Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

12/05/2022 - Auditoria europea EFESC

Auditoria europea EFESC

El Consell Europeu de Capacitats Forestals i Ambientals (EFESC) és una organització de membres de representants de la indústria i organitzacions que gestionen i supervisen els processos de certificació de capacitats i competències a nivell nacional. EFESC va ser establert el 2009 per membres d'un projecte Leonardo de la UE. El 2012 es va aprovar el manual d'EFESC i es va establir oficialment l'organització.

La missió de EFESC és facilitar la mobilitat dels treballadors forestals i de zones verdes dins de la Unió Europea en l'acreditació i la promoció del reconeixement de les qualificacions nacionals individuals entre països socis a nivell europeu.

Durant el mes de maig Kris Hofkens (Inverde, Bèlgica), Jessica Schmidt (KWF, Alemanya) i Carles Lorca (Agència Nacional EFESC, CTFC) han visitat l'escola per a realitzar l'auditoria de control.
30/09/2022 - PRIMERS AUXILIS.

PRIMERS AUXILIS.

Tenir habilitats i coneixements de primers auxilis ajuda a crear comunitats més segures i saludables. Això és el que promou i treballen totes les Societats Nacionals de la Creu Roja. Assegura que els nens i nenes i els adults han de tenir accés a una educació de qualitat en primers auxilis, un compromís de per vida amb l'aprenentatge i la prestació de primers auxilis que faci una societat més resilient.

Com a centre facilitem que els nostres alumnes tinguin aquests importants coneixements, cada any els primers dies d'escola Creu Roja visita el centre per a realitzar aquesta formació a tots els alumnes de primer de Grau Mitjà.

Molt agraïts amb l'Ajuntament de Masies de Voltregà que subvenciona aquesta formació demostrant la sensibilitat i el suport envers aquest aprenentatge dins l'entorn escolar.


28/07/2022 - DRON FINCA

DRON FINCA

Durant el mes de juliol s'han sobrevolat amb dron unes 160 hectàrees, amb l'objectiu de complementar la informació existent de la finca de Quintanes per poder millorar la gestió.
Amb les fotos obtingudes es generarà un model 3D mitjançant tècniques fotogramètriques per poder obtenir alguns productes com ortofoto i model digital del terreny. Aquesta actuació s'ha realitzat dins l'àmbit de la redacció del nou Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal de la finca de Quintanes.


21/06/2022 - COL.LABORACIÓ HONDA-ECHO

COL.LABORACIÓ HONDA-ECHO

El dia 20 de juny del 2022, el Sr. Pedro Sillero de l'empresa Honda Greens de la Garriga ha fet entrega d'una ensulfatadora de carretilla model CPH 55 que s'utilitzarà per a les pràctiques de fitopatologia; tant pels jardiners, agraris com forestals.

Una màquina més, per ampliar el ventall de possibilitats per a fer pràctiques reals de tractaments fitosanitaris amb els alumnes a la E.F.A.

Des d'aquí donar les gràcies a l'empresa Honda Greens i en especial als Srs. Pere Cañizares i Pedro Sillero, pel seu ajut, col·laboració i suport en la formació dels nostres alumnes, els presents i futurs professionals del sector.


01/06/2022 - Visita a Cal Ros

Visita a Cal Ros

L'explotació Cal Ros de Muntanyola forma part d'un projecte europeu anomenat FERTIMANURE on col.laboren la UVic (Centre Beta) i la Cooperativa Plana de Vic.

Un projecte dedicat a la recuperació innovadora de nutrients a partir de fonts secundàries per a la producció de fertilitzants d’alt valor afegit a partir de fems animals. FERTIMANURE és un acrònim que prové de l’anglès “Fertilisers from animal MANURE”.

20 socis de 7 països de la UE, Argentina i Xile uneixen forces per implementar aquest projecte.


01/06/2022 - NOVA REVISTA!

NOVA REVISTA!

A tots els que heu participat a la revista us volem donar les gràcies, sense vosaltres la revista no seria possible!
Esperem que us agradi molt, l'hem fet amb totes les ganes del món esperant transmetre l'essència del que passa a Quintanes durant l'any, un tastet ;)


+ info: http://www.quintanes.com/imatges/reg1001272_arxiu1_22-04-2022_20-36-34.pdf
16/05/2022 - Visita a BCN Drone Center.

