Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural

2a edició. Matrícula oberta fins 31 d'octubre.
Inici 1r bloc 8 de novembre

Temporalització i lloc

Universitat de Vic, al Campus Miramarges, i Escola Quintanes, a Les Masies de Voltregà


Descripció

Curs que ofereix una especialització en la implementació de nous projectes i en les tasques de gestió i manteniment de les activitats que aprofiten els recursos de l’entorn rural. Tenir la capacitat d’analitzar les característiques pròpies del món rural i d’aportar nous valors, sempre des d’una perspectiva de sostenibilitat i de respecte als aspectes humans i naturals que intervenen. Obrir la porta a la utilització d’eines que millorin i professionalitzin les seves intervencions.


Accés

Alumnes de la Universitat, procedents de CFGS i professionals del món laboral que acreditin uns mínims coneixements en temes clau del curs. Sectors des dels que es pot accedir: jardineria, paisatgisme, medi ambient, forestal, arquitectura, belles arts, ecologia, biologia, personal de l’administració relacionats amb aquests camps.


Continguts / Crèdits

A1 Anàlisi del Paisatge: ‘La mirada de qui contempla’
(20 h).
Reflexions filosòfiques; història de la jardineria; evolució del concepte de paisatge; estètica i ètica en el paisatge; paisatge, patrimoni cultural i identitat; educació i paisatge; paisatge, benestar i inclusió social; el medi productiu i el seu entorn.

A2 Anàlisi del Paisatge: ‘L’objecte que es contempla’
(20 h).
Medi físic i climatologia; sistema geològic i edafològic; sistema aigua; botànica i reconeixement de vegetals; fauna i paisatge; geobotànica i ecologia; el paisatge humà i les seves interaccions; acústica i medi ambient; anàlisi d’accessibilitat.

B1 Actuacions Paisatgístiques: ‘Noves intervencions en el medi’
(25 h).
Tipologies de projectes d’intervenció; construcció i paisatge; regs i drenatges; enllumenat i altres instal·lacions; infraestructures rurals; instal·lacions d’herbàcies i praderes, hidrosembres; ús del material vegetal.

B2 Actuacions Paisatgístiques: ‘Manteniment i Conservació del Paisatge’
(25 h).
Arboricultura i gestió de l’arbrat; nocions bàsiques de gestió forestal i agrícola; la ramaderia i la seva gestió; elaboració de plans de gestió; manteniment de gespes i praderes; ús del material vegetal; sanitat vegetal; gestió de la neteja i el control d’herbes no desitjades; control de l’erosió, revegetació i tractament de talussos; gestió i perspectives de l’empresa de jardineria i paisatgística; gestió cinegètica i piscícola.

C Eines d’Interpretació, Comunicació i Gestió: ‘Els Mitjans Tecnològics’
(35 h).
Representació tècnica de projectes; comunicació d’idees i conceptes; cartografia i sistemes d’informació territorial; accés i ús de la legislació vigent; gestió de pressupostos; plecs de condicions administratives i tècniques; planificació i gestió de les obres; avaluació de riscos i mesures preventives; ús de noves tecnologies; impactes mediambientals; plans de sostenibilitat.


Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural<br><br>2a edició. Matrícula oberta fins 31 d'octubre.<br>Inici 1r bloc 8 de novembre

Horari

Divendres de 15:00 a 20:00h.
Dissabte de 9:00 a 14:00h.


Durada

Curs sencer: 125 h + taller de projectes 5 h.


Preu

Import del curs sencer: 1600€
Import per mòduls: A1: 246€, A2: 246€, B1: 308€, B2: 308€, C: 430€, taller de projectes: 62€.
Possibilitat de cursar un sol mòdul o varis.


Sortides Professionals

Tècnic especialitzat en anàlisi i coneixement de les característiques i valors del medi rural. Tècnic en implementació de nous projectes, i la gestió i organització de projectes i iniciatives en el món rural. Empreses privades i públiques de jardineria, forestal, agricultura, paisatgisme, arquitectura, urbanisme. Administració.


Certificació

- Títol d'Expert Universitari. Alumnes amb titulació universitària.
- Certificat d'Especialització Universitària. Alumnes sense titulació universitària.


Fitxa del curs en PDF

 Clica aquí per descarregar-te-la