Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

24/01/2014 - Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

A partir del dia 20 de gener comencen a Quintanes dos cursos de formació, Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica per persones en situació d’atur. Els cursos són del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’imparteixen en col•laboració amb Fundació Mil•lenari.


16/01/2014 - Visita a Mas El Puig

Visita a Mas El Puig

L’última alternança de l’any, amb els alumnes del primer curs de Producció Agropecuària de Grau Mig vam anar a visitar la granja de vaques de llet de Mas El Puig. En Pere Font, ex alumne de Quintanes, ens va rebre a casa seva i ens va explicar tot el procés productiu que s’ha de portar a terme per fer un litre de llet. Ens va explicar des de com s’alimenten els animals fins a com munyen dos cops al dia amb una sala rotativa. Cal ressaltar la implicació que la família Font té amb la formació dels nostres alumnes, tan pel que fa amb les visites i les explicacions dels seus tècnics, com per la col•laboració en els Cursos de Inseminació Artificial que cada any organitza l’escola.


13/01/2014 - Visita d’estudis a Ilemo Hardi i Sembradores Solà (17-12-13)

Visita d’estudis  a Ilemo Hardi i Sembradores Solà (17-12-13)

Lligat amb el pla d’estudis de mecanització, els alumnes de primer de Grau superior de Gestió d’empreses agropecuàries, van visitar la fàbrica de màquines de tractaments fitosanitaris Ilemo-Hardi de Lleida, on van poder veure diferents tipus de màquines i llurs característiques i funcionament. A la tarda van anar a Calaf a visitar la fàbrica de sembradores Solà on van poder veure els diferents tipus d’equips de sembra, sembradores mecàniques, pneumàtiques i mono gra, el procés de fabricació i llurs característiques i funcionament.


13/01/2014 - Visita al Molló Parc.

Visita al Molló Parc.

Els alumnes de 2n de Forestals de Grau Mitjà hem fet una visita al Molló Parc. Hem pogut veure en directe una bona mostra de fauna autòctona pirinenca (ós bru, linx, geneta, cérvol, cabirol, mufló, llop, duc, esparver, xoriguer, voltor, àliga marcenca, etc.). La visita ha estat guiada amb explicacions sobre les característiques i hàbits dels diferents animals. Abans de finalitzar, el propietari, Sr Toni, ens ha explicat el procés de creació del parc i la seva gestió.


18/12/2013 - Nadal 2013

Nadal 2013

El director, els professors, el personal no docent i els col-laboradors de l'escola EFA Quintanes us desitgem un bon Nadal i un feliç any nou.


18/12/2013 - Visita a Explotacions Forestals Cusachs

Visita a Explotacions Forestals Cusachs

El dia 12 de desembre, amb els alumnes de 1r de forestal vam visitar “Explotacions Forestals Cusachs”. Va ser una visita de tot el dia per poder veure molta maquinària forestal, que era del què es tractava. Aquesta empresa, a més de treballar la finca familiar, fan de rematants i treballen per altri.; també fan venda de fusta i altres productes forestals. L’objectiu de la visita era poder veure “in situ” i treballant tot un seguit de màquines forestals i així va ser. Vam veure motoserres tallant i desbrancant pins, tractors amb diferents tipus de desbrossadores : de martells, de cadenes i de braç, tractor amb cabrestant. També un auto carregador de la marca John Deere fent desembosc amb l’espectacularitat que això comporta. Un toro per a la manipulació de la biomassa d’estella i després tot un seguit de serres i serres de cinta per a fer la llenya que venen a particular.


18/12/2013 - Visita als Aiguamolls de l’Empordà

Visita als Aiguamolls de l’Empordà

El passat dijous 4 de desembre, amb el segon curs de grau superior forestal, vam anar a entrevistar-nos amb en Josep Espigulé, antic director del parc durant 11 anys, i ara encarregat de l’educació ambiental dels Aiguamolls. Al matí vam estar comentant diversos aspectes relacionats amb la gestió de la fauna, flora, aigua i dels visitants de l’espai, i a la tarda fam fer diversos recorreguts per observar la fauna i les instal•lacions de l’espai protegit.


