Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

19/11/2013 - Sortida a Viladordis

Sortida a Viladordis

El dimarts 29 d’octubre, aprofitant que els nostres alumnes del 2n Curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries van preparar el Pla D’estudis de Producció de Conills, ens vam acostar fins al municipi de Viladordis, a la comarca del Bages. En aquesta localitat, la família Tatjé es va instal•lar als anys trenta, provinents de la zona de Castell del Boix. Com que volien fer créixer el negoci però no podien ampliar els porcs per falta d’espai, van haver de buscar un altre tipus de bestiar. Es van decidir per la cria i engreix de conills, activitat que tenen com a principal des de aleshores, encara que també tenen 12 vaques de pastura i la cria de coloms. Actualment a la granja hi ha unes 550 mares híbrides (californià per neozelandès)i comercialitzen directament un 50% de la seva producció mitjançant diferents carnisseries de la zona. També han pogut fer realitat un projecte que tenien pensat des de fa molt temps: la cria de coloms, amb un total de 250 parelles de coloms que produeixen uns 16 colomins a l'any, que es comercialitzen directament al sector de la restauració.


18/11/2013 - Visita a la Fundació MAP

Visita a la Fundació MAP

Aquesta quinzena hem visitat amb les alumnes de 1r del CFGM de forestals la fundació MAP de Ripoll. El responsable de la secció de jardineria i treballs forestals, l'Agustí Fajula, ens ha explicat com s'organitza la secció i es planifiquen les diferents feines a un mes vista de 40 treballadors. Després de donar una sèrie de consells per trobar feina ens han explicat la importància de la seguretat al treball. Per acabar la visita hem anat a veure com treballava una de les seves brigades.


18/11/2013 - Visita a la Granja Soler

Visita a la Granja Soler

La passada alternança, aprofitant les bones relacions que temin amb els nostres veïns, vam anar amb els alumnes del 1r Curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Producció Agropecuària a visitar la Granja Soler. Un cop a la granja ens va atendre el Sr. Toni Soler, fill d’en Jacint Soler qui fa uns 50 anys va crear l’empresa “Soler Ramaders” ben bé al mig del poble de Sant Hipòlit amb 4 truges i l’engreix dels porcs que criaven. Actualment l’empresa té 1850 truges i més de 20.000 places d’engreix.


15/11/2013 - Viatge a Sòria

Viatge a Sòria

La setmana del 28/10 al 01/11 els alumnes de 1r de Grau Superior de Forestal van fer un viatge d’estudis a Soria. Van realitzar moltes visites relacionades amb la gestió forestal de la regió i els hi van explicar quins aprofitaments en treien dels boscos. Tot plegat va ser molt profitós perquè els hi van presentar una sistema de gestió forestal força diferent al del nostre país i van poder aprendre altres maneres de treballar.


07/11/2013 - Visita a El Serradet de Barneres

Visita a El Serradet de Barneres

El passat dia 22 d’octubre vàrem visitar la granja El Serradet de Barneres, situada al municipi de l’Esquirol. És una petita empresa dedicada a la producció i comercialització de derivats làctics ovins. Concretament, formatge fresc, mató i iogurt. I de cara l’any vinent, formatge curat. Ens van atendre en Sergi i la Maria, dos dels tres socis. Va ser una sortida molt engrescadora ja que es va veure com unes persones que no són de pagès, i en temps de crisi, engeguen un projecte empresarial d’èxit. La seva filosofia és ben simple: anar creixent de mica en mica fins arribar a un punt on puguin viure de manera raonable. Per això el ramat màxim serà d’unes 100 ovelles. Ara estan en uns setantena.


05/11/2013 - Visita a Forestal Catalana i Vivers Tortadès

Visita a Forestal Catalana i Vivers Tortadès

El passat dijous 24 d’octubre els alumnes del  1r curs en  Gestió Forestal i del medi natural vam anar a visitar les instal·lacions de 2 importants vivers forestals: els vivers forestals de Forestal Catalana a Breda, i Vivers Tortadès a Sant Hilari de Sacalm,  on van explicar-nos el procés productiu, la gestió que feien, les instal·lacions i maquinària. També vam poder gaudir de demostracions de preparació de substrat, entestat  i extracció de planta a camp.


05/11/2013 - 18a Setmana de la ciència

18a Setmana de la ciència

Del 15 al 24 de novembre la universitat de Vic organitza la 18a setmana de la ciència. L’escola EFA Quintanes participa fent una xerrada sobre “La pedagogia de l’alternança” i també una activitat de “Descoberta de la vegetació del bosc a la tardor”.


