L’Escola Guillem de Montrodon de Vic va visitar Quintanes per tal de descobrir els colors del bosc amb els alumnes més petits. Tot passejant pel bosc, van observar els colors canviants de cada fulla i les textures diferents a cada tronc. Van conèixer perquè alguns arbres perden la fulla i altres no i es van convertir en recol•lectors de fruits, amb els que podran treballar a l’escola. A la tarda, l’Albert els va fer una demostració de tala d’arbres i figures amb troncs, realitzats amb motoserra.
Presentació. Com crear una empresa familiar des de l’inici? Com gestionar-la posteriorment, per tal de mantenir l’estructura necessària per obtenir beneficis? Quines decisions empresarials ens marquen la direcció de la nostra empresa de jardineria? Quins criteris hem de tenir en compte? Aquestes i altres qüestions es respondran al llarg de la jornada.
9.15h Presentació de la Jornada, Sr. Antoni Martorell, director de l’EFA Quintanes.
9.30h L’experiència de Jardineria Moix, Sr. Josep Moix, gerent de Jardineria Moix.
11.15h Pausa
11.45h L’experiència de Jardineria Monés, Sr. Oriol Monés, gerent de Jardineria Monés, i Sra. Dolors Lafuente, administració-direcció de Jardineria Monés
13.00h Taula Rodona
14.00h Cloenda de la Jornada
La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament abans de l’11 de maig a través de l’EFA Quintanes (Tel.:93 850 24 41-A/e:quintanesnatura@quintanes.com). Persones de contacte: Sra. Laia Grifell i Sra. Núria Saus. També us podeu inscriure a través del servei de preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt
El dissabte 27 d'abril es va realitzar per part de Quintanes una sessió d'horticultura a totes les persones que l'Ajuntament de Masies de Voltregà els ha adjudicat un hort social. La sessió es va realitzar a la sala de plens del propi Ajuntament i va ser molt satisfactori.
El passat divendres dia 12 d’abril vam parlar d’arbres a l’escola a través de la Jornada PATT. El Sr. Josep Selga va explicar les característiques que han de tenir els arbres i sobretot com es pot fer per aconseguir un arbre de qualitat. Vam parlar del procés de producció de l’arbre en el viver i del maneig adequat que cal fer-li. També va parlar del transport dels arbres, que és una fase molt important per garantir-ne la qualitat. Al final hi va haver un torn de preguntes que va portar a una improvisada taula rodona molt interessant.
Des de l’any 2011, l’EFA Quintanes participa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica de la Generalitat de Catalunya, organitzant jornades tècniques dirigides als professionals dels àmbits de la jardineria, agricultura, ramaderia i forestal. A la fotografia es pot veure el reconegut arboricultor Josep Selga en una de les conferències donades a Quintanes.
Visita de l’Escola Guillem de Montrodon de Vic, per tal de descobrir els colors del bosc amb els alumnes més petits, que van gaudir de l’entorn de Quintanes.
Els alumnes de l’escola Sagrats Cors de Sant Hipòlit de Voltregà visiten Quintanes i construeixen menjadores per als ocells. Abans de posar-nos a construir, realitzem una caminada pel bosc escoltant i observant la fauna que ens envolta.