Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

01/12/2018 - Els Finalistes de la 2a edició del Premi emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural

Els Finalistes de la 2a edició del Premi emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural

Les empreses finalistes de la 2ª edició del Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural, totes elles mereixedores de la nostra admiració i reconeixement per la seva tasca en la millora i progrés del món rural: 1. Castanya de Viladrau. Restauració de castanyers centenaris i reaprofitament dels productes. Viladrau. 2. I-Magina Divulgació(Parc de les Olors). Cultiu, processat, elaboració de productes aromàtics amb la divulgació, l’eco turisme i la comercialització dels seus derivats. Projecte social. Santa Eulàlia de Ronçana. 3. Japan Espais. Empresa de jardineria de projecció nacional que defensa una jardineria innovadora, sostenible i molt singular. Manlleu. 4. Santi Serrabassa Puntí. Empresa familiar de pollastres ecològics i venda directa a particulars. La Guixa. 5. Quiònia Pujol Sabater. Cervesa artesana amb ingredients ecològics a partir d’una gran col•lecció de llúpol i llevats autòctons. Almacelles. 6.Biolord Coop. Cooperativa rural agrària sense afany de lucre i de serveis localitzat al Pirineu en zones desfavorides. El Monegal. 7. Formatges Mas El Garet, S.L. Producció de formatges i derivats làctics de cabra. Sector agro-ramader. Tona. 8. Fundació d’Ecologia del Foc i Gestió d’Incendis Pau Costa. Plataforma d’informació i comunicació en la gestió dels incendis forestals i l’ecologia del foc. Tivissa. 9. Associació Trenca. Empresa dedicada a la preservació i millora del patrimoni natural. Recuperació de fauna autòctona, educació ambiental. Patrimoni cultural. Lleida. 10. Associació Obrador Xisqueta. Potenciació i desenvolupament de la raça d’ovella xisqueta a través de les seves produccions i dels col•lectius professionals relacionats. Rialp.


+ info: https://vimeo.com/299622732




30/11/2018 - VE al PN de la Muntanya de Montserrat amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

VE al PN de la Muntanya de Montserrat amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

El grup de 2n de grau superior de gestió forestal i del medi natural va visitar el PN de la Muntanya de Montserrat el dijous 22 de novembre. Ens va atendre el seu director, el Sr Ramon Bisbal, i durant un matí llarg ens va explicar la gestió d’aquest PN. Primer ens vam reunir en un despatx on va explicar els seus orígens, les seves característiques i la seva gestió. I després ens va acompanyar fins al pla de les Ermites on allà ens va explicar in situ com és gestionar un parc d’aquestes característiques, parlant de detalls concrets. Un parc que acull cada any uns 3 milions de visitants, amb motius i interessos ben diferents. En Ramon ens va convidar a reflexionar sobre què és la gestió d’un PN, què volem d’ell i quin ús en volem fer. Per exemple, cada any es gasten per culpa del vandalisme més de 100.000 euros o la problemàtica de l’erosió a causa del trail running o dels 60 rescats anuals. Va ser una visita molt profitosa perquè també vam poder veure a pocs metres exemplars magnífics de cabra hispànica.


22/11/2018 - Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

El dimecres 21 de novembre, els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural han fet una visita al Paratge de Tudela, que es troba al Parc Natural del Cap de Creus. Al Paratge de Tudela, des de l’any 1962 al 2004, s’hi localitzava el complex turístic de vacances “CLUB MED” de propietat francesa. L’any 2010, després d’un procés de restauració integral, es va recuperar l’espai, de gran interès pel que fa a la geologia, la fauna i la flora. A la tarda han visitat el Parc de Pedra Tosca, un parc del barri de Bosc de Tosca de les Preses. Es va promoure la recuperació d’aquest espai l’any 2003. El parc està situat a l’antiga ruta del carrilet, una via verda d’Olot a Girona. Està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural de la Garrotxa. El parc està format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, que permeten observar i entendre l'entorn natural que es visita i inclou explotacions agrícoles amb cultius tradicionals de la zona i amb tècniques ecològiques.


22/11/2018 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

El dia 20 de novembre els alumnes de 2n de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural van visitar Molló Parc. Aquesta Visita d’Estudis es fa cada any amb la finalitat de visitar un parc d’animals, flora, fauna i conèixer d’aprop els valors que té aquest centre. Aquest centre treballa amb un programa educatiu per poder transmetre a les futures generacions la fragilitat dels ecosistemes naturals i la incidència que l’activitat humana té sobre seu. Es troba situat a la Vall de Camprodon.