30/10/2013 - Visita al Mas Bes

Visita al Mas Bes

El passat 23 d’octubre, els alumnes de primer curs de Grau Superior  de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries, varen visitar l’explotació Mas Bes situada a Salitja. Mas Bes és una explotació lletera que produeix llet de la marca ATO Natura, una llet rica en  àcids grassos Omega-3. En Joan Viñolas i en Carles Comas varen explicar als alumnes quina ha estat l’evolució i també el funcionament actual de la granja i el de la planta de biogàs on produeixen electricitat.

http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/                http://www.ato.cat/

http://masbesdesalitja.blogspot.de/2013/10/ens-visiten-alumnes-de-quintanes.html


30/10/2013 - Visita a l’empresa Brucjardí

Visita a l’empresa  Brucjardí

El passat dia 3 d’octubre els alumnes de 2n de grau mig de jardineria varen fer una visita a l’empresa BRUCJARDÍ de Llinars del Vallès. En Francesc Caballero, gerent de l’empresa, va guiar els alumnes per totes les instal·lacions, ensenyant les darreres tendències en jardineria, tot amb una gran dosi d’entusiasme i il·lusió que els alumnes varen agrair.


29/10/2013 - Viatge a França amb els alumnes de 1r d'agropecuària

Viatge a França amb els alumnes de 1r d'agropecuària

Del 7 al 11 d’octubre vam fer el viatge professional amb els 22 alumnes de 1r d’agropecuària. Aquest viatge d’enguany s’ha fet a la zona del riu Tarn “Midi Pyrénées”, al voltant de les capitals de Castres i Albi Es varen realitzar diferents visites del sector, xerrades i també l’oportunitat de fer algunes visites culturals. Tot plegat ha estat un viatge molt enriquidor tant pels alumnes com per en Xevi Pujol i en Josep Bagaria, monitors que els acompanyàvem.


17/10/2013 - Visita a l'empresa Josep Cuch

Visita a l'empresa Josep Cuch

El passat dijous 17 d’octubre vam anar a visitar amb els alumnes de 1r curs de forestals, l’empresa de llenyes i treballs forestals d’en Josep Cuch, antic alumne de l’escola. En Josep ens explicà entre d’altres coses, el funcionament de l’empresa, la seva història, ens mostrà les màquines de treballs i ens comentà els seus projectes futurs.


07/10/2013 - Viatge 1r CFGM Aprofitament i Conservació del Medi Natural (Forestal)

Viatge 1r CFGM Aprofitament i Conservació del Medi Natural (Forestal)

El grup de primer de Grau Mitjà d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural acaben de realitzar el seu viatge, tota una setmana a la Vall d'Aran. Aquest primer viatge té com a propòsit resumir molts dels continguts que treballaran al llarg dels dos anys. Així han tingut un tastet de gestió forestal, de cinegètica, de pesca continental, de reconeixement vegetal i animal, de geologia i climatologia, etc. També es pretén que el grup adquireixi un pòsit de companyia i solidaritat, del tot necessària per assolir amb èxit aquests estudis. La fotografia que acompanya aquest text està feta al refugi d'Amitges, en ple Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici. El dia anterior veníen de Salardú i aquell dia baixaven fins a Espot. Dos dies de travessa dins aquest esbalaïdor Parc Nacional. Els monitors responsables de la sortida han estat en Josep Uroz i en Xavi Pintó.


07/10/2013 - Visita d’Estudis a l’Escanera

Visita d’Estudis a l’Escanera

La setmana passada els alumnes del primer curs de Producció Agropecuària van fer la seva primera visita. En Jordi Casals ens va rebre a casa seva,  l’Escanera. Es tracta d’ una empresa familiar típica de la comarca d’Osona, on els nostres alumnes van poder conèixer una explotació ramadera.


04/10/2013 - Proper curs de benestar animal per a titulars i personal d'explotacions bovines

Proper curs de benestar animal per a titulars i personal d'explotacions bovines

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en explotacions bovines. El curs està pensat per persones en actiu o en situació d’atur que els interessi l’obtenció de la certificació en Benestar Animal exigit per la Unió Europea. El curs es farà els divendres 04 d'octubre i 11 d'octubre en horari de tardes, de 17:00 a 21:00h.


03/10/2013 - Visita d'Estudis a Mas Reixagó

Visita d'Estudis a Mas Reixagó

El passat  2 d’octubre,  els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària van fer una visita a Mas Reixagó (Olost de Lluçanès). Es tracta d’una empresa que té diferents activitats: els cultius, la producció de llet, la cria porcina, la producció d’electricitat amb  plaques solars fotovoltaiques i la transformació de la llet en diferents tipus de formatge. Els alumnes han pogut conèixer el funcionament de l’explotació i com l’explotació ha anat evolucionant incorporant noves activitats per generar valor.S'estan mostrant 15 notícies (436-450) de 539