Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

19/02/2013 - Visita a “La Caseta d’en Grau”

Visita a “La Caseta d’en Grau”

El dia 19 de febrer, el grup d’alumnes que estudien el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Organització i Gestió d’Explotacions Agropecuàries, van fer una visita a l’explotació “La Caseta d’en Grau” situada al municipi de Calldetenes. El seu responsable, el Sr. Pere Colom, va fer una explicació de les diferents activitats de l’empresa: els cultius, les vaques de llet, la producció porcina, la producció de pinso, la planta de tractament de purins que funciona pel sistema de nitrificació i desnitrificació, i també d’altres projectes que actualment estan en funcionament, com són una planta de producció d’energia elèctrica mitjançant plaques solars fotovoltaiques, així com la comercialització de productes de l’explotació.
Gràcies a aquesta visita, els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà diverses qüestions del dia a dia de l’empresa, l’experiència acumulada al llarg dels anys dels diferents projectes que han portat a terme a l’empresa, i la visió de futur que fa que continuïn desenvolupant noves activitats.


19/02/2013 - Visita d'Estudis a Mas Miralles

Visita d'Estudis a Mas Miralles

Mas Miralles és una granja de producció de pollets d’engreix ubicada al municipi de Rajadell. Acompanyats per en Josep Maria Puig, propietari de l’empresa, vam poder visitar amb els alumnes del 2n Curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà, les dues naus de 30 mil pollastres cada una, equipades amb l’última tecnologia, per a poder garantir en tot moment el benestar i la qualitat sanitària dels animals. També cal dir-ho, la visita ha estat possible gràcies a què els propietaris pertanyen a l’immens grup de famílies de Quintanes.


19/02/2013 - Visita d'Estudis a Granja Oliveres

Visita d'Estudis a Granja Oliveres

Aquest dimarts 19 de febrer vam anar a visitar la Granja Oliveres, una granja de gallines ponedores adaptada al benestar animal. La granja està ubicada a Fals, a la comarca del Bages, amb una producció de 4 milions d’ous per consum a l’any i amb un sistema de comercialització per venta directa. Els nostres alumnes del 2n curs de Cicle Formatiu de Grau Mitjà van tenir l’oportunitat de conèixer i aprendre de primera mà les particularitats de les noves gàbies gràcies a la gentilesa del propietari i pare d’un ex alumne de Quintanes, en Joan Clotet.


14/02/2013 - Visita d’estudis al Golf Muntanyà

Visita d’estudis al Golf Muntanyà

Després de visitar el Camp Nou al matí, a la tarda ens vam desplaçar el Golf Muntanyà a Seva. El seu greenkeeper ens va explicar tot el referent a les tasques de manteniment de la gespa d’un camp de golf. Durant la visita al camp, els alumnes van estudiar les diferents parts en les que es divideix un camp de golf, les alçades a què se sega la gespa, les diferents varietats de gespes, malalties i plagues, manteniment del sistema de reg, i una explicació detallada del manteniment de tota maquinària i les seves característiques. Amb aquesta visita els alumnes van comparar dues instal·lacions on la gespa és un element bàsic, camp de futbol i camp de golf, però amb una tècnica de manteniment i problemàtica diferent.


14/02/2013 - Visita d’Estudis al Camp Nou

Visita d’Estudis al Camp Nou

Una de les unitats formatives que es desenvolupen a segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria és el que fa referència a la gespa. El passat dia 14 de gener, els alumnes d’aquest curs van visitar el Camp Nou. Un dels tècnics de Royal Verd, empresa que s’encarrega de la gespa de l’estadi i dels camps de la ciutat esportiva, va explicar de manera detallada tot el que fa referència al manteniment de la gespa, el reg, la sega, la fertilització, el tractament de les plagues i malalties, les tècniques que segueixen per garantir una gespa en perfectes condicions, tots els processos que se segueixen quan es renova la gespa i l’organització de tot l’equip de professionals que treballen en el manteniment de la gespa. També ens van ensenyar la maquinària que utilitzen les seves característiques tècniques i el seu manteniment. Un altre aspecte molt interessant va ser veure les instal•lacions destinades al reg.


08/02/2013 - Jornada Honda Greens

Jornada Honda Greens

El divendres 8 de febrer, es va portar a terme una jornada teòrico-pràctica sobre la gestió econòmica en la maquinària forestal i de jardineria a càrrec de l'empresa Honda Greens de la Garriga.
El Sr. Pere Cañizares i el Sr. Pedro Sillero van fer una sessió teòrica sobre com gestionar i millorar els resultats econòmics de l'empresa al treballar amb maquinària tant forestal com de jardineria. Després es va fer una part pràctica al bosc, de com fer el treball de tala amb seguretat, també el manteniment a fons de la motoserra. Al final de la jornada es va poder provar el tall amb xerracs manuals de la casa Silky.
Aquesta jornada va estar dirigida als alumnes de segon curs de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural de l'escola.
Volem aprofitar aquesta notícia, per agrair-los la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes.


