceptes bàsics perquè l’alumne aprengui a fer les maniobres pertinents i pugui actuar de manera adequada i amb rapidesa davant d’una emergencia mèdica.


02/10/2018 - Visita a VICREU

Visita a VICREU

Els dies 3 i 4 d’octubre els alumnes de primer de CFGM de Jardineria i els d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural han visitat VICREU, empresa puntera en el sector de la jardinería i també empresa distribuïdora d’Stihl i Husqvarna. Durant les visites els tècnics han fet presentacions de motoserres i desbrossadores, i també de tot un seguit de maquinaria destinada al manteniment de jardins. Ens han mostrat les seves característiques tècniques, el manteniment i aspectes de seguretat. Aprofitem per agrair la profitosa col•laboració de VICREU amb l’escola des de fa anys.


28/09/2018 - Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Durant la setmana del 24 al 28 de setembre, amb els alumnes de primer de CFGM de Jardineria, es va fer el viatge d’estudis a la Costa Blava (França), amb l’objectiu d’aprofundir en conceptes de jardineria i en moltes realitats que són difícils d’ensenyar a l’aula. Aquests dies es van visitar 9 jardins on els alumnes van treballar diferents temes de caire tècnic, botànic i de disseny. Aquests viatges són un complement essencial en el programa formatiu dels alumnes de l’escola.


13/09/2018 - Ruta pels boscos d’Osona amb els alumnes de 1r de CFGS Gestió Forestal i del Medi Natural

Ruta pels boscos d’Osona amb els alumnes de 1r de CFGS Gestió Forestal i del Medi Natural

El passat 13 de setembre, amb els alumnes de 1r de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural vam fer una ruta moderada pels voltants d’Osona. La ruta va ser Vidrà-St. Pere de Torelló pel Forat Micó. Aquesta ruta es fa per diversos motius: per observar diferents tipus de boscos, per treballar les associacions de plantes, per visualitzar les variacions de plantes en funció del clima i per veure de la vora les gestions forestals.


30/07/2018 - NOVETAT! Cursos d’ECC’s a empreses

NOVETAT! Cursos d’ECC’s a empreses

A partir del mes de setembre l’Escola EFA Quintanes inicia una nova modalitat de cursos ECC (European Chainsaw Certificate: carnet europeu de motoserra). La intenció de l’escola és apropar-se a les empreses per tal de professionalitzar i millorar les condicions de seguretat i de treball del sector forestal. Aquest nou format consistirà en la realització dels cursos ECCs in situ a les empreses, sempre i quan l’espai (bosc o piles de fusta) compleixi amb els requisits fixats per l’EFESC (European Forestry Skills Council). L’escola posarà a disposició un formador que es desplaçarà a les empreses que així ho sol•licitin. La durada dels cursos dependrà del nivell, del número i la disposició del personal. Els cursos que es podran realitzar a través d’aquesta modalitat seran el nivell ECC1, ECC2 i ECC3. Quintanes oferirà la possibilitat de fer un curs intensiu “preparatori” per aquelles persones que ja hagin fet un curs ECC oficial i es vulguin presentar a examen. Aquesta modalitat es podrà realitzar tan a l’escola, com a l’empresa. Per a més informació trucar al 938502441 o enviar un email a efa@quintanes.com


26/07/2018 - Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural.

Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural.

L’escola EFA Quintanes i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya han signat un conveni de col•laboració per a la validació de programes de formació contínua. Descripció Curs que ofereix una especialització en la implementació de nous projectes i en les tasques de gestió i manteniment de les activitats que aprofiten els recursos de l’entorn rural. Tenir la capacitat d’analitzar les característiques pròpies del món rural i d’aportar nous valors, sempre des d’una perspectiva de sostenibilitat i de respecte als aspectes humans i naturals que hi intervenen. Obrir la porta a la utilització d’eines que millorin i professionalitzin les seves intervencions. Matrícula Del 3 al 18 d'octubre. Certificació Títol d'Expert Universitari. Alumnes amb titulació universitària. Certificat d'Especialització Universitària. Alumnes sense titulació universitària. Curs bonificable. Interessats contactar amb l’escola EFA Quintanes al correu electrònic efa@quintanes.com, i a partir del setembre ens podeu trucar al 938502441.