18/12/2013 - Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Els alumnes de 1r de Grau Mitjà de Jardineria, acompanyats per l’Ivan i en Jordi, han visitat el Jardí botànic de Barcelona. Situat a Montjuïc, el JBB presenta una gran col•lecció de plantes de clima mediterrani d’arreu del món: de Xile, de Califòrnia, de Sud-àfrica, d’Austràlia i del Mediterrani pròpiament dit.
A part de l’aspecte botànic, el JBB també permet una interessant aproximació als aspectes relacionats amb el disseny i el paisatgisme per tal com està organitzat i pels materials utilitzats.
Hem concordat tots en què és un jardí bonic però encara molt jove. D’aquí uns 50 anys, amb els arbres més desenvolupats serà encara millor.
Cal afegir que dos roures martinencs i una alzina dels que es poden veure al jardí provenen de la finca de Quintanes, que els va cedir al JBB quan el construïen.
Els Jardins de Costa i Llobera són una magnífica col•lecció de cactus, crasses i palmeres d’arreu del món, bona part dels quals donats per col•leccionistes durant tot el segle XX, a la façana marítima de la muntanya de Montjuïc.
És un material extraordinari per fer una classe pràctica de botànica a l’aire lliure.


18/12/2013 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta Concessionari New Holland Case

Visita d’estudis  al Grup Casacuberta Concessionari New Holland Case

El passat dimarts 11 de desembre, els alumnes de primer de grau superior de Gestió d’empreses agropecuàries, van visitar les instal•lacions que té el Grup Casacuberta al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. Després de visitar totes les instal•lacions del concessionari, els van explicar les dues solucions que hi ha actualment en tractors per reduir l’emissió de partícules, i complir la normativa europea TIER 4A, és a dir el sistema SCR de reducció catalítica selectiva, sistema que utilitza urea i el sistema CEGR de recirculació dels gasos d’escapament refrigerats. Seguidament van poder veure els dos sistemes en dos tractors de la Marca New Holland, a més de repassar temes de la mecànica i el manteniment dels tractors.


12/12/2013 - Visita a Casa Thió

Visita a Casa Thió

El Dimecres 4 de desembre el grup d’alumnes que estudien 2n curs de Producció Agropecuària van fer una visita a l’explotació de vaquí de llet “Can Thió de Baix” situada al poble de Franciac. Es tracta d’una explotació de tipus familiar. L’Eduard Aymerich va exposar la trajectòria, el sistema de funcionament, la producció de llet, la reproducció de les vaques, la gestió d’empresa, etc. L’Eduard va explicar vàries iniciatives que han implantat amb l’objectiu de reduir els costos de producció, principalment a partir de l’alimentació produïda a la pròpia explotació, i ajustant les racions a les necessitats de les vaques. La visita va ser una gran ocasió d’aprenentatge, ja que va mostrar la importància de la gestió a l’empresa, l’establiment d’objectius, la realització d’accions i l’avaluació dels resultats, junt amb la voluntat de millora contínua per projectar l’empresa endavant.


10/12/2013 - Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

El proper dia 19 de desembre de 2013 es farà a l’EFA Quintanes la jornada tècnica de “Dejeccions ramaderes: com reduir-ne l’impacte” a càrrec del Sr. Josep Turet, director del SART Medi Ambient de la U Vic.
Programa:
9:15h Presentació de la jornada a càrrec del Sr. Antoni Martorell, director de l’EFA Quintanes.
9:30h El biogàs de les dejeccions ramaderes: un recurs energètic i un camí a la sostenibilitat.
A càrrec del Sr. Josep Turet, director del SART Medi Ambient de la U Vic.
11:00h Pausa
11:30h Sortida comercial de les dejeccions ramaderes a través del compostatge, a càrrec del Sr. Jaume Heras, enginyer agrònom.
13:00h Taula rodona.