14/11/2018 - L’EFA Quintanes i el seu sistema pedagògic presents a nivell internacional

L’EFA Quintanes i el seu sistema pedagògic presents a nivell internacional

Del 15 al 19 d’octubre es va celebrar al Centre de Formació MEPES de Piuma (ES, Brasil) el “Seminário Internacional-Redes de cooperação emancipatórias da formação integral e desenvolvimento sustentável”. El monitor de Quintanes, Jordi González, va participar-hi com a Coordinador de l’Associació Internacional de Moviments Familiars de Formació Rural (AIMFR).


14/11/2018 - VISITA A MAS TATJÉ

VISITA A MAS TATJÉ

El passat 26 d’octubre, amb els alumnes del CFGS de RAS, vam visitar l’explotació de Mas Tatjé a Viladordis. Mas Tatjé és un bon exemple de com adaptar-se als canvis. A l’estar envoltada de cases han hagut de fer un canvi d’orientació de l’explotació, i des de fa uns anys es dediquen a la cria i comercialització de conills i de colomins. Volem agrair tant al Marc, com al seu pare, el tracte rebut i les seves explicacions.


14/11/2018 - Visita d'Estudis a Honda Greens

Visita d'Estudis a Honda Greens

El passat dijous 16 de novembre, amb els alumnes de primer de GM de jardineria, vam poder fer una visita d’estudis a les instal•lacions d’Honda Greens de La Garriga. Aquesta visita està relacionada amb el pla d’estudis de maquinària de jardineria. El Sr. Pedro Sillero i en Victor Batalla ens van explicar tot el que fa referència a les màquines més importants utilitzades a la jardineria, com poden ser tallagespes, motocultors, desbrossadores, bufadors, motoserres de tala i d’esporga de la marca ECHO, regeneradors, biotrituradores, sulfatadores ... També vam poder comprovar el tall de les eines manuals de SILKY. Després de veure tota aquesta maquinària i parlar-ne abastament, vam visitar les instal•lacions i ens van fer una demostració d’algunes de les màquines abans esmentades. Cal dir també que ens van fer esment de les noves màquines amb bateria que són present i futur en el sector. Molt bona visita i agraïda pels alumnes.


14/11/2018 - Visita d’Estudis a ALDIMAK, SLU

Visita d’Estudis a ALDIMAK, SLU

El passat dia 15 de novembre, els alumnes de 1r de GS de Paisatgisme i Medi Rural van visitar l’empresa ALDIMAK, SLU. És una empresa que es dedica a la venda i assistència tècnica de maquinària. Operen sota dues divisions dins la mateixa empresa: divisió maquinària industrial i implements pel sector de la construcció, el reciclatge i la demolició; i divisió maquinària agrícola-forestal pel sector forestal, agrícola i jardiner. Ofereixen un ampli ventall de productes, amb garantia i amb un servei de qualitat.


25/10/2018 - Divendres 26 d’octubre, Jornada d’exposició oral dels 10 finalistes de la 2a edició del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural

Divendres 26 d’octubre, Jornada d’exposició oral dels 10 finalistes de la 2a edició del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural

Aquest divendres, a l’escola EFA Quintanes, hi haurà les presentacions orals de les 10 empreses finalistes del Premi Emprenedoria de l’Entorn Rural. Les presentacions començaran a les 9.30h i està previst que a les 13h hagi finalitzat la Jornada. La comissió avaluadora està formada per 10 membres, que formen part del sector agro-ramader, forestal i de la jardineria, amb experiència a l’emprenedoria i coneixedors del sector. Els membres són els següents: Sr. Albert Castells Vilalta, Enginyer de Monts, gerent i cofundador de l’empresa EMC Enginyeria; Sr. Álvaro Aunós Gómez, Catedràtic de la Universitat de Lleida en Producció Vegetal i Ciència Forestal; Sra. Elisenda Tarrats Pons, Directora del Departament d'Economia i Empresa de la F.E.C. de la Universitat de Vic, Coordinadora de la unitat d’emprenedoria; Sra. Marta Domenech Ferres, Enginyera Forestal Oficina Comarcal del Ripollés, Secció de Boscos i Recursos Forestals/Serveis Territorials a Girona. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Generalitat de Catalunya; Sr. Miquel Rusiñol Tarrés, Professor d’Economia de l’Empresa, Matemàtiques i Agroalimentació de l’escola Camp Joliu. Comerciant de productes agroalimentaris i President d’Agroprés (Associació d’Escriptors i Periodistes Agraris de Catalunya); Sr. Marco Antonio Jacho López Director I+D+i Inti Veterinaris Assessors; Sr. Joan Pujol i Planella, Coordinador del Grau en Enginyeria Agroalimentària, Professor agregat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Àrea d’Economia, Sociologia i Política Agrària; Sr. Pere Prat Boix, Exalcalde de Manlleu i vocal de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. Membre del Consell de Govern del Consorci Hospitalari de Vic i vice-president de la Fundació Hospital de Sant Jaume de Manlleu; Sr. Joan Font Llohis, Especialista del segment agrari a BBVA Catalunya; i Sra. Miquelina Saborit Pratdesaba, Cap de Comunicació i Relacions Institucionals de Casa Tarradellas, S.A. Els finalistes hauran de presentar les seves iniciatives en un màxim de 5 minuts d’exposició per a cada candidat. Els membres del Jurat són els que avaluaran les presentacions. Els punts a avaluar, són els següents: creativitat, innovació, iniciativa, viabilitat tècnica, viabilitat econòmica, coneixement del mercat i de la competència, temes relacionats amb la responsabilitat civil i social, sinèrgies amb altres empreses o amb l’exterior. De la setantena d’empreses inscrites, les finalistes són les següents: 1. Castanya de Viladrau. Restauració de castanyers centenaris i reaprofitament dels productes. Viladrau. 2. I-Magina Divulgació(Parc de les Olors). Cultiu, processat, elaboració de productes aromàtics amb la divulgació, l’ecoturisme i la comercialització dels seus derivats. Projecte social. Santa Eulàlia de Ronçana. 3. Japan Espais. Empresa de jardineria de projecció nacional que defensa una jardineria innovadora, sostenible i molt singular. Manlleu. 4. Santi Serrabassa Puntí. Empresa familiar de pollastres ecològics i venda directa a particulars. La Guixa. 5. Quiònia Pujol Sabater. Cervesa artesana amb ingredients ecològics a partir d’una gran col•lecció de llúpol i llevats autòctons. Almacelles. 6.Biolord Coop. Cooperativa rural sense afany de lucre agrària i de serveis localitzat al Pirineu en zones desafavorides. El Monegal. 7. Formatges Mas El Garet, S.L. Producció de formatges i derivats làctics. Sector agro-ramader. Tona. 8. Fundació d’Ecologia del Foc i Gestió d’Incendis Pau Costa. Plataforma d’informació i comunicació en la gestió dels incendis forestals i l’ecologia del foc. Tivissa. 9. Associació Trenca. Empresa dedicada a la preservació i millora del patrimoni natural. Recuperació de fauna autòctona, educació ambiental. Patrimoni cultural. Lleida. 10. Associació Obrador Xisqueta. Potenciació i desenvolupament de la raça d’ovella xisqueta a través de les seves produccions i dels col•lectius professionals relacionats. Rialp


24/10/2018 - VISITA ESTUDIS A SECANIM

VISITA ESTUDIS A SECANIM

El passat divendres dia 19 d’octubre els alumnes de primer curs del grau superior de ramaderia i assistència en Sanitat Animal, varen visitar la planta de tractament de residus de categoria 1 (animals remugants morts en explotacions ramaderes) i categoria 2 (animals monogàstrics morts en explotacions ramaderes) situada a Térmens. De la planta en surten una farina que anirà destinada a destrucció en plantes productores de ciment o bé per fer-ne fertilitzants i un greix que s’aprofitarà per fer biodiesel. Agraïr a l’empresa SECANIM per poder-nos deixar visitar l’esmentada planta.


23/10/2018 - Visita d’Estudis a Vivers de Jaume Reixach i Hortícola Andiñach

Visita d’Estudis a Vivers de Jaume Reixach i Hortícola Andiñach

La setmana del 8 d’octubre, amb els alumnes de 1r de CFGM de jardineria, vam estar a la comarca del Maresme, on vam visitar els Vivers de Jaume Reixach i Hortícola Andiñach. En Jaume i en Joan ens van fer una visita pels seus vivers explicant amb tota mena de detall el cultiu i espècies que produeixen. Entre moltes d’altres , gramínies, planta vivaç, i de temporada.


11/10/2018 - Mas Terricabras

Mas Terricabras

El passat dimarts, dia 2 d’octubre, els alumnes de 2n de CFGM de Producció Agropecuària van fer una visita a l’explotació Mas Terricabras situada a Oristà. Mas Terricabras és una empresa familiar, una explotació agrícola ramadera diversificada, que consta d’una producció porcina intensiva, de vaques de carn extensives, de vedells d’engreix i de produccions de diferents cultius cerealístics i farratgers. Alguns aspectes singulars i remarcables de l’explotació són: - El sistema de calefacció de la granja porcina funciona amb biomassa produïda a la pròpia explotació, i la producció d’energia elèctrica renovable amb plaques solars fotovoltaiques. - La producció i comercialització del blat Forment, un blat panificable d’alta qualitat i valor alimentari que comercialitza de manera directa. - Mas Terricabras també ha estat pionera en produir el “Tomàquet verd d’Oristà”, i el reconegut “Cigró d’Oristà”, que té Denominació d’Origen. Des de l’escola Quintanes agraïm a la família Rovira Costa la seva amabilitat i atenció que han permès als alumnes l’experiència de conèixer aquesta interessant explotació.


11/10/2018 - Viatge d’estudis de 1r de CFGM de Producció Agropecuària a França.

Viatge d’estudis de 1r de CFGM de Producció Agropecuària a França.

La setmana de l’1 al 5 d’octubre vam fer el viatge d’estudis de primer de CFGM agraris a França, a la regió del Migdia-Pirineus, i més concretament, a la Vall del Tarn. Vam fer 9 visites tècniques a diferents tipus d’explotacions i algunes visites culturals com la ciutat emmurallada de Carcassona, la ciutat de Castres, el pont de Millau i el poble de Lautrec. També una tertúlia amb una monitora de l’escola que ens acollia, on ens va fer una presentació agrària, ramadera i cultural de la zona. Les visites tècniques van ser a una explotació Bio “ecològica” de vaques de carn i porcs, una CUMA, una granja de vaques Blonde d’Aquitània i cultiu d’alls, a les caves de Roquefort, una granja d’ovelles de llet Lacones, un escorxador, una granja de vaques de llet amb robots de munyir, una explotació d’embutxament d’ànecs amb el seu escorxador i transformació de productes i, finalment, a un centre d’inseminació i recerca genètica de bovins. Ha estat un viatge molt profitós i els alumnes l’han valorat molt positivament.


08/10/2018 - Viatge d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Viatge d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Del 24 al 28 de setembre els alumnes de1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural han estat a l’Alt Pirineu, fent el viatge d’estudis. En aquest viatge s’introdueixen al món forestal des de mirades diferents al medi natural que els envolta i adquireixen coneixements del territori i del sector. Fem esment de les visites realitzades i les seves activitats: el dilluns van visitar l’Espai Raier i les Planes de Son on van fer activitats relacionades amb l’Arquitectura bioclimàtica i el Planetari i observació d’estels. El dimarts igualment a Planes de Son van fer tres activitats diferents: recorregut naturalista, més enllà d’una egagròpila i cinema naturalista. El dimecres es va visitar el centre de Fauna de Planes de Son al matí i a la tarda acompanyats d’en Xavier Garreta es va presentar el Projecte Piros Life. Tot seguit es va tractar la problemàtica de l’ós al Pirineu amb l’activitat “Amb el ramat i el pastor”. El dijous, amb l’Andreu González, del Projecte Boscos de Muntanya. Bergwaldprojekt es va fer una visita sobre el terreny de treballs de bioenginyeria I es va visitar el til•ler de Reguerals (arbre monumental); a la tarda es va visitar la Formatgeria Tros de Sort i el divendres, de camí de tronada, es va visitar l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-Sana i es va fer com activitat anellament d’ocells.


03/10/2018 - Primers auxilis a l’escola

Primers auxilis a l’escola

Cada any a l’escola es fa un curs de 8 hores de primers auxilis. A la formació es tracten diversos temes que ensenyen a l’alumne a actuar després de diferents situacions que requereixen primers auxilis i, d’aquesta manera, assistir la víctima fins que arribi el personal sanitari especialitzat. S’ensenya a l’alumne a actuar davant d’hemorràgies, ferides, en casos de traumatismes, cremades, congelació, fractures, asfíxia, picades d’insectes o altres animals. Com també actuar en casos d’aturada cardíaca… Són els conceptes bàsics perquè l’alumne aprengui a fer les maniobres pertinents i pugui actuar de manera adequada i amb rapidesa davant d’una emergencia mèdica.



S'estan mostrant 15 notícies (91-105) de 548