Arxiu PDF: Formulari Matrícula Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural


25/06/2018 - Presentació de projectes de GM i de GS

Presentació de projectes de GM i de GS

Com cada curs, quan estem a punt d’acabar-lo, han tingut lloc les presentacions dels projectes dels alumnes de GM i de GS. Els projectes han estat desenvolupats durant tot el curs escolar i pretenen ser una proposta realista, tant pel que fa a les propostes d’enjardinament, com les de treballs forestals, agraris i ramaders. Cada alumne/a ha hagut de defensar el seu treball davant d’un tribunal format per professionals experts relacionats amb els diferents sectors, als quals agraïm el temps que han dedicat a la formació dels nostres alumnes. Només ens queda felicitar els nostres alumnes per haver superat amb èxit la fita de dur a terme i defensar el projecte de fi de cicle.


11/06/2018 - L’escola rep l’homologació per a ser centre examinador ECC

L’escola rep l’homologació per a ser centre examinador ECC

L’escola EFA Quintanes ha rebut l’homologació com a centre examinador acreditat per l’EFESC per avaluar els diferents nivells ECC i poder expedir les certificacions europees corresponents. D’aquesta manera disposem de l’homologació com a centre formador i examinador. L’objectiu dels ECC és proporcionar una formació de qualitat en la seguretat, l’eficiència dels treballadors forestals i incrementar les seves competències professionals. Amb aquest projecte l’escola vol contribuir a la millora del sector forestal conjuntament amb altres escoles i entitats d’Europa. Aquestes certificacions ajuden a reduir els accidents laborals i afavoreixen la mobilitat laboral entre els països europeus que formen part del projecte.


11/06/2018 - VISITA D’ESTUDIS A L’HORT D’EN DÍDAC

VISITA D’ESTUDIS A L’HORT D’EN DÍDAC

El passat dimecres 6 de juny del 2018 els alumnes de segon any del Grau Superior en Paisatgisme i Medi Rural de l’EFA Quintanes han visitat l’explotació d’horta ecològica, “L’Hort d’en Dídac”. És una explotació situada al Maresme, a la perifèria de la ciutat de Mataró. Aquesta explotació consta d’una superfície aproximada de 6 ha. I té una producció molt diversificada, de temporada i amb un gran compromís social. El seu productor ens ha explicat amb tota mena de detalls i precisió aspectes relacionats amb la producció, maquinària utilitzada, varietats i comercialització dels productes entre molts d’altres aspectes. Des de l’escola donem les gràcies a tots els professionals que com en Dídac dediquen una part del seu temps a poder donar i transmetre una part dels seus coneixements.


06/06/2018 - Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei) 24-5-18

Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei) 24-5-18

El dijous 24 de maig, amb els alumnes de primer de grau mitjà de produccions agropecuàries, s’ha visitat l’empresa agropecuària Can Bartomeu. Aquesta empresa té com a activitat els cultius extensius, portant actualment unes 970 ha en secà, treballs a tercers, porc í i agroturisme. El fill de la casa, en Marc Fitó, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, incidint especialment en les plagues i malalties dels cultius i la forma que tenen per combatre-les. També ens ha ensenyat i explicat les diferents màquines que tenen a l’explotació, les seves característiques i funcionament. Pel que fa a l’agroturisme, ens ha explicat que tenen la modalitat d’allotjament rural independent. En definitiva una visita on els alumnes han pogut veure diferents activitats centralitzades en una mateixa explotació, i que gràcies a aquesta diversificació d’activitats aquesta explotació pot funcionar.S'estan mostrant 15 notícies (91-105) de 539