Visita a BCN Drone Center.

Visita d'Estudis per a conèixer les possibilitats dels drons en el món del paisatgisme. Una eina del present, per un futur potent.

El BCN Drone Center és 1 dels 10 únics centres de drons del món, la primera empresa de drons civils a Europa i una de les pioneres a nivell mundial... aquí al costat de casa.


02/02/2022 - Viatge d'Estudis Jardineria.

Viatge d'Estudis Jardineria.

Al principi del grau ens agrada fer un viatge per introduir els alumnes de primer de Grau Mitjà en el món de la Jardineria, per això vam anar de viatge al País Valencià, on es van programar visites a diferents espais perquè puguin observar diferents zones verdes de tipologies variades.

L’objectiu d’aquest viatge era veure els diferents espais verds que pot haver-hi i que pot acabar treballant l’alumne, ja que vam veure jardins privats, parcs públics, jardins històrics i botànics i finalment un parc natural.


17/11/2021 - Visita al Serradet de les Barneres.

Visita al Serradet de les Barneres.

El passat 16 de novembre els alumnes d'agràries van visitar l'explotació d'ovelles de llet del Serradet de Barneres. De primera mà van conèixer una altra manera de concebre la ramaderia, on el ramader s'adapta al ritme natural de l'animal, entra en connexió amb ell i aconsegueix, a més, que sigui econòmicament viable. Encara que pugui semblar increïble, d'aquesta manera (i amb només amb 100 ovelles productores) poden viure 3 famílies.

Fa anys que els visitem i constatem que aquesta opció és perfectament vàlida, que amb els anys es va consolidant de manera ferma i que, per la seva mida, s'adapta fàcilment als canvis que puguin ocórrer. Volem agrair la Maria Llorens la seva acollida i l'excel·lent tracte que sempre ens ha dispensat.


27/10/2021 - La lleva del suro.

La lleva del suro.

Jornada de la lleva del suro amb els alumnes d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural (FORESTAL).

Pelar o llevar suro consisteix a extreure'l de les alzines sureres (Quercus suber). El suro, que és l'escorça de l'arbre, es pela amb l'ajuda d'una destral, s'hi fan uns talls verticals (sense sobrepassar la capacitat de l'arbre per regenerar-se) i després es fa palanca per anar fent saltar el suro. Un cop pelat, l'arbre rep un tractament per tal d'assegurar-ne la supervivència i explotació posterior.

Un planter d'alzina surera triga, aproximadament, 50 anys a créixer prou per poder fer la primera extracció de suro. Després es pot pelar cada 14 anys. Les dues primeres extraccions donen un suro de baixa qualitat, apte per fer conglomerat per a aïllants i plafons. A partir de la tercera extracció el suro és de millor qualitat i ja es pot utilitzar per fabricar taps.

Des de l'edat mitjana i fins als segles XVI i XVII, el suro s'utilitzava per a l'elaboració de ruscos d'abelles, soles de sabata o aïllants.


17/05/2021 - Visita a Cal Tubau.

Visita a Cal Tubau.

El dia 12 de maig, els alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà en producció agropecuària van visitar l’explotació agropecuària de 230 vaques de carn, Cal Tubau, situada al municipi de Pardines (Ripollès). Josep Morera, va ser el responsable d’explicar als alumnes, com es gestiona una explotació situada en una zona de muntanya.

Entre altres coses, aquesta visita va permetre als alumnes conèixer la raça bruna i la producció ecològica, la planificació de l’ús de les pastures disponibles per a l’alimentació de les vaques, i que una part del ramat realitza la transhumància a l’Empordà entre de desembre i el maig. Des de l’escola agraïm a la disponibilitat i atenció rebuda que ha permès als alumnes l’experiència d’aquesta la visita.


03/05/2021 - Pràctiques a empresa.

Pràctiques a empresa.

L'escola durant tot l'any canvia cada quinzena d'alumnat, alumnes de primer curs i segon curs s'alternen. Quan els alumnes no són aquí a Quintanes, estan realitzant l'alternança de pràctiques. Cada alumne té un conveni de pràctiques signat, normalment prop al seu lloc de residència.