Arxiu PDF: Cartell de l'acte en format PDF


04/12/2013 - Visita a ADF Montseny Ponent

Visita a ADF Montseny Ponent

El passat 28 de novembre amb els alumnes del 2n curs del CFGM de Treballs forestals vam fer una visita d’estudis a l’ADF Montseny Ponent. El seu president i alcalde de El Brull, en Ferran Teixidó, ens va fer una explicació sobre les ADFs: qui les compon, materials, vehicles, finalitat... i ens va explicar com ha funcionat el projecte energètic de biomassa forestal que han dut a terme a El Brull. Per acabar la visita vam anar a veure la caldera de biomassa que forma part del projecte i ens va explicar el seu funcionament. És una visita molt didàctica per veure si la biomassa és o no és el futur per al sector forestal.


02/12/2013 - Visita a AMPsprayers i a AgroSalvi, (Vilobí d’Onyar)

Visita a AMPsprayers i a AgroSalvi, (Vilobí d’Onyar)

El passat dijous 21 de novembre, els alumnes de 1r de grau superior de Gestió forestal van visitar l’empresa AMPsprayers, que fabrica màquines de tractaments fitosanitaris. En aquesta visita van poder veure les diferents màquines de tractaments fitosanitaris, les seves parts i el seu funcionament.
Seguidament es va anar a l’empresa comercialitzadora de productes fitosanitaris, AgroSalvi, on van poder veure els requisits de l’emmagatzematge de productes fitosanitaris i els fonaments dels tractaments amb endoteràpia


02/12/2013 - Jornada tècnica de Calderes de Biomassa

Jornada tècnica de Calderes de Biomassa

Aquest divendres 29 de novembre, hem assistit, amb els alumnes del segon curs de superior agraris, a la Jornada Tècnica “ Calderes de Biomassa per al sector ramader”. L’objectiu de la jornada va ser, facilitar informació sobre les possibilitats que ofereixen els biocombustibles renovables. La jornada va anar a càrrec de la Sra. Mireia Codina, tècnica de l’Àrea d’Aprofitaments forestals i Biomassa del Centre Tecnològic de Catalunya (CTFC). La Sra. Mireia Codina ens va parlar dels beneficis dels biocombustibles aplicables al medi rural, del transport i subministrament de la biomassa (diversos sistema de distribució i alimentació) que hi ha actualment en el mercat i de les amortitzacions de les calderes. Tot plegat utilitzant exemples pràctics de diferents empreses, granges, hivernacles, edificis... del sector.


28/11/2013 - Viatge 1CFGM Jardineria “Côte d’Azur”

Viatge 1CFGM Jardineria “Côte d’Azur”

Els viatges d’estudi i estades professionals són una activitat que tenim programada a l’Escola amb tots els cursos de totes les especialitats. Els alumnes de primer fan el viatge durant les primeres setmanes del curs, amb l’objectiu de ficar-se plenament dintre l’especialitat que han començat a estudiar, aprofundir en temes professionals, afavorir la convivència i consolidar el grup. Els viatges d’estudis són un complement essencial dintre del pla formatiu d’un alumne a l’Escola Quintanes.
La primera setmana d’octubre els alumnes de primer curs del CFGM de Jardineria vam realitzar un viatge a “La Côte d’Azur” (França). Durant aquests dies es van visitar un total de 8 jardins i espais protegits, amb l’objectiu de conèixer les principals característiques de la jardineria mediterrània, així com temes de disseny, reconeixement de plantes i tècniques de cultiu i manteniment d’espais verds. Es van visitar: “La Banbouseraie” a Domaine de Prafrance, el jardí botànic “Hanbury” a Ventimiglia, el jardí medieval “Sainte Agnès” a Menton, l’espai protegit i jardí mediterrani “Domaine du Rayol”, els jardins de “Villa Ephursi de Rotschield” a St Jean Cap Ferrat, el jardí japonès de Mònaco i els jardins “La Fontaine” a Nimes.S'estan mostrant 15 notícies (406-420) de 530