07/02/2013 - Visita d'Estudis a Gargallà (El Berguedà) i a Sant Feliu Sasserra (El Bages)

Visita d'Estudis a Gargallà (El Berguedà) i a Sant Feliu Sasserra (El Bages)

Amb els alumnes de 2n de Grau Superior de Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgístics, vam treballar el desembosc amb animals en treballs d'aclarida de millora de boscos de pinassa (Pinus nigra). Després vam anar a visitar Sant Feliu Sasserra ja que es tracta d'una zona afectada per l'incendi de l'estiu de 2012. Fan abatiment amb motoserra i desembosc amb tractor i cabrestant. Després vam visitar una altra zona afectada pel mateix incendi on l'abatiment es feia mitjançant processadora i desembosc amb autocarregador.


06/02/2013 - Granja de conills Tatjé de Viladordis

Granja de conills Tatjé de Viladordis

Aquest dimecres dia 6 de febrer vam visitar amb els alumnes del 2n curs del Cicle Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries, la granja de conills d’un ex alumne. En Marc Tatjé i la seva família han optat per vendre una tercera part de la seva producció de forma directa. En Marc ens ha comentat que per poder oferir un producte diferenciat i de bona qualitat han hagut de realitzar molts canvis, fins i tot la genètica.
Des de Quintanes us volem donar l’enhorabona per haver donat tanta empenta a aquesta empresa familiar.


01/02/2013 - Visita d'Estudis a BIT Ramadera

Visita d'Estudis a BIT Ramadera

El passat divendres 1 febrer del 2013, el grup d’alumnes del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, van realitzar una visita tècnica a l'empresa BIT ramadera a "La Burgaya" (Les masies de Voltregà) i a "La Vila" (Gurb). El Sr. Joan Bagaria, el responsable de l’empresa, ens va explicar els diferents aspectes de la cria i engreix de vedells, les instal•lacions, el sistema d’alimentació, la sanitat, la comercialització de vedells, etc.


01/02/2013 - Jornada d'antics alumnes en l'àmbit de jardineria

Jornada d'antics alumnes en l'àmbit de jardineria

El passat divendres 1 de febrer es va fer amb molt d’èxit d’assistència la 1a jornada d’antics alumnes del sector de la jardineria. Primer es va fer la xerrada sobre “Com no perdre la il•lusió per la feina de jardiner” amb el Sr. Francesc Caballero i després la xerrada sobre “La relació amb el client en temps de crisi” amb la Sra. Laia Grifell. Seguidament es va fer una taula rodona per tal de debatre els temes exposats amb els antics alumnes assistents.


01/02/2013 - Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

A partir del dia 4 de febrer comencen a Quintanes dos cursos de formació, Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica. Els cursos són del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’imparteixen en col·laboració amb Fundació Mil·lenari. Properament començarà un altre curs d’Agricultura Ecològica per menors de 30 anys en situació d’atur, per més informació truqueu al telèfon 938866510. Tots aquests cursos són subvencionats pel SOC i el Fons Social Europeu.


01/02/2013 - Visita d'Estudis a Vilarta, S.A.

Visita d'Estudis a Vilarta, S.A.

Una segona visita que van realitzar els alumnes va ser a les instal·lacions de l’empresa Vilarta, on el responsable Sr. Lluis Vilaregut va explicar diferent temes relacionats amb l'activitat: el transport de bestiar, el benestar animal, les instal·lacions, el maneig del bestiar, la comercialització, etc.

Ambdues visites han permès als alumnes aprendre de primera mà els diferents aspectes del sector boví de carn.


31/01/2013 - Visita d'Estudis a l'empresa Parcs i Jardins (Rubí)

Visita d'Estudis a l'empresa Parcs i Jardins (Rubí)

El passat dijous 31 de gener els alumnes del 1r de CFGM de jardineria vam visitar l’empresa Parcs i Jardins Catalunya, encarregada del manteniment de les zones verdes de Rubí, entre d’altres municipis. Els seus responsables ens van explicar com gestionaven el personal i van donar una sèrie de consells molt útils a l’hora de buscar feina. Després vam veure com feien el reciclatge de totes les restes de jardineria, ja que és una empresa que té la certificació de sistemes de gestió de qualitat ISO 9001 i la de sistemes de gestió mediambiental 14001.


+ info: http://www.parcsijardinscatalunya.com/
24/01/2013 - Viatge d'Estudis dels AGS

Viatge d'Estudis dels AGS

Vam marxar cap a Londres, el 24 de gener i vam tornar a Barcelona el diumenge dia 27 de gener. Vam està al centre de Londres. Els alumnes van fer dues activitats en parelles per practicar el seu anglès. També vam fer visites de grup a Hyde Park, Regent's Park, el Natural History Museum, Camden i Buckingham Palace.


23/01/2013 - Jornada d'esporga a Sant Pere Pescador

Jornada d'esporga a Sant Pere Pescador

Amb el segon curs d’agràries de Grau Mitjà es va fer una jornada d'esporga de pomera i presseguer a Sant Pere Pescador. El responsable dels fruiters, el Sr. Josep Font, ens va donar indicacions del motius de l'esporga, tipus, el mercat actual (comercialització de la fruita), el material de l'esporga i com es fa. Després els alumnes en parelles van posar en pràctica allò après.S'estan mostrant 15 notícies (526-540) de 550