La proximitat i el coneixement de la zona, facilita que un cop acabats els estudis, es pugui convertir en una relació ja professional.
A la foto Roger Carbonell, alumne de 2n de Paisatgisme i Medi Rural, en el seu dia a dia de les pràctiques a empresa. En aquest cas, ell col·labora en la gestió dels horts ecològics del restaurant de Can Jubany. Les fotos són fetes pel tutor, durant una de les visites de seguiment, on parlen amb l'alumne i amb el tutor, en aquest cas el Sr. Quico Arumí, per assegurar que tot evoluciona correctament.

Gràcies a totes les empreses que alimenteu aquesta nostra manera única d'ensenyar.


03/05/2021 - Campionat Catskills florística.

Campionat Catskills florística.

L'escola participarà al @campionat_catskills de florística que es fa aquest any. Serà la primera edició en aquesta disciplina. En Jardineria i paisatgisme l’any passat l’equip Quintanes va quedar tercer.

La competició consta d'una sessió d'entrenament i del dia del campionat. Participaran dos alumnes (titular i reserva). Tots faran una sèrie de pràctiques i dels que millor es desenvolupin sortiran els dos representants. Avui ha estat aquest dia, molt bona feina nois!
Descobrint l’art floral, descobrint habilitats desconegudes.
La jardineria té una part molt creativa, que sovint els alumnes no tenien en compte i es veuen sorpresos del seu talent

La Jardineria floreix a Quintanes: Instal·lar, conservar i restaurar jardins d'exterior i interior, així com prades per a ús esportiu, i realitzar les activitats de producció de planta i de floristeria, operant i mantenint la maquinària i instal·lacions, complint amb la normativa mediambiental, de control de qualitat i de prevenció de riscos laborals.


30/04/2021 - Visita a la Casa de les Abelles.

Visita a la Casa de les Abelles.

Visita d’estudis a La Casa de les Abelles (Sant Pere de Torelló) on en Ramon i la Cèlia ens van explicar un munt de coses sobre el món de l’apicultura. La visita es va dividir en dues activitats: una més teòrica i l’alta més pràctica, visitant els ruscs que tenen i posant en pràctica allò que s’explica anteriorment. La visita s’acaba traient mel, i tastant-la, d’un quadre acabat de sortir del rusc.

En aquesta zona s'hi troben diversos microclimes que afavoreixen l’existència d’una gran varietat de flors: aquest fet fa possible que la producció de mel sigui rica i variada, amb una gran gamma de gustos i de colors.


13/04/2021 - Visita a Mas La Carrera.

Visita a Mas La Carrera.

Visita a Mas La Carrera dels alumnes de segon de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal.

El Mas La Carrera fou la primera i durant molt temps la única explotació ramadera de l'Estat Espanyol reconeguda oficialment per l'Aberdeen-angus Cattle Society (www.aberdeen-angus.co.uk), l'organisme amb seu a Escòcia que regula la cria.

Des de fa uns anys, al Mas La Carrera completen el cicle de cria i engreix dels vedells amb una alimentació de base farratgera i comercialitzen la carn produïda amb la marca NATRUS. http://www.natrus.cat/

Agraïts sempre de les visites a empreses, ens obren les portes i ens deixen escoltar de primera mà i a primera fila, sobre la realitat i dia a dia del sector.


+ info: http://www.maslacarrera.cat/
17/03/2021 - Pràctiques grimpada.

Pràctiques grimpada.

Els alumnes de segon del cicle de grau mitjà de jardineria van realitzar durant els dies 11 i 12 de març les pràctiques de tècniques de grimpada i seguretat en arbres. Les pràctiques es van dividir en dos jornades i els alumnes van aprendre els diferents nusos que s'utilitzen (el vuit, doble vuit, as de guies, Prusik,...), les tècniques per accedir els arbres, per desplaçar-se per la capçada i assegurar-se.

També es va treballar com descarregar branques de manera controlada d'un arbre amb la utilització de politges i fre. Les pràctiques es van desenvolupar amb la participació de 3 professionals arboristes i experts grimpadors conjuntament amb els professors d'arboricultura de segon de jardineria.

Posteriorment els alumnes hauran de superar un examen en tècniques de grimpada que validi que han assolit les competències bàsiques en aquestes tècniques.S'estan mostrant 15 notícies (1-15